29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • Χρίστος Γερμανός: «Έφυγα πικραμένος από τον Απόλλωνα, αλλά είναι η ομάδα που με ανέδειξε»

Χρίστος Γερμανός: «Έφυγα πικραμένος από τον Απόλλωνα, αλλά είναι η ομάδα που με ανέδειξε»

By on 11 Απριλίου, 2017 0 7200 Views

Καλεσμένος στην εκπομπή «Όλα Μάλε» ήταν το βράδυ της Τρίτης (11/04) ο παλαίμαχος του Απόλλωνα, του Ευαγόρα, του ΑΠΟΕΛ και της ΑΕΛ, Χρίστος Γερμανός.

Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε στον Super Sport FM:

Για την προσπάθεια της Καρμιώτισσας για να παραμείνει στην κατηγορία και την παρουσία του:

«Ακόμη δεν μείναμε στην κατηγορία. Έχουμε διδαχθεί από το παρελθόν. Φύλαγε τα ρούχα σου να έχει τα μισά. Σωτηρία υπάρχει όταν υπάρχει μαθηματική σωτηρία. Θα παλεύουμε όλα τα παιχνίδια μέχρι να φτάσουμε στο στόχο μας. Ήμασταν συμπαίκτες με τον Λιάσο Λουκά στην ΑΕΛ, είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Μου έκανε την πρόταση να βοηθήσω και τον ευχαριστώ δημόσια, όσο και το συμβούλιο της ομάδας».

Για τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της Καρμιώτισσας:

«Υπήρχαν παιχνίδια που ήμασταν φανταστικοί και την επόμενη εβδομάδα η ίδια ομάδα δεν παρουσιαζόταν στο γήπεδα. Είναι από τα πράγματα που προσπαθήσαμε να διορθώσουμε».

Για αυτά που λέχθηκαν πως η Καρμιώτισσα διαλέγει παιχνίδια:

«Οι κακές γλώσσες και ψίθυροι πάντα θα υπάρχουν. Επειδή εμείς παίξαμε ποδόσφαιρο, ξέρουμε ότι οι παίκτες δεν είναι μηχανές. Παίζει ρόλο και η ψυχολογία κάποιου. Δεν ξέρει κανένας ένας ξένος πως περνά, πως νιώθει. Συζητώντας μαζί του, νόμιζαν πως ήρθαν στην έρημο Σαχάρα. Μέχρι να συνηθίσουν αυτές τις καιρικές συνθήκες, πέρασε χρόνος. Διαφωνώ κάθετα ότι διαλέγαμε παιχνίδια».

Για τον τρόπο που σταμάτησε το ποδόσφαιρο.

«Σταμάτησα από την ΑΕΛ επί θητείας του Έλι Γκούτμαν. Το αποφάσισα αν και δεν είχα κανένα πρόβλημα τραυματισμού. Όταν ρωτήθηκα από τον προπονητή μου τον λόγο, του απάντησα πως δεν μπορώ να κάθομαι και να μιλώ αγγλικά, πορτογαλικά και άλλες γλώσσες. Ήταν ένας λόγος που σταμάτησα το ποδόσφαιρο. Εγώ ήμουν μαθημένους να γίνομαι φίλους με τους συμπαίκτες μου. Όλο αυτό το κράμα των παικτών από όλο το κόσμο, με ενοχλούσε. Είναι κάτι που λέω τώρα και στους παίκτες. Εδώ πρέπει να είμαστε όλοι μια οικογένεια».

Για την επιτυχία της Καρμιώτισσας:

«Ο προγραμματισμός του καλοκαιριού είναι πολύ σημαντικό. Όσο και να προσπαθήσεις να βελτιώσεις μια ομάδα, αν δεν πετύχεις στον προγραμματισμό, δεν θα πας μπροστά».

Για το ότι είναι μικρός ο προϋπολογισμός:

«Όταν ο πιο ακριβοπληρωμένος μας παίκτης είναι 30.000 ευρώ τον χρόνο, τότε αντιλαμβάνεσαι πως έχουμε τον πιο χαμηλό προϋπολογισμό. Αυτός έγινε με την σφραγίδα του Λιάσου Λουκά που αφιέρωσε ατέλειωτες ώρες. Ολόκληρο το ποδοσφαιρικό τιμ δουλεύει πολύ καλά».

Για τον Αντάμοβιτς:

«Ο Αντάμοβιτς ήταν ένας ποδοσφαιριστής που επιλέχθηκε μεταξύ εκατοντάδων παικτών μέσω dvd. Από θέμα ικανοτήτων πιστεύω πως μπορεί να κάνει καριέρα σε ομάδα με πρωταγωνιστικές βλέψεις. Από θέμα χαρακτήρα όμως, πρέπει να αντέξει. Τώρα τον παρακολουθούν 10 φίλαθλοι για παράδειγμα, αύριο αν πάει σε μεγάλη ομάδα θα είναι χιλιάδες. Από θέμα τεχνικής κατάρτισης έχει τις ικανότητες».

Για το αν θα πάει στον Απόλλωνα:

«Να ρωτήσετε τον κύριο Κίρζη να σας πει. (γέλια!). Δεν πιστεύω πως ο Άλεξ Ντα Σίλβα είναι τροχοπέδη για να πάει στον Απόλλωνα, είναι ομάδες που θέλουν 25 παίκτες καλούς».

Για την απόφαση του να φύγει από τον Απόλλωνα και να πάει στο ΑΠΟΕΛ:

«Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση. Δεν ήταν κυρίως οικονομικοί οι λόγοι. Ήμουν 19χρόνια στον Απόλλωνα με μισθούς… Περίμενα να υπογράψω ένα επαγγελματικό συμβόλαιο. Πήρα μια πρωτοποριακή απόφαση για την τότε εποχή. Είχα πίκρα για την αντιμετώπιση που είχα. Ήταν κυρίως λόγο διοίκησης. Ο Απόλλωνας είναι Απόλλωνας και ποτέ μου δεν τον προσωποποιώ με τα εκάστοτε διοικητικά συμβούλια. Να το ξεκαθαρίσουμε. Είναι η ομάδα που με ανέδειξε και αυτός δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Τότε στο ΑΠΟΕΛ ήταν ο Πετρίδης πρόεδρος. Πήγαμε μαζί με τον Χρύση».

Για την κοινή του παρουσία με τον Μαλέκκο στο ΑΠΟΕΛ:

«Ένας λόγος που ήρθα εδώ στην εκπομπή, ήταν για να δω τον φίλο μου. Ήταν μια αξέχαστη χρονιά. Συνδεθήκαμε πολύ. Όταν πήγα στο ΑΠΟΕΛ μου στάθηκε αρκετά. Ήταν μια περίοδος που είχα αρκετούς τραυματισμούς. Ήταν ένας αρχηγός με την σημασία της λέξης».

Για τη διαμάχη που είχε με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς:

«Ήταν δύο χαρακτήρες δυνατοί, απρόβλεπτοι, ιδιόμορφοι. Ήταν θέμα επικράτησης… Όταν έγινε η διαμάχη του Μαλέκκου με τον Γιοβάνοβιτς, ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ δημιούργησε ένα εχθρικό κλίμα κατά του Μαλέκκου. Δεν θα ξεχάσω ένα παιχνίδι με την Ομόνοια όταν μπήκαμε μέσα στο γήπεδο ενάμιση ώρα πριν το παιχνίδι και ξεκινάει ένα γιουχαϊσμα από όλο το γήπεδο προς τον Μαλέκκο. Λέει μου ο Μαλέκκος, «Άνθρωπε μου σφυρά μας το γήπεδο ούλλο»…».

Η απάντηση του Μαλέκκου:

«Είχα τραυματιστεί και φέραμε τον γιατρό, κάναμε μιτινγκ για το αν θα κάνω εγχείρηση και στα δύο πόδια ή αν θα προχωρήσουμε χωρίς εγχείρηση. Εγώ έκανα την εγχείρηση, αλλά δεν με έβαζε μετά να παίξω. Με ταλαιπώρησε πολύ. Με έβαλε όταν έχανε το ΑΠΟΕΛ».