26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Χαμένο πέναλτι από Ιμπραίμοβιτς και απώλειες για την Γιουνάιτεντ

Χαμένο πέναλτι από Ιμπραίμοβιτς και απώλειες για την Γιουνάιτεντ

By on 4 Μαρτίου, 2017 0 1097 Views

Λίγες μέρες μετά τη μεγαλειώδη του εμφάνιση στον τελικό του League Cup ο Ιμπραΐμοβιτς τα έκανε… μαντάρα κόντρα στην Μπόρνμουθ (έχασε πέναλτι, ενώ έπρεπε να έχει αποβληθεί) και η Γιουνάιτεντ «κόλλησε» (1-1), χάνοντας πολύτιμο έδαφος στη μάχη για το Champions League.
τη μεγαλειώδη του εμφάνιση στον τελικό του League Cup ο Ιμπραΐμοβιτς τα έκανε… μαντάρα κόντρα στην Μπόρνμουθ (έχασε πέναλτι, ενώ έπρεπε να έχει αποβληθεί) και η Γιουνάιτεντ «κόλλησε» (1-1), χάνοντας πολύτιμο έδαφος στη μάχη για το Champions League.

Ήταν, εδώ και αρκετό καιρό, καλά κρυμμένο- και μάλιστα εντέχνως- το δεύτερο προσωπείο του. Άπαντες είχαν μείνει στο γεγονός πως αυτά που κάνει βαδίζοντας στα 36 δεν έχουν προηγούμενο στο Νησί και φρόντιζαν να σταθούν στον Δόκτορα Τζέκιλ. Όμως, ο Ζλάταν «διαθέτει» και την περσόνα του Κυρίου Χάιντ.

Και, δυστυχώς για τους φίλους της Μάντσεστερ, ήταν ο δεύτερος που εμφανίστηκε στο χορτάρι του «Ολντ Τράφορντ» σήμερα: ο Σουηδός- που χάρισε πριν λίγες μέρες μετά το Community Shied και το League Cup στους «Κόκκινους Διάβολους»- τα έκανε ελαφρώς μαντάρα σήμερα, στερώντας τη νίκη από την ομάδα του.

Κι όμως, τα πράγματα για τους γηπεδούχους ξεκίνησαν ανέλπιστα καλά σήμερα: στο 23΄ ο Ρόχο- έστω και… κατά λάθος- έστειλε την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στην Premier League μετά από 54 εμφανίσεις και κάνοντας το 1-0.

Η Μπόρνμουθ αντί να χάσει τ’ αυγά και τα πασχάλια μετά την ψυχρολουσία του γκολ, αντεπιτέθηκε και στο 40΄ ο Κινγκ μ’ εκτέλεση πέναλτι που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ντε Χέα ισοφάρισε σε 1-1.

Από κείνο το σημείο και μετά, άρχισε το, έχον αρνητικό πρόσημο, «σόου» του Ζλάταν: αρχικά έπαιξε κάτι σαν ελληνορωναϊκή με τον Μινγκς, μετά έριξε εγκληματική αγκωνιά στον ίδιο παίχτη (ο οποίος, όμως, νωρίτερα τον είχε πατήσει στο κεφάλι- άθελά του σε… θεωρητικό επίπεδο) και παρά το γεγονός πως δεν αποβλήθηκε, δύσκολα θα γλιτώσει την τιμωρία των 3 αγωνιστικών μετά τη χρήση του βίντεο.

Ωστόσο, από αυτή τη «μανούρα» η Γιουνάιτεντ βγήκε κερδισμένη, καθώς μέσα στην αναμπουμπούλα ο Σούρμαν έσπρωξε τον Σουηδό και είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με 10 παίχτες για ένα ολόκληρο ημίχρονο.

Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, όμως, η Μάντσεστερ κατάφερε να πυροβολήσει ακόμα μία φορά φέτος οικειοθελώς τα μούτρα της στο πρωτάθλημα, καθώς η ολοκλήρωση της προσωπικής τραγωδίας του Ιμπραΐμοβιτς δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα: στα 11 βήματα η μπάλα για το πέναλτι της εξιλέωσης στο 72΄, όμως ο Μπόρουτς απέκρουσε κρατώντας το 1-1, μιας και στις καθυστερήσεις ο Πογκμπά από κοντά έκανε μια υπέροχη ζεμπεκιά και δεν μπόρεσε να σκοράρει μέσα από τη μικρή περιοχή.

Με τον Μίστερ Χάιντ, λοιπόν, να φοράει το μανδύα του Ζλάταν, η Γιουνάιτεντ μπορεί να παρέμεινε για 17ο παιχνίδι αήττητη, όμως με την 3η ισοπαλία της στα 5 τελευταία ματς έχασε κι άλλο έδαφος στη βαθμολογία, βλέποντας το σεντόνι του Champions League αντί να πλησιάζει ν’ απομακρύνεται.

Άραγε θα μπορέσει ο Δόκτωρ Τζέκιλ να την στείλει και πάλι στ’ αστέρια ή οι «Κόκκινοι Διάβολοι» θα μείνουν πεισματικά κολλημένοι με τα πόδια στη γη και θα τα κοιτούν εξ αποστάσεως;