25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Από τα 11 βήματα κράτησε την κορυφή το ΑΠΟΕΛ. Δύσκολα κέρδισε 2-1 την Ομόνοια

Από τα 11 βήματα κράτησε την κορυφή το ΑΠΟΕΛ. Δύσκολα κέρδισε 2-1 την Ομόνοια

By on 4 Μαρτίου, 2017 0 1424 Views

Το ΑΠΟΕΛ έστω και δύσκολα κέρδισε 2-1 την Ομόνοια και τερματίζει πρώτο στην Α΄ φάση του πρωταθλήματος και περιμένει τους αγώνες της Κυριακής για να γνωρίζει πόσους βαθμούς διαφορά θα έχει από την δεύτερη ομάδα ενώ σίγουρα στην πρώτη αγωνιστική της β΄ φάσης θα αντιμετωπίσει την Ανόρθωση στο Α. Παπαδόπουλος. Το ΑΠΟΕΛ σκόραρε δύο φορές με δύο πέναλτι στο 43΄και 45΄με τους Σωτηρίου και Μπαράλ και η Ομόνοια μείωσε στο 87΄με τον Ντάρμπισάιαρ.
Το ντέρμπι είχε δύναμη και δυνατές μονομαχίες αλλά όχι ποιότητα. Στο Α΄ ημίχρονο το ΑΠΟΕΛ απειλούσε από στημένες φάσεις και τις άστοχες εξόδους του Παναγή και με κάποια σουτ που εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας ενώ οι πράσινοι έγιναν απειλητικοί σε 2-3 αντεπιθέσεις που ανακόπηκαν την τελευταία στιγμή. Το ΑΠΟΕΛ είχε την υπεροχή αλλά δεν είχε φρεσκάδα. Υπήρχε κούραση και δυσκολία στην δημιουργία ευκαιριών ενώ η Ομόνοια έκλεισε τους διαδρόμους και με αντεπιθέσεις προσπαθούσε να απειλήσει. Και ενώ το ημίχρονο πήγαινε στο 0-0 στο σ3΄ο Νταρμπισάιρ παραχώρησε πέναλτι με χέρι και ο Π. Σωτηρίου το μετέτρεψε σε γκολ. Στην επόμενη φάση που ήταν και η τελευταία του αγώνα ο Μπαράλ μπήκε στην περιοχή και ο Σοιλέδης έπεσε με τάκλιν να τον ανακόψει και το ίδιο έκανε και ο Κατελάρης. Ο Μασιάς σφύριξε πέναλτι σε μια δύσκολη φάση .Από την τηλεόραση δεν φάνηκε ανατροπή αλλά στην γρήγορη φάση ο διαιτητής ξεγελάστηκε από τον τρόπο που έπεσαν οι παίκτες της Ομόνοιας και έδωσε πέναλτι με το οποίο ο Μπαράλ πέτυχε το 2-0.
Στο β΄ ημίχρονο η Ομόνοια ανέλαβε την πρωτοβουλία και προσπάθησε να αντιδράσει. Λίγες φάσεις για γκολ στις δύο εστίες με την Ομόνοια να έχει περισσότερο την μπάλα με το ΑΠΟΕΛ να κάνει διαχείριση του προβαδίσματος. Η μείωση σε 2-1 ήρθε στο 87΄όταν ο Νταρμισάιαρ εκμεταλεύθηκε λάθος του Γιαμπερέ και σκόραρε όμως δεν υπήρχε χρόνος για να ανατραπούν τα δεδομένα .Το σκορ αφήνει την Ομόνοια με την πίκρα γιατί στάθηκε καλά στο γήπεδο και με λίγη τύχη μπορούσε να αποφύγει την ήττα έχοντας και παράπονο για το δεύτερο πέναλτι στο οποίο είναι η μόνη φάση που ελέγχεται ο διαιτητής Όπως αναφέραμε στην επανάληψη από την τηλεόραση δεν φάνηκε παράβαση αλλά στο γήπεδο για τον Μασιά ήταν δύσκολη φάση.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Ιωάννου, Μερκής, Γιαμπερέ, Κάνιας (69΄ Εμπεσίλιο), Μοράις, Βάντερ, Εφραίμ (79΄ Αλωνεύτης), Μπαράλ, Σωτηρίου (58΄Ντε Καμάργκο)

ΟΜΟΝΟΙΑ: Παναγή, Δημητρίου (90΄ Αζίζ), Σοϊλέδης, Βύντρα, Κατελάρης (54΄ Φλορέσκου), Μαργκάσα, Τουρέ, Κλέιτον, Χριστοφή, Ρουσιάς (65΄ Κύπρου), Νταρμπισάιαρ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Δημήτρης Μασιάς (Σ. Νικήτα – Μ. Καλογήρου), 4ος: Λούκας Σωτηρίου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μιλάνοφ (4η) / Ρουσιάς, Σοϊλέδης, Κλέιτον, Φλορέσκου

ΓΗΠΕΔΟ: ΓΣΠ

ΘΕΑΤΕΣ: 11.000