25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024

«Είμαι ένας ποδοσφαιρικός παπάς»

By on 3 Μαρτίου, 2017 0 984 Views

Η απόφαση του Λουίς Ενρίκε να αποχωρήσει από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα λόγω κόπωσης έχει εγείρει πολλές συζητήσεις γύρω από το πόσο απαιτητικό επάγγελμα είναι τελικά αυτό του προπονητή.

Μετά από 20 χρόνια στο τιμόνι της Άρσεναλ, ο Αρσέν Βενγκέρ είναι ίσως ένας από τους κατάλληλους να μιλήσουν γι’ αυτό. Ερωτώμενος σχετικά από τους δημοσιογράφους απάντησε: «Ο Ερνίκε είναι κουρασμένος; Κοιτάξτε εμένα. Εξαιτίας σας, θα χρειαζόμουν 10 χρόνια άδεια!».

Και συνέχισε: «Ρωτάω όλους τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με αυτή τη (προπονητική) δουλειά: ‘Είστε έτοιμοι να θυσιάσετε τη ζωή σας;’. Διότι το να είσαι προπονητής είναι σαν να είσαι παπάς. Είσαι ένας ποδοσφαιρικός παπάς».

Ο Αλσατός τεχνικός τόνισε ακόμα πως οι απατήσεις του επαγγέλματος είναι τόσο μεγάλες που δεν υπάρχει περιθώριο για τίποτε άλλο στη ζωή σου: «Λαμβάνεις 90% θυμό και 10% ικανοποίηση και πρέπει να δίνεις τα πάντα γι’ αυτό».

Και αφού είναι τόσο δύσκολες οι συνθήκες, κάποιοι σίγουρα θα αναρωτηθούν για ποιον λόγο ο Βενγκέρ δεν λέει να αποχωρήσει: «Γιατί είμαι ειδικός στον μαζοχισμό!», παραδέχθηκε και συνέχισε: «Πιστεύω πως αυτή η δουλειά με βοήθησε να περάσω σε ένα άλλο επίπεδο ως άνθρωπος, να αναπτύξω τις δυνάμεις μου και να βελτιωθώ. Αλλά και το γεγονός ότι μπορείς να βγάλεις τον καλύτερο εαυτό των άλλων είναι απόλυτα φανταστικό».