24 Απριλίου, 2024
  • 24 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Το παραμύθι της Λέστερ συνεχίζεται!

Το παραμύθι της Λέστερ συνεχίζεται!

By on 15 Μαρτίου, 2017 0 737 Views

Κάθε φορά που κάποιος κάνει το λάθος να την διαγράψει ή να την υποτιμήσει το πληρώνει! Πέρυσι το έκανε ολόκληρη τη σεζόν απέναντι σε όλους στην Αγγλία και φέτος το νέο της θύμα είναι από το Champions League.

Η Λέστερ με εμφάνιση-καρμπόν από τη σεζόν που της χάρισε το πρωτάθλημα, αλλά και άστρο που όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί για την προστατεύσει, επικράτησε της Σεβίλλης που φέτος διεκδικεί το πρωτάθλημα στην Ισπανία με 2-0 και πλέον παράλληλα με την παραμονή της στην κατηγορία, θα διεκδικήσει και την πρόκρισή της στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Σκόρερ για την ομάδα του Σέικσπιρ, ήταν οι Μόργκαν (27′) και Ολμπράιτον (54′), ωστόσο ο ήρωας για τους πρωταθλητές Αγγλίας ήταν ο Κάσπερ Σμάιχελ. Ο Δανός τερματοφύλακας στο 80′ έσβησε και την τελευταία ελπίδα της ομάδας του Σαμπάολι, καθώς απέκρουσε το κάκιστο πέναλτι του Ενζονζί που θα έστελνε το ματς στην παράταση.

Σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα έπαιξε η κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Σαμίρ Νασρί στο 74′ για αψιμαχία του με τον Βάρντι που του κόστισε τη δεύτερη κίτρινη στο ματς.

Μετά και τα όσα έγιναν στο «King Power Stadium», μπορεί κάποιος να κοντράρει τη Λέστερ ότι δεν μπορεί να κατακτήσει το Champions League;

Το ματς

Με μπόλικο άγχος από τη Λέστερ και με τη Σεβίλλη να έχει τον αέρα του φαβορί ξεκίνησε το ματς στο «King Power Stadium», καθώς οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και μόλις στο 4′ έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Νασρί να νικιέται από τον Σμάιχελ, καθώς απομάκρυνε το σουτ του Γάλλου σε κόρνερ.

Παρ’ όλα αυτά, η Λέστερ όσο περνούσε η ώρα, έφερνε το ματς στα μέτρα της και στο ρυθμό που το ήθελε και τελικά χτύπησε όταν δεν το περίμενε κανείς, αφού τίποτα στην εικόνα του αγώνα δεν προϊδέαζε κάποιον ότι θα έμπαινε γκολ από οποιαδήποτε πλευρά. Συγκεκριμένα, στο 27′ ο Μαχρέζ εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση και ο Μόργκαν χωρίς καν να βλέπει την μπάλα, σκόραρε, αφού του ήρθε συστημένη στο μηρό και από εκεί στα δίχτυα του Ρίκο.

Πέραν κάποιων σουτ από μακρινή απόσταση, το πρώτο ημίχρονο δεν είχε άλλες συγκινήσεις, με τη Σεβίλλη να είναι δεδομένο ότι θα έψαχνε την απάντησή της και άμεσα στο β’ μέρος. Αυτό αποδείχθηκε και στην πράξη.

Μόλις στο 53′ ο Εσκουδέρο έπιασε ένα πάρα πολύ δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση, η μπάλα πήρε τέτοια τροχιά που ακόμα και ο Σμάιχελ έμεινε θεατής, αλλά το άστρο της Λέστερ ήταν εκεί για να τη σώσει για ακόμα μια φορά, με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι στη συνέχεια στο έδαφος, με τη φάση να τελειώνει με ένα κακό σουτ του Μπεν Γεντέρ.

Κι αφού η Σεβίλλη είχε δοκάρι στο 53′, η Λέστερ βρήκε το δεύτερο γκολ της στο… 54′, όταν η άμυνα των Ανδαλουσιάνων απέκρουσε άσχημα τη σέντρα του Μαχρέζ, αυτή κατέληξε συστημένη στο πόδι του Ολμπράιτον που δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Ρίκο, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του.

Η ομάδα του Σαμπάολι συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, αφού επί της ουσίας ο στόχος του γκολ δεν είχε διαφοροποιηθεί, αλλά ο χρόνος πλέον πίεζε πολύ τους φιλοξενούμενους. Στο 73′ ο Κορέα νικήθηκε από τον Σμάιχελ έπειτα από τέλεια ομαδική προσπάθεια, όμως στο 74′ συνέβη η φάση που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων.

Βάρντι και Νασρί ήρθαν μέτωπο με μέτωπο, ο Γάλλος δεν του έκανε τίποτα, αλλά ο Άγγλος επιθετικός έκανε κίνηση σαν να τον χτύπησε και κέρδισε ουσιαστικά την κόκκινη, αφού ο πρώην παίκτης της Άρσεναλ είχε ήδη μια κίτρινη κάρτα. Παρά την αριθμητική ανισορροπία το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει, αφού στο 80′ η Σεβίλλη έχασε και την τελευταία της ζαριά για τη διεκδίκηση του αγώνα.

Ο Βιτόλο κέρδισε (με όλη τη σημασία της λέξης) το πέναλτι από τον Σμάιχελ, ο Ενζονζί όμως πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες εκτελέσεις αυτού του επιπέδου και ο Σμάιχελ που είχε επιλέξει τη σωστή γωνία απέκρουσε, χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα του, αφού στα εναπομείναντα λεπτά, η Σεβίλλη δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα για το τέρμα που θα οδηγούμε το ματς σε παράταση.