18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024

Χορηγός της Εθνικής Παίδων η ΑΕ ΟΠΑΠ

By on 21 Απριλίου, 2017 0 1410 Views

Από αριστερά, Γιάννος Οκκάς, Χάρης Λοϊζίδης, Δημήτρης Αλετράρης στη σημερινή συνέντευξη τύπου.
————————–
oloi
Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και ΑΕ ΟΠΑΠ Κύπρου ανακοίνωσαν σήμερα την έναρξη χορηγικής συμφωνίας, σύμφωνα με την οποία η ΟΠΑΠ θα είναι ο χορηγός της Εθνικής μας ομάδας των Παίδων U17.

Η συμφωνία έχει άμεση ισχύει και αρχίζει από τις επόμενες υποχρεώσεις της Εθνικής μας, το αναπτυξιακό τουρνουά της UEFA που θα γίνει στην Κύπρο.

Την ευχή ότι η χορηγία της Εθνικής Παίδων θα αποτελέσει την απαρχή για ευρύτερη συνεργασία ΚΟΠ – ΟΠΑΠ εξέφρασε ο Α’ αντιπρόεδρος της ΚΟΠ και Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων κ. Χάρης Λοϊζίδης.
xaris
Αναλυτικά η ομιλία του κ. Λοϊζίδη:

«Η χορηγία στην Εθνική Παίδων είναι μια νέα αρχή στις σχέσεις ΚΟΠ –ΟΠΑΠ και ευχόμαστε να είναι η αφετηρία για μια ευρύτερη συνεργασία.

Σύντομα ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε με την ΑΕ ΟΠΑΠ και άλλη σημαντική συνεργασία. Είχαμε παλαιότερα χορηγία στην Εθνική Ανδρών από τον ΟΠΑΠ και είμαστε σε διαβουλεύσεις με τον αγαπητό φίλο Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Δημήτρη Αλετράρη για να έχουμε ξανά τον ΟΠΑΠ στήριγμα και στην Εθνική Ανδρών.

Είναι γνωστή η σχέση του ΟΠΑΠ με το ποδόσφαιρο ,τους ποδοσφαιρόφιλους γενικά τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο και πιστεύουμε ότι το ποδόσφαιρο στην Κύπρο μπορεί να έχει μεγαλύτερη στήριξη. Είναι σημαντικό γιατί αυτή η νέα σελίδα στις σχέσεις ΚΟΠ –ΟΠΑΠ ανοίγει με την χορηγία στην Εθνική Παίδων, μια Εθνική που πρόσφατα μας εκπροσώπησε στον Elite round της UEFA και μας έδωσε αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον.

Σε λίγες μέρες ,από τις 26 μέχρι τις 30 Απριλίου θα συμμετέχει σε αναπτυξιακό τουρνουά της ΟΥΕΦΑ που διοργανώνουμε στην Αγία Νάπα ενώ τον Οκτώβριο θα έχουμε πάλι στην Κύπρο τους αγώνες της προκριματικής φάσης του ομίλου μας με αντιπάλους τις ομάδες της Πολωνίας, της Σουηδίας, και του Σαν Μαρίνο. Η διεξαγωγή αυτών των αγώνων στην Κύπρο είναι και ο λόγος που επιλέγηκε η Εθνική Παίδων για χορηγία από τον ΟΠΑΠ.

Ευχαριστούμε τον ΟΠΑΠ για αυτή του την απόφαση και εύχομαι σύντομα να είμαστε σε θέση να σας ανακοινώσουμε ακόμα μεγαλύτερη συνεργασία».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΕ ΟΠΑΠ Κύπρου Δημήτρης Αλετράρης έκανε ιστορική αναδρομή στη σχέση του ΟΠΑΠ με την ΚΟΠ και το ποδόσφαιρο και ευχήθηκε όπως η χορηγία στην Εθνική Παίδων να φέρει επιτυχίες στην ομάδα μας.

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Αλετράρη:

«Η παρουσία μας σήμερα εδώ, στις εγκαταστάσεις της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, με αφορμή την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, να στηρίξουμε τις διεθνείς υποχρεώσεις της Εθνικής μας ομάδας κάτω των 17, μας επιτρέπει να κάνουμε κάποιους ιστορικούς συνειρμούς.

Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι, όταν το 1969 ο ΟΠΑΠ και το ΠΡΟ-ΠΟ ήρθαν στην Κύπρο, συνυπήρξαν ευθύς εξ αρχής με το κυπριακό ποδόσφαιρο. Από τη μια, γιατί αυτοί που ωφελήθηκαν πρώτα και κατά κύριο λόγο από τα έσοδα του ΠΡΟ-ΠΟ, ήταν τα ποδοσφαιρικά σωματεία. Είτε με τις άμεσες χορηγίες, είτε με την αναβάθμιση και κατασκευή γηπέδων. Κι από την άλλη, γιατί για αρκετά χρόνια ο ΟΠΑΠ και η ΚΟΠ στεγάζονταν στο ίδιο κτίριο, οπότε τη συνεργασία τους υπαγόρευε και η καλή γειτονία!

Βέβαια από τότε, η σχέση της ΟΠΑΠ Κύπρου με το κυπριακό ποδόσφαιρο πήρε διάφορες μορφές ακολουθώντας τα νέα δεδομένα που διαμόρφωσαν διαχρονικά αυξημένες ανάγκες, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο αλλά για το σύνολο του αθλητισμού τόπου και ευρύτερα για την κυπριακή κοινωνία. Ανάγκες που η ΟΠΑΠ Κύπρου αξιολογεί και ιεραρχεί στη βάση των πέντε πυλώνων της κοινωνικής μας δράσης. Υγεία, πολιτισμός, παιδεία, περιβάλλον και βέβαια ο αθλητισμός ο οποίος εξακολουθεί να είναι στις προτεραιότητές μας.

Στη βάση αυτής της αξιολόγησης, η ΟΠΑΠ Κύπρου αποφάσισε να ανταποκριθεί στην πρόσκληση της ΚΟΠ για στήριξη των προσπαθειών των νεαρών μας διεθνών, κάτω των 17. Κι έχουμε την προσδοκία ότι η προκριματική φάση τον προσεχή Οκτώβριο δεν θα μας πάρει μόνο στον Elite round αλλά θα μας οδηγήσει και στην τελική φάση του αντίστοιχου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Θέλω να συγχαρώ τους νεαρούς διεθνείς μας και τον προπονητή τους Γιαννάκη Οκκά για την επιτυχή παρουσία τους στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και να τους καλέσω να συνεχίσουν την προσπάθειά τους, προτάσσοντας πάντα την αγάπη τους στη χώρα μας αλλά και το ευ αγωνίζεσθαι. Και να ξέρουν ότι το δικό τους όνειρο επιτυχίας και διάκρισης, είναι και δικό μας!

Θέλω επίσης να διαβεβαιώσω την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ότι η έγνοια μας για το ποδόσφαιρο και τον πολυσήμαντο ρόλο που αυτό έχει στην κοινωνία μας, είναι διαρκής και εκφράζεται με διάφορους τρόπους. Όπως για παράδειγμα η διαχρονική στήριξη των προσφυγικών σωματείων, των σωματείων της ΣΤΟΚ, η οποία υπάγεται στην ΚΟΠ καθώς και η στήριξη σχεδιασμών που αφορούν στους νέους αθλητές μας. Υπενθυμίζω επίσης ότι το 2008, η ΟΠΑΠ Κύπρου ήταν και ο χορηγός της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των ανδρών.

Φίλες και φίλοι, η ΟΠΑΠ Κύπρου είναι σύμμαχος του αθλητισμού και της κυπριακής κοινωνίας από το 1969 και θα εξακολουθήσει να λειτουργεί δημιουργικά προς όφελος του τόπου και των ανθρώπων του. Σε αυτή τη συμμαχία υπολογίζουμε και το κυπριακό ποδόσφαιρο, προτάσσοντας πάντα, ως ΟΠΑΠ Κύπρου, τις αρχές και αξίες του καθαρού αθλητισμού»
okkas thoylla
Παρών στην Συνέντευξη Τύπου ήταν και ο προπονητής της Εθνικής Παίδων Γιάννος Οκκάς.

“Είναι μεγάλη τιμή για οποιαδήποτε να μπαίνει ως χορηγός κάτω από το εθνόσημο στη φανέλα της Εθνικής μας ομάδας. Είναι και για εμάς τιμή να έχουμε ως χορηγό τον ΟΠΑΠ. Εύχομαι να έχουμε επιτυχίες και μέσω των επιτυχιών αυτών, να προβάλουμε την χώρα μας και το χορηγό μας”.