23 Απριλίου, 2024
  • 23 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • «Ο Οκκάς θέλει να γράψει ιστορία με την Κύπρο».Δηλώσεις στην ιστοσελίδα της Uefa ενόψει τουElite Round

«Ο Οκκάς θέλει να γράψει ιστορία με την Κύπρο».Δηλώσεις στην ιστοσελίδα της Uefa ενόψει τουElite Round

By on 13 Μαρτίου, 2017 0 1140 Views

Με την Εθνική μας ομάδα των Παίδων U-17 και τη συμμετοχή της στον Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που αρχίζει την Τετάρτη στην Πάφο ασχολείται η ιστοσελίδα της UEFA.

Στην σχετική αναφορά στην ιστοσελίδα της UEFA φιλοξενείται συνέντευξη του προπονητή της Εθνικής Παίδων Γιάννου Οκκά με τίτλο «Ο Οκκάς θέλει να γράψει ιστορία με την Κύπρο».

«Τα τελευταία χρόνια η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έχει κάνει σαρωτικές αλλαγές στη δομή των μικρών Εθνικών ομάδων και οι αλλαγές αυτές άρχισαν να φέρνουν αποτέλεσμα. Η Εθνική Παίδων U-17 προκρίθηκε στον Elite Round και αρχίζει την προσπάθεια της την Τετάρτη με στόχο να φτάσει στα τελικά της Κροατίας ενώ και η Εθνική Νέων της Κύπρου έχει προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης στην οποία συμμετείχε», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

«Το να προκριθούμε στον Elite Round, αποτελεί από μόνο του σημαντικό επίτευγμα γιατί είχαμε να αντιμετωπίσουμε αντιπάλους όπως όπως το Βέλγιο και η Λευκορωσία. Αλλά, το να φτάσουμε στην τελική φάση, θα αποτελέσει ένα ιστορικό επίτευγμα για εμάς.

Αισιοδοξούμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε τους αντιπάλους μας στον όμιλο αλλά, παραμένουμε προσγειωμένοι. Είμαστε η Κύπρος, δεν προκριθήκαμε ποτέ σε τελική φάση (σ.σ.με τον τρόπο που γίνεται σήμερα η διοργάνωση) και δεν είμαστε σε θέση να λέμε μεγάλα λόγια» δηλώνει ο προπονητή της ομάδας μας Γιάννος Οκκάς, για να προσθέσει:

«Είμαστε μια μικρή χώρα αλλά έχουμε ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτοί ποδοσφαιριστές θα πάρουν τις σωστές βάσεις από μικρή ηλικία. Όσον αφορά τους αγώνες μας στον Elite Round, πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι και πειθαρχημένοι και να προσπαθήσουμε με σκληρή δουλειά να πετύχουμε το όνειρο της πρόκρισης στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων».

Να σημειώσουμε πως στον όμιλο της Κύπρυ συμμετέχουν η Ιρλανδία, η Σλοβακία και τα Νησιά Φαρόε. Στην τελική φάση θα περάσει η πρώτη ομάδα καθώς και οι επτά καλύτερες δεύτερες από τους οκτώ ομίλους του Elite Round.

Την Τετάρτη η Κύπρος παίζει με τη Σλοβακία στις 15:15 στον πρώτο της αγώνα στη διοργάνωση. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.