19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • «Η Τσέλσι έχει το προνόμιο να μην παίζει Ευρώπη»

«Η Τσέλσι έχει το προνόμιο να μην παίζει Ευρώπη»

By on 13 Μαρτίου, 2017 0 956 Views

Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διασταυρώνουν απόψε τα ξίφη τους για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Αγγλίας, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να επιστρέφει στο «Stamford Bridge» για τρίτη φορά ως αντίπαλος.

Ο «Special One», με δηλώσεις του σχετικά με την αποψινή αναμέτρηση, αναφέρθηκε στην πρώτη σεζόν του Αντόνιο Κόντε στην Αγγλία, δείχνοντας πάντως να μην… εντυπωσιάζεται απ’ τα αποτελέσματα του Ιταλού και της Τσέλσι.

«Το θέμα είναι να έχεις χρόνο να δουλέψεις. Και στην Τσέλσι έχουν. Έχουν χρόνο να κάνουν διακοπές, να πάνε ένα ταξίδι στις ΗΠΑ, να ξεκουραστούν, να δουλέψουν. Η επόμενη χρονιά δεν θα είναι τόσο εύκολη για τον Κόντε».

« Έχουν λοιπόν αυτό το προνόμιο, το οποίο είχε και η Λίβερπουλ πριν από τρία χρόνια και παραλίγο να πάρει το πρωτάθλημα. Ξέρω πως ο Κόντε είπε πριν λίγες εβδομάδες πως δεν φταίει αυτός που δεν παίζουν Ευρώπη. Φταίω εγώ και οι παίκτες» δήλωσε ο Πορτογάλος, ο οποίος ακολούθως πέταξε… σπόντα για τις βάσεις που έβαλε ο ίδιος για την σημερινή Τσέλσι: «Δεν λέω πως δεν αξίζουν όσα έχουν καταφέρει. Έχουν ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού το οποίο είναι προσαρμοσμένο στις ικανότητες των ποδοσφαιριστών. Αμύνονται πολύ και αμύνονται καλά, μετά βγαίνουν στην αντεπίθεση και σε “σκοτώνουν”, όπως η δικιά μου Τσέλσι. Το κάνουν καλά, γι’ αυτό θα πάρουν το πρωτάθλημα εύκολα».

Ακολούθως, ο Μουρίνιο δήλωσε πως δεν νιώθει περίεργα που θα βρεθεί για ακόμη μια φορά στο «Stamford Bridge» ως αντίπαλος της Τσέλσι: «Είμαι συγκεντρωμένος στην Γιουνάιτεντ. Ξέρω τι δουλειά έκανα εδώ. Είμαι ο τύπος ανθρώπου που προχωράει και δεν μετανιώνει για ότι έκανε στο παρελθόν. Δεν στενοχωριέμαι περισσότερο αν χάσω απ’ την Τσέλσι, ούτε χαίρομαι παραπάνω αν την κερδίσω».

«Από εκεί και πέρα, είναι ένα ματς στη λάθος στιγμή για μας, καθώς το Europa League μπορεί να μας δώσει μια θέση στο Champions League της επόμενης χρονιάς, ενώ το Κύπελλο όχι. Συνεπώς, το Europa League είναι σημαντικότερο για μας».

Θυμίζουμε πως ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε μια… μίνι κόντρα με τον Αντόνιο Κόντε στο ματς Τσέλσι – Γιουνάιτεντ για την Premier League (4-0 οι «μπλε»), καθώς του είχε κάνει… παρατήρηση για τους έντονους πανηγυρισμούς του στη λήξη του ματς, λέγοντάς του πως «είναι ντροπιαστικό να κάνεις έτσι στο 4-0».