24 Απριλίου, 2024
  • 24 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Οι υποψήφιοι διάδοχοι του Ρανιέρι

Οι υποψήφιοι διάδοχοι του Ρανιέρι

By on 24 Φεβρουαρίου, 2017 0 748 Views

Την περυσινή σεζόν η Λέστερ του Κλαούντιο Ρανιέρι ολοκλήρωσε επιτυχώς ένα ποδοσφαιρικό παραμύθι που κανείς ποτέ δε θα ξεχάσει.

Με σκυμμένο κεφάλι καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς και ξεπερνώντας ένα-ένα τα εμπόδια που βρισκόντουσαν στο δρόμο της η ομάδα του Ιταλού τεχνικού κατέκτησε τον τίτλο του πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος στον κόσμο.

Φέτος οι «αλεπούδες» μετράνε 14 ήττες σε 25 αγώνες (!) και ως εκ τούτου αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο του υποβιβασμού όντας ένα βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Και ενώ η περυσινή επιτυχία πιστώνεται σε όλους όσους υπήρξαν μέλος στη «μεγάλη» Λέστερ του 2015-2016, ύστερα από τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, την «πλήρωσε» ο Ρανιέρι.

Ποιος όμως θα αναλάβει να οδηγήσει την περυσινή πρωταθλήτρια Λέστερ σε αγωνιστική ανάκαμψη και να την απομακρύνει από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα; Mιλάμε για μία θέση-φωτιά που θέλει γερά νεύρα για να πάρεις την προκειμένη στιγμή. Ας δούμε ποιοι είναι οι πιθανοί διάδοχοι του Ιταλού τεχνικού!

-Ρομπέρτο Μαντσίνι: Ο Ιταλός τεχνικός αναζητά απεγνωσμένα την επιστροφή του στο αγγλικό πρωτάθλημα και οι «αλεπούδες» αδιαμφισβήτητα προσφέρονται για μία νέα εμπειρία. Ο 52 ετών προπονητής δεν έχει αναλάβει ποτέ ομάδα σε τέτοια βαθμολογική θέση και το πέρασμά του από Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ δε του δίνει την εμπειρία της μάχης για την παραμονή. Παρόλα αυτά ο ίδιος επιθυμεί να επιστρέψει στο νησί και δε θα έλεγε όχι σε μία αν μη τι άλλο περίεργη περίπτωση όπως είναι η Λέστερ.

-Νάιτζελ Πίρσον: Λένε πως μπορείς να κοιτάζεις πίσω όμως δεν πρέπει να γυρίζεις εκεί. Ο Άγγλος τεχνικός είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά τα δρώμενα στη Λέστερ και έχει αποδείξει στο παρελθόν πως μπορεί να την απομακρύνει από τη δυσμενή θέση του υποβιβασμού. Γνωρίζει τους περισσότερους παίκτες και είναι δεδομένο πως άμα αναλάβει τους πρωταθλητές, θα καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να τονώσει την πρώην ομάδα του και να την οδηγήσει σε ανοδική πορεία.
-Άλαν Πάρντιου: Το έργο του στην Κρίσταλ Πάλας κρίθηκε ανεπιτυχές και οι ιθύνοντες της ομάδας τον απομάκρυναν από τον πάγκο προκειμένου να αναλάβει ο Σαμ Άλαρνταις. Σε οχτώ αγώνες η Πάλας έχει πάρει μόλις τέσσερις βαθμούς και πλέον μάχεται και εκείνη για την παραμονή στην κατηγορία. Ο Άγγλος προπονητής δεν αποτελεί άνθρωπο που εκπονεί μακροπρόθεσμα πλάνα, όμως είναι από τους πλέον κατάλληλους για να βγάλουν εις πέρας μία δύσκολη αποστολή σε μικρό χρονικό διάστημα. Ό,τι με λίγα λόγια χρειάζεται η Λέστερ προκειμένου το καλοκαίρι να χτιστεί με ηρεμία η νέα σεζόν.
Γκάρι Ρόουετ: Πέρυσι έχασε τη δουλειά του στη Birmingham μεσούσης της σεζόν και έκτοτε, αν και ακούστηκε πολύ έντονα για τη Σουόνσι, είναι άνεργος και έτοιμος για μία καινούργια πρόκληση στην καριέρα του που θα τον αναβαθμίσει. Σίγουρα αποτελεί μία από τις επιλογές της Λέστερ, με της οποίας τη φανέλα μάλιστα έχει αγωνιστεί για ένα χρόνο τη σεζόν 2001-2002.