28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024

Η Μπαρτσελόνα ισοπέδωσε την Χιχόν

By on 2 Μαρτίου, 2017 0 814 Views

Τα έκανε όλα τέλεια και χωρίς καν να ιδρώσει. Βοήθησε βέβαια και ο αντίπαλος. Η Σπόρτινγκ Χιχόν είναι κάκιστη και έτσι η Μπαρτσελόνα δεν δυσκολεύτηκε να στήσει φιέστα απέναντι της. Μέσι, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες είχαν κεφάκια και φρόντισαν με το καλημέρα να εξασφαλίσουν όχι μόνο το τρίποντο, αλλά να απογειώσουν το υπέρ τους σκορ στο ισοπεδωτικό 6-1.

Η γιορτή ξεκίνησε από το 8′. Ο Μασεράνο έβγαλε 30άρα μπαλιά και ο Μέσι πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας και με κεφαλίτσα-λόμπα κρέμασε τον Κουέγιαρ που άργησε να βγει. Ηταν το 21ο τέρμα του για φέτος, το 22ο της καριέρας του με το κεφάλι και αυτά στο 500ό ματς που ξεκίνησα βασικός με τους Μπλαουγκράνα. Τρία λεπτά αργότερα ήρθε και το δεύτερο, όταν ο Λουίς Σουάρες πέρασε και τον αντίπαλο πορτιέρο, αλλά η μπάλα στα δίχτυα μπήκε από τον Ροδρίγκεθ και χρεώθηκε ως αυτογκόλ.

Ωστόσο, στο 21′ η άμυνα της Μπάρτσα κοιμήθηκε, ο Αλβαρεθ σημάδεψε με πλασέ το αριστερό δοκάρι και στην επαναφορά ο Κάρλος Κάστρο το έβαλε ολομόναχος. Η χαρά της Χιχόν κράτησε για έξι λεπτά. Τότε ο Σουάρες τράβηξε ξερό βολέ με το σώμα προς τα πίσω και έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι και μέσα. Στο 42′ ο Τερ Στέγκεν έβγαλε δύσκολα την εξαιρετική προσπάθεια του Μπούργκι και στην αμέσως επόμενη στιγμή ο Κουέγιαρ νίκησε σε τετ α τετ τον Νεϊμάρ.

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους σκόραρε και ο Αλκάθερ (50′), που πήρε την ασίστ από τον Μέσι για το δεύτερο τέρμα του στο πρωτάθλημα. Ο Μέσι πήγε να βάλει φαουλάρα με τρελά φάλτσα (59′), μα η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και σταμάτησε στη συμβολή. Τελικά το φάουλ το έβαλε ο Νεϊμάρ (66′) και ήταν εξίσου εντυπωσιακό, καθώς το πέρασε από δεξιά του τείχους στην κλειστή γωνία, για να πανηγυρίσει προσωπικά μόλις το πρώτο φετινό του εντός έδρας. Στο 81′ είχε δοκάρι ο Ζόρντι Αλμπα και στο 87′ το… μπουμπούνισε από την κλειστή γωνία ο Ράκιτιτς για το 6-1. Ετσι η Μπάρτσα προσπέρασε (ίσως προσωρινά) την Ρεάλ και έφτιαξε ψυχολογία για τη ρεβάνς με την Παρί την επόμενη Τετάρτη.

* Στο γκολ του Μέσι ο Μασεράνο έβγαλε την πρώτη του ασίστ σε 187 ματς στην La Liga!

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Μασεράνο, Ουμτιτί, Ζόρντι Αλμπα, Ραφίνια (73′ Σέρζι Ρομπέρτο), Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ντένις Σουάρεθ, Νεϊμάρ, Μέσι (60′ Αντρέ Γκόμες), Λουίς Σουάρες (46′ Αλκάθερ)

Σπόρτινγκ Χιχόν (Ρούμπι): Κουέγιαρ, Μπαμπίν, Χ. Ροδρίγκεθ, Λίγιο, Ελντερσον, Κάσες, Μπούργκι (59′ Ισμα Λόπεθ), Τσάβι Τόρες, Αλβαρεθ (77′ Βέσγα), Ντάγκλας (Β. Ροδρίγκεθ), Κάστρο.