16 Απριλίου, 2024
  • 16 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Έντεκα ποδοσφαιριστές της Πρέμιερ Λιγκ δεν έχουν ανανεώσει τα συμβόλαιά τους

Έντεκα ποδοσφαιριστές της Πρέμιερ Λιγκ δεν έχουν ανανεώσει τα συμβόλαιά τους

By on 3 Μαρτίου, 2017 0 1033 Views

Η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού συνήθως φέρνει μεγάλες αλλαγές στις περισσότερες ομάδες. Με αυτούς τους έντεκα ποδοσφαιριστές ως ελεύθερους, πολλές ομάδες αναμένεται να αντιμαχήσουν για την απόκτηση τους.

Πέντε παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πρόκειται να μείνουν ελεύθεροι, δύο της συμπολίτισσάς της Γιουνάιτεντ και από ένας των Τσέλσι, Άρσεναλ, Λίβερπουλ και Γουέστ Μπρόμιτς.

1. Ντάρεν Φλέτσερ
Υπέγραψε πριν δύο χρόνια στην Γουέστ Μπρομ, ως ελεύθερος από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αγαπήθηκε στην ομάδα. Σε 85 εμφανίσεις μέχρι στιγμής, ο Σκοτσέζος χαφ έχει πετύχει πέντε γκολ και μοίρασε ισάριθμες. Όλοι θέλουν να παραμείνει στην ομάδα, αλλά δεν υπάρχει ανανέωση του συμβολαίου ως τώρα.

2. Λούκας Λέιβα
Υπήρξε πιστός «υπηρέτης» της Λίβερπουλ αυτά τα δέκα χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα. Ο Βραζιλιάνος αποτελεί τον μακροβιότερο ποδοσφαιριστή που υπάρχει αυτή την στιγμή στο ρόστερ των «κόκκινων». Έχει δώσει 18 ασίστ στους 335 αγώνες που έχει αγωνιστεί και έχει βρει τα αντίπαλα δίχτυα εφτά φορές. Αγωνίζεται ως στόπερ αν και η φυσική του θέση είναι αμυντικός χαφ. Το όνομα του συνδέθηκε πρόσφατα με την Ίντερ, η οποία ενδιαφέρεται για την απόκτησή του.

3. Σάντι Καθόρλα
Έχει τεθεί εκτός ομάδας, λόγω τραυματισμού, από τον Οκτώβρη και αναμένεται να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Ο Αρσέν Βενγκέρ είχε δηλώσει πως το συμβόλαιο του θα ανανεωθεί και πως ο τραυματισμός δεν θα παίξει ρόλο σε αυτό, αλλά ακόμη δεν έχει υπάρξει προσφορά στον Ισπανό. Αναμφίβολα, πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της Άρσεναλ, στην οποία βρίσκεται από το 2012, έχοντας 180 συμμετοχές, σκοράροντας 29 γκολ και μοιράζοντας 45 ασίστ.

4. Τζον Τέρι
Ο Άγγλος αμυντικός αποτελεί μέλος της Τσέλσι τα τελευταία δέκα χρόνια, όντας ένας εμβληματικός αρχηγός της. Ο παραγκωνισμός του φέτος τον φέρνει πολύ κοντά στην πόρτα της εξόδου από την αγαπημένη του ομάδα. Έχει 681 εμφανίσεις με τους «μπλε», έχοντας πετύχει 63 γκολ και δίνοντας 29 ασίστ στους συμπαίκτες του.

5. Μπακαρί Σανιά
Μετά από εφτά χρόνια στην Άρσεναλ, ο Γάλλος αμυντικός, μετακινήθηκε στην Μάντσεστερ Σίτι το 2014. Στους πολίτες μέχρι στιγμής έχει 81 συμμετοχές, μοιράζοντας πέντε ασίστ.

6. Γκαέλ Κλισί
Όπως ο συμπατριώτης του, Σανιά, έτσι κι αυτός, πήγε στην Σίτι από την Άρσεναλ. Από το 2011 που είναι στο ρόστερ των «πολιτών» έχει 189 εμφανίσεις, σκοράροντας τρία γκολ και δίνοντας 14 ασίστ. Ο Κλισί είναι πρώτη επιλογή για το αριστερό άκρο της άμυνας, αλλά ο Γκουαρδιόλα προτιμάει νεαρούς ποδοσφαιριστές και δεν αναμένεται να επεκταθεί το συμβόλαιό του.

7. Γουίλι Καμπαγέρο
Έφτασε στο Μάντσεστερ μαζί με τον Σανιά, το 2014 και από ότι φαίνεται θα αποχωρήσουν μαζί. Στην Σίτι δεν τον εμπιστεύονται ιδιαίτερα και ήδη ψάχνουν τον αντικαταστάτη του. Ο Καμπαγιέρο έχει 36 συμμετοχές, έχοντας κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε έντεκα αγώνες, ενώ έχει δεχτεί 43 γκολ!

8. Πάμπλο Ζαμπαλέτα
Τα τελευταία εννιά χρόνια της ζωής του αγωνίζεται για την Μάντσεστερ Σίτι, μετρώντας 326 συμμετοχές, σκοράροντας έντεκα γκολ και δίνοντας 27 ασίστ. Ο δεξιός μπακ της Σίτι δεν αναμένεται να ανανεώσει, καθώς δεν βρίσκεται στα πλάνα του Γκουαρδιόλα για την επόμενη σεζόν.

9. Γιάγια Τουρέ
Το 2010 ο Ιβοριανός μέσος αποκτήθηκε από την Μπαρυσελόνα έναντι 30 εκατομμυρίων ευρώ και έγινε ένας εκ των αγαπημένων παικτών των φιλάθλων της Σίτι. Στην αρχή της φετινής σεζόν δεν υπολογιζόταν από τον Γκουαρδιόλα, αλλά τα προβλήματα τραυματισμών του έδωσαν μια βασική θέση στην ομάδα. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, μέχρι στιγμής έχει 286 εμφανίσεις και έχει βρει τα αντίπαλα δίχτυα 78 φορές, ενώ έχει δώσει και 47 ασίστ στους συμπαίκτες του. Το συμβόλαιο του δύσκολα θα ανανεωθεί πάρα τις πολύ καλές του εμφανίσεις.

10. Μαίκλ Κάρικ
Έντεκα χρόνια βρίσκεται στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά τα τελευταία χρόνια η απόδοση του τείνει να φθίνει και φέτος ίσως να είναι η τελευταία του χρονιά στους «κόκκινους διαβόλους». Στους «κόκκινους» του Μάντσεστερ μετράει 448 συμμετοχές, σκοράροντας 23 γκολ και μοιράζοντας 36 ασίστ.

11. Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς
Ο Μουρίνιο είχε δηλώσει πως δεν πρόκειται να ικετεύσει τον Ζλάταν να μείνει στην Γιουνάιτεντ, αλλά σίγουρα θα τον ήθελε και την επόμενη σεζόν στην ομάδα. Ο ίδιος δεν πρόκειται να παραμείνει αν η ομάδα δεν βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στην μοναδική του χρονιά στο Μάντσεστερ, μετράει 38 συμμετοχές ως τώρα, έχοντας πετύχει 26 γκολ, ενώ έχει δώσει και εφτά ασίστ, όντας ήδη ο αγαπημένος παίκτης όλων των φιλάθλων της ομάδας.