28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024

«Ήταν περίεργος προπονητής ο Κετσπάγια, αλλά σαν άνθρωπος δεν είχε στραβά»

By on 19 Απριλίου, 2017 0 34937 Views

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ήταν ο μεγάλος άτυχος στην τρέχουσα σεζόν, εξ αιτίας του σοβαρού τραυματισμού, που τον υποχρεώνει να επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΚ Αθηνών από τη νέα σεζόν.

Μιλώντας στον «ΣΠΟΡ FM 94.6» στάθηκε στο εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει το τελευταίο διάστημα στους «κιτρινόμαυρους», ενώ μίλησε και για την παρουσία του Τιμούρ Κετσπάγια στην ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στον Βασίλη Βέργη και τον Βάιο Τσούτσικα

Για τον τραυματισμό του: «Το κατάλαβα αμέσως γιατί είχα γνώση από τον προηγούμενο τραυματισμό, αλλά δεν το έπαθα σε αυτή τη φάση αλλά λίγο πιο πριν όταν πάτησα για να περάσω πάνω από τον Βράνιες. Αν αρχίσεις να σκέφτεσαι διάφορα, είναι δύσκολο για τη συνέχεια. Το βασικό είναι να είσαι καλά ψυχολογικά για να μπορέσεις να επανέλθεις και να συνεχίσεις. Αν όλα πάνε καλά πιστεύω ότι σε 4 μήνες θα είμαι έτοιμος γιατί δεν έχω μηνίσκο όπως την άλλη φορά, οπότε ελπίζω να είμαι δυνατός»

Για το φετινό καλό κλίμα στην ομάδα: «Φέτος και πέρσι είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε κρατήσει καλά αποδυτήρια. Όποιος έρχεται προσαρμόζεται στην νοοτροπία και το είδα από το γεγονός ότι οι συμπαίκτες μου ήθελαν να μείνω και να ανανεώσω. Ειδικά όταν χτύπησα είδα αυτή τη στήριξη από όλους. Σε έναν τραυματισμό βλέπεις ότι λειτουργεί σαν οικογένεια η ομάδα. Ακόμα και οι ξένοι παίκτες, ασχολήθηκαν μαζί μου και είναι πολύ ωραίο όλο αυτό. Τα αποδυτήρια δεν είναι θέμα προπονητή. Και με τον Κετσπάγια ξέραμε ότι ήταν περίεργος, έβριζε και λοιπά, αλλά σαν άνθρωπος δεν είχε στραβά»

Για το τι έχει αλλάξει με Χιμένεθ: «Ταιριάζει ο Χιμένεθ στο ποδόσφαιρο που μπορεί να παίξει η ΑΕΚ και αρέσει στους οπαδούς. Μας ταιριάζει το ποδόσφαιρο κατοχής, το επιθετικό ποδόσφαιρο. Ο Τιμούρ έπαιζε πιο πολύ για το αποτέλεσμα. Δεν το κατακρίνω, αλλά νομίζω ότι αυτό που παίζει ο Χιμένεθ μας ταιριάζει πιο πολύ. Έχουμε δείξει τι μπορούμε να κάνουμε ως ομάδα και αυτό βγαίνει και μέσα στο γήπεδο»

Για την παρουσία του Αραούχο: «Γενικά θεωρώ ότι η τριάδα μπροστά είναι τρομερή. Ο Ούγκο είναι γενικά άτυχος φέτος, αλλά αν τον δείτε θα καταλάβετε για τι παίκτη μιλάμε. Όταν ήρθε ο Σέρχιο έπρεπε να δείξει το κάτι παραπάνω για να παίξει. Έχει πολλά να δώσει. Αδικεί τον εαυτό του παίζοντας στην ΑΕΚ γιατί είναι παίκτης για άλλο επίπεδο. Αν δεις το πρώτο γκολ με τον ΠΑΟΚ καταλαβαίνεις ότι το παιδί αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά. Κινείται και τρέχει απίστευτα. Μακάρι να μπορέσει η ΑΕΚ να τον κρατήσει. Έχουμε αλλάξει συνολικά. Ακόμα και αν ο Σέρχιο ερχόταν σε μια περίοδο που δεν ήταν η υπόλοιπη ομάδα καλά δεν θα ήταν το ίδιο»

Για τον Χιμένεθ και νέα χρονιά: «Γενικά εμένα με στήριξε πολύ, οπότε είναι δύσκολο να είμαι αντικειμενικός. Από τη δουλειά που έχει δείξει, νομίζω ότι έσωσε τη χρονιά μόνος του και έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει και στη συνέχεια αν μείνει. Ήρθε και κατάφερε να σώσει όλη τη χρονιά»

Για το αν αδίκησε η ΑΕΚ τον εαυτό της: «Με τις προσθήκες που έγιναν, η ομάδα έγινε πλήρης. Ποιον να βγάλεις ας πούμε; Δεν λείπει κάτι αυτή τη στιγμή από την ομάδα. Αν δεν είχαμε κάνει λάθη εμείς οι παίκτες θα ήμασταν τουλάχιστον ανταγωνιστικοί, διεκδικώντας κάτι καλύτερο στο τέλος. Όταν ξέρεις ότι ο Ολυμπιακός θα ξέρει πάντα να διαχειριστεί την πρωτιά, θα πρέπει να είσαι κοντά να τον πιέζεις. Φέτος αυτοκτονήσαμε και οι τρεις ομάδες. Το Κύπελλο και για τους τρεις είναι βάλσαμο έτσι όπως πήγε η χρονιά»

Για τα ματς με Ολυμπιακό: «Όπως δεν στάθηκα στο γκολ που είχαμε δεχθεί από τον Χάρα πριν τρία χρόνια, έτσι δεν θέλω να σταθώ σε αυτό του Πατίτο. Είναι μια δύσκολη φάση. Δεν πρέπει να πηγαίνουν τα φώτα στους διαιτητές όταν βλέπεις ένα τόσο ωραίο ποδόσφαιρο. Ήμασταν καλύτεροι, αξίζαμε τη νίκη και νομίζω ότι ήταν ένα καλό παιχνίδι. Εκεί πρέπει να σταθούμε και όχι σε κάποια λάθη. Δεν έχουμε περάσει ακόμα. Πρέπει να δούμε και το άλλο ματς από το 0-0 και όποιος μπορεί να περάσει. Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία, έχουμε το προβάδισμα, αλλά πρέπει να είμαστε σοβαροί και να μπούμε στο ματς όπως πρέπει. Η ΑΕΚ δεν πρέπει να φοβάται τον Ολυμπιακό γιατί δείχνει στο γήπεδο πόσο καλή ομάδα είναι. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό, έχουμε μια πολύ καλή εικόνα».

Για το που μπορεί να φτάσει η ΑΕΚ: «Όλα τα ματς που ακολουθούν θα είναι ντέρμπι. Ο Πανιώνιος έχει κάνει μια χρονιά φοβερή, είναι μια σταθερή ομάδα. Ο Παναθηναϊκός έχει πλέον το μομέντουμ υπέρ του, φαίνεται ότι γίνεται δουλειά. Το ματς στην Τούμπα είναι δύσκολο, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει το προβάδισμα, έστω και μικρό. Όσον αφορά τα πλέι οφ, πάμε για πολύ καλά και δύσκολα έξι παιχνίδια. Έχει ανέβει και πάλι το επίπεδο στην Ελλάδα και μακάρι να συνεχιστεί έτσι»

Για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ: «Πριν τρία χρόνια όλοι είχαμε στο μυαλό μας ότι θα είμαστε στο σπίτι μας σε λίγο καιρό. Το δικό σου γήπεδο σε εμπνέει. Οι Έλληνες παίκτες το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας και ελπίζουμε να γίνει πραγματικότητα. Είναι κρίμα να μην έχει δικό της γήπεδο μια μεγάλη ομάδα».