20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ: Η εμπειρία μετατρέπεται σε επιτυχία

By on 24 Φεβρουαρίου, 2017 0 955 Views

Δεν μπορεί παρά να είναι ευτυχισμένος,και περήφανος ο Πρόδρομος Πετρίδης για τη νέα ιστορική επιτυχία του ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη.Ο ηγέης του ΑΠΟΕΛ , μίλησε στον Super Sport FM, για την πρόκριση ,τη σημασία της,τον Πιέρο,τον Κρίστιανσεν και το πρωτάθλημα.Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για το τι σκέφτηκε ο ίδιος μόλις τελείωσε ο αγώνας…
«Όσο περνά ο χρόνος συνειδητοποιείς τι πετυχαίνεις. Φεύγοντας από το γήπεδο, πηγαίνοντας σπίτι με το να βλέπεις τα διάφορα site και ειδικά αυτό της ΟΥΕΦΑ να προβάλουν την πρόκριση με τόσο μεγάλη έκταση, αντιλαμβάνεσαι τι έχεις πετύχει».
Για την πολύ καλή παρουσία της ομάδας του…
«Με την ΑΕΛ καταθέσαμε ψυχή και είπα πως το ίδιο έπρεπε να κάνουμε και χθες. Το κάναμε και πανάξια και δίκαια πήραμε την πρόκριση. Δίκαια πήραμε την πρόκριση αφού, δεν κινδυνέψαμε ιδιαίτερα χθες. Βοήθησαν τα δύο γκολ στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Έστω και μετά που μείναμε με 10 παίκτες δεν νιώσαμε τον κίνδυνο. Με αυτό τον συγκλονιστικό κόσμο, το γήπεδο μετατράπηκε σε φρούριο».
Για το που αποδίδει τις επιτυχίες του ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη την τελευταία 10ετία…
«Από το 2002 ξεκίνησαν αυτές οι καλές πορείες. Είναι η κουλτούρα που υπάρχει στα αποδυτήρια. Βλέπουμε τους αντιπάλους ακομπλεξάριστα και χωρίς να μας κυνηγά ο φόβος. Αλλάζουν οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, όμως η κουλτούρα μένει εκεί. Η εμπειρία μετατρέπεται σε επιτυχία».
Για το ειδικό βάρος που έχει το ΑΠΟΕΛ…
«Αυτό φέρνει και τα αποτελέσματα. Βλέπουμε πρόωρους αποκλεισμούς των άλλων ομάδων μας και νομίζω αυτό πρέπει να καλλιεργηθεί πλέον για μπαίνουν με απαιτήσεις σε κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι».
Για τον Κρίστιανσεν…
«Και αυτός για πρώτη φορά ζει αυτά τα πράγματα. Δικαιώνεται στις επιλογές και στις τακτικές του και αποκτά εμπειρία και όνομα. Είδαμε και τους προηγούμενους προπονητές του ΑΠΟΕΛ, τι συμβόλαια πήραν με μεταγενέστερο στάδιο. Είναι μεγάλης εμβέλειας η επιτυχία. Και ο κάθε ποδοσφαιριστής το βάζει στο βιογραφικό του».
Αν θα μείνει και του χρόνου στο ΑΠΟΕΛ…
«Αυτό θέλουμε. Αν τον ελκύσει μια προοπτική και περισσότερα χρήματα είναι κάτι που δεν μπορώ να το γνωρίζω».
Για το ότι το ΑΠΟΕΛ μεγαλώνει ως όνομα στην Ευρώπη…
«Τα τελευταία 4 αποκτήματα μας, είχαν ως κύριο τους κίνητρο για να έρθουν στο ΑΠΟΕΛ, την Ευρώπη».
Για τη δίψα των ποδοσφαιριστών για να συνεχίσουν όσο πιο μακριά γίνεται…
«Γνωρίζετε πολύ καλά ποιες ομάδες έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Είναι όλες στο ίδιο επίπεδο. Εντάξει δεν μπορεί να συγκριθεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Γκενκ. Όμως δεν είναι τυχαία που αγωνίζονται σε αυτό το επίπεδο».
Για τον Πιέρο Σωτηρίου και την εκτόξευση του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο…
«Να μην ξεχνάμε και την ενέργεια του Εφραίμ που έβγαλε αυτή την μπαλιά. Είχαμε και χθες κάποιους σκάουτερ που παρακολούθησαν τον Πιέρο. Αν ικανοποιηθεί το ΑΠΟΕΛ και ο ποδοσφαιριστής και είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνει το επόμενο βήμα δεν έοχυμε πρόβλημα. Η τιμή ανεβαίνει με την παρουσία σε αυτούς τους αγώνες. Έχουμε και άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών για τους οποίους υπάρχει ενδιαφέρον. Δεν θέλουμε να ξηλώσουμε την ομάδα μας».
Αν έχει προτίμηση για τον αντίπαλο…
«Θέλουμε εκείνο που θα μπορέσουμε να τον αποκλείσουμε. Δεν θα είναι εύκολο. Θα περιμένουμε μέχρι τις 14:00».
Για το ότι μπήκαν στα ταμεία 750.000 ευρώ μόνο από τη χθεσινή πρόκριση…
«Ναι. Είναι οι 750.000 ευρώ, αλλά είναι και το ότι αυτή η πορεία έχει δώσει ακόμη περισσότερους βαθμούς στην κατάταξη μας στην ΟΥΕΦΑ».
Για τον αγώνα που ακολουθεί με τον Απόλλωνα…
«Θα παρουσιαστούμε έτοιμοι και ελπίζω να πάρουμε το νικηφόρο αποτέλεσμα».
Για το ότι το ΑΠΟΕΛ δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τα συνεχόμενα παιχνίδια…
«Έχουμε μεγαλύτερο ρόστερ και δεν έχουμε τους τραυματισμούς που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια».