19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ικανοποίηση στην Ανόρθωση για την αντεπίθεση που έφερε αποτελέσματα

Ικανοποίηση στην Ανόρθωση για την αντεπίθεση που έφερε αποτελέσματα

By on 28 Φεβρουαρίου, 2017 0 908 Views

Ικανοποίηση στην Ανόρθωση για την αντεπίθεση που έφερε αποτελέσματα

Η αντεπίθεση της Ανόρθωσης έφερε το ποθητό αποτέλεσμα αφού κατέλαβε ήδη την 6η θέση που μπορεί να μην είναι καν τιμητική για το επίπεδο και την ιστορία της ωστόσο όπως εξελίχθηκε η χρονιά με τα λάθη του καλοκαιριού είναι βάλσαμο για τους Ανορθωσιάτες που περιμένουν πλέον την πρόκριση στο κύπελλο και την διάκριση σε αυτό τον θεσμό αφού είναι η μόνη διέξοδος για έξοδο στην Ευρώπη.
Πάντως υπάρχει καθολική ικανοποίηση για το έργο του προπονητή κ. Λέβι και ενθουσιασμός μετά την αλλαγή στην διοίκηση με τον Α. Παντελή να επιβεβαιώνει αυτούς που πίστευαν ότι μπορεί να προσφέρει διοικητικά αυτό που έχει ανάγκη μια ομάδα. Δεν είναι τυχαία που άλλαξε το κλίμα στα αποδυτήρια αλλά και στην κερκίδα.
Χαρακτηριστική είναι και η ανάλυση στο οπαδικό σάιτ της Ανόρθωσης anorthosis24.net που αναφέρεται στις επιτυχίες μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Α. Παντελή.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Τα τελευταία οχτώ αποτελέσματα της ομάδας μόνο τυχαία δεν ήρθαν. Στα παιχνίδια αυτά η «Μεγάλη Κυρία» μετρά μόνο επιτυχίες αφού στην χειρότερη εξήλθε ισόπαλη με την Ομόνοια.

Αρχικά έγινε η σπουδαία δουλειά από τον Ρόνι Λέβι. Ο ισραηλινός, ως άλλος κασκαντέρ… ανέλαβε μια ομάδα με καταρρακωμένη την ψυχολογία που βρισκόταν 9 βαθμούς πίσω από την 6η θέση που είναι ο έσχατος διαχρονικός στόχος της ομάδας διαχρονικά. Παράλληλα ο κόσμος που ήταν και ο μόνος που στήριζε ήτο αγχωμένος πώς να μην μπλεχθεί η ομάδα σε περιπέτειες απόρροια του κακού προγραμματισμού του καλοκαιριού.

Ο Ρόνι Λέβι… με αυταπάρνηση και πολλή δουλειά, βοήθησε την ομάδα να αποφύγει τα χειρότερα γλιτώνοντας την από τις περιπέτειες αν και δεν είχε καθόλου επιλογές στα χέρια του. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι πριν από την έλεσυση του Παντελή και την ενίσχυση με τις μεταγραφές, για αρκετά συνεχόμενα παιχνίδια, στον πάγκο είχε τον Κολούνγκα και 4 νεαρά παιδιά.

Με την ανάληψη της προεδρίας της Ανόρθωσης από τον Ανδρέα Παντελή ο Λέβι ένοιωσε ασφάλεια, ηρέμισε και αφότου συνεργάστηκαν έφεραν στην ομάδα τις προσθήκες εκείνες που την βοήθησαν να ανέβει αγωνιστικά.

Τα στατιστικά μόνο τυχαία δεν είναι αφού Παντελή και Λέβι μετρούν τα ακόλουθα αποτελέσματα.

Ανόρθωση – Ομόνοια 2-2
ΑΣΙΛ – Ανόρθωση 0-5
Ερμής – Ανόρθωση 1-4
Ανόρθωση – Αναγέννηση 3-0
Δόξα Κατωκοπιάς – Ανόρθωση 0-2
Ανόρθωση – Εθνικός 4-2
ΑΕΚ – Ανόρθωση 1-3
Καρμιώτισσα – Ανόρθωση 1-4

Στα 8 παιχνίδια που ο Ανδρέας Παντελή βρίσκεται στον προεδρικό θώκο, η Ανόρθωση μετρά 7 νίκες και 1 ισοπαλία. Η ομάδα πέτυχε 27 γκολ και δέχθηκε 7 που ισοδυναμεί με σχεδόν 3.5 γκολ υπέρ ανά αγώνα και σχεδόν 1 γκολ κατά ανά αγώνα.

Στα αντίστοιχα 6 παιχνίδια του πρώτο γύρου – για το πρωτάθλημα – με Ομόνοια (2-0), Ερμή (2-2), Αναγέννηση (1-2), Δόξα(3-0), Εθνικό(2-1) και Καρμιώτισσα (0-1) η Ανόρθωση μέτρησε 3 ήττες, 2 νίκες και 1 ισοπαλία σκοράροντας 8 γκολ υπέρ ανά αγώνα και 8 γκολ ανά αγώνα κατά.