25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • A.ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: Εγώ λιποτάκτης δεν έγινα ποτέ .Δεν θα αφήσω σε κανένα την ΑΕΛ για να την καταστρέψει

A.ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: Εγώ λιποτάκτης δεν έγινα ποτέ .Δεν θα αφήσω σε κανένα την ΑΕΛ για να την καταστρέψει

By on 9 Μαρτίου, 2017 0 1555 Views

Σημαντικές τοποθετήσεις κάνει στη δημοσιογραφική διάσκεψη ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Ανδρέας Σοφοκλέους. Ο διοικητικός ηγέτης των «γαλαζοκιτρίνων» κάλεσε τον κόσμο να κλείσει το στόμα του, εκτός και αν βρεθεί πλάνο και χρήμα και να αποχωρήσει ο ίδιος.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Ο λόγος που γίνεται σήμερα η δημοσιογραφική είναι για να δοθούν κάποιες απαντήσεις στον κόσμο και τα ΜΜΕ για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην ΑΕΛ. Η ΑΕΛ ποτέ δεν μίλησε για πρωτάθλημα. Στην τελευταία γενική συνέλευση και στη συνάντηση που έγινε στο Αμαθούς με επιφανείς ΑΕΛίστες που κλήθηκαν να αναλάβουν αρνήθηκαν να πάρουν το φορτίο πάνω τους. Το πλάνο λειτουργίας που συμφωνήθηκε είναι να μην εξαρτάται από κανένα η ΑΕΛ. Η καλή πορεία γέννησε προσδοκίες ότι μπορεί να γίνει ξανά το θαύμα. Θα μπορούσε να γίνει αν δεν υπήρχαν τραυματισμοί, αποχωρήσεις παικτών κτλ. Εγώ σαν πρόεδρος δεν χρωστώ να πάω να χρεωθώ για να μπαίνουν όσα χρειάζονται για την ΑΕΛ. Ο κόσμος χειροκροτούσε κάποιους άλλους που έταζαν πολλά. Σε 15 μέρες αν έχει οποιοδήποτε που ενδιαφέρεται να αναλάβει με πλάνο και χρήματα να τον φέρετε. Αλλιώς να κλείσετε το στόμα σας και να σταματήσετε να κατηγορείτε την διοίκηση. Άλλαξε το ποδόσφαιρο. Έχουμε συνέχεια έλεγχο κριτηρίων. Αν δεν μπορεί να περάσεις τα κριτήρια τιμωρείσαι μέχρι και με διαγραφή. Εγώ αυτό το πράγμα στην ΑΕΛ δεν θα το κάνω. Ούτε πρόκειται να αφήσω κανένα να το κάνει. Εγώ λιποτάκτης δεν έγινα ποτέ. Δεν θα δώσω την ΑΕΛ στον οποιοδήποτε για να την καταστρέψει. Αν περάσουν οι 15 μέρες και δεν ενδιαφερθεί κανένας τότε να κλείσουν όλοι το στόμα τους ή να μου πουν φύγε και ότι θέλει ας γίνει. Θα είναι το καλύτερο για μένα. Λένε ότι δεν γεννήθηκα ΑΕΛίστας όμως εγώ ζω με τον ΑΕΛισμό. Ο ΑΕΛισμός δεν είναι οι αποδοκιμασίες και οι ψευτομαγκιές. ΑΕΛισμός είναι να είσαι πάντα εκεί και να στηρίζεις την ομάδα. Με τις αποδοκιμασίες δεν γίνεται τίποτα. Δεν μπορούν να αποδώσουν οι παίκτες, δεν μπορούν να παρθούν αποφάσεις με ήρεμο μυαλό. Έπρεπε να φύγω από το 14′. Θα μου έλεγε κανείς τίποτα αν έφευγα τότε; Αντίθετα μου είπαν ότι για να μείνω είμαι… Η ζημιά που έγινε από εκείνη την μέρα είναι μέχρι και 8 εκατομμύρια και πληρώθηκε».

Για τον Πάμπο…

«Ο Πάμπος έκανε τον κύκλο του ξανά στην ΑΕΛ και ο ίδιος έκρινε ότι δεν μπορούσε να προσφέρει πλέον στην ΑΕΛ και ζήτησε να απομακρυνθεί. Δεν τον διώξαμε εμείς. Δεχτήκαμε την επιθυμία του για να τον προστατεύσουμε γιατί πρόσφερε πολλά στην ΑΕΛ. Αυτή είναι η ιστορία με τον Πάμπο. Είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα θέλει και να συνεχίσει την καριέρα του. Μετά την ήττα από την Ομόνοια έγινε συνάντηση μεταξύ μας ενώ παρών ήταν και ο Διονύσης και μιλήσαμε για το πως μπορεί να αλλάξει η κατάσταση στην ομάδα. Δεν τέθηκε θέμα διακοπής συμβολαίου. Είπαμε ότι μπορούμε να κάνουμε θα το κάναμε».

Για το πότε είπε ο Πάμπος ότι θέλει να αποχωρήσει…

«Ποτέ. Δεν είχαμε ιδέα».

Για το αν παρατηρήθηκαν από πριν τάσεις φυγής…

«Καλύτερα να ρωτήσετε τον ίδιο τον προπονητή. Οι σχέσεις φαίνονται και μέσα από την απόδοση».

Αν υπήρχαν προβλήματα στις σχέσεις μέσα στα αποδυτήρια…

«Ο Διονύσης ανάλαβε τώρα να τον αφήσουμε να δουλέψει. Έκαναν κάποιες κινήσεις οι ποδοσφαιριστές που δείχνουν ότι είναι αποφασισμένοι να βελτιωθούν».

Για τον Σόουζα…

«Καλό παιδί, καλός αθλητής όμως έχει ένα μάνατζερ που είναι ιδιόμορφος. Πήρε την απόφαση να τερματίσει το συμβόλαιο του όμως θα κινηθούμε δικαστικά και να πάρουμε την αποζημίωση του μισού εκατομμυρίου. Αν θυμάστε το καλοκαίρι μετά που πήρε το κοινοτικό διαβατήριο μας εκβίαζε για να μειωθεί ο χρόνος συμβολαίου σε ένα χρόνο και εμείς αρνηθήκαμε και τον γράψαμε ως ξένο. Είμαστε από τα λίγα σωματεία που έχουν νοσηλευτική ασφάλεια. Μπορούσε να κάνει την εγχείρηση στην Κύπρο (4.000 ευρώ) όμως ο μάνατζερ του επέλεξε να τον πάρει στη Γερμανία που μένει και ο ίδιος και να τον πάρει σε πιο ακριβό αποθεραπευτικό κέντρο. Η ασφάλεια θα του καλύψει το ποσό που θα του κάλυπτε και στην Κύπρο».

Για την ανακοίνωση του ΣΥΦΙ ΑΕΛ…

«Έπρεπε να τους πείτε ότι πριν χρόνια η ΑΕΛ ήταν το ρεζίλεμα της Κύπρου. Το μόνο που θύμιζε ΑΕΛ ήταν το μπάσκετ. Και για το μπάσκετ ήμουν εκεί για να μην χάσουμε τα μωρά μας. Με τα λεφτά που έβαλα στην ΑΕΛ θα γινόμουν πρόεδρος της δημοκρατίας. Ο γιος μου έκλαιγε γιατί πάντα έχανε η ΑΕΛ. Χρωστάτε σε εκείνον γιατί του υποσχέθηκα αυτό το πρωτάθλημα. Οτιδήποτε εσείς αόριστα ορίζετε σαν οργανωτικά εξυπακούει κόστος. Πρέπει να δημιουργήσεις οργανωτικές δομές. Να έχω 2 και 3 άτομα να γυρίζουν τις εταιρείες για να φέρουν διαφήμιση που οι εταιρείες άμα παίζεις τη μισή χρονιά κεκλεισμένων των θυρών ούτε να σε δουν δεν θέλουν».