19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Είχε… άστρο στο Ντραγκάο η Γιουβέντους!

Είχε… άστρο στο Ντραγκάο η Γιουβέντους!

By on 23 Φεβρουαρίου, 2017 0 682 Views

Την κλήρωση της οκτάδας του Champions League θα πρέπει να σκέφτεται ήδη η Γιουβέντους!

Παρά το ότι μόχθησαν περισσότερο του αναμενόμενου –όταν έμειναν με παίκτη παραπάνω από το 27’ λόγω ανόητης αποβολής του Τέλες με δύο κίτρινες σε διάστημα δύο λεπτών- οι μπιανκονέρι βρήκαν τον τρόπο να «ξεκλειδώσουν» την Πόρτο και να φύγουν με διπλό… πρόκρισης από το Ντραγκάο, 2-0.

Πάνω, λοιπόν, που η Γηραιά Κυρία έδειχνε μπλοκαρισμένη από τους λιγότερους, αλλά μαχητικούς «δράκους», ο Αλέγκρι έκανε κίνηση-ματ με δύο «χρυσές» αλλαγές. Έριξε στο ματς στο 67’ τον Πιάτσα κι αυτός βρήκε δίχτυα στο 72’, έριξε στο ματς τον Ντάνι Άλβες στο 73’ κι αυτός στην αμέσως επόμενη φάση χρίστηκε σκόρερ.

Κάπως έτσι ήρθε «σφραγίστηκε» η άνετη νίκη των πρωταθλητών Ιταλίας κι ενώ δεν απειλήθηκαν καθόλου πίσω, λόγω και του δίκαιου αριθμητικού πλεονεκτήματος που πήραν από νωρίς. Κακώς ακυρώθηκε γκολ του Ντιμπάλα με την έναρξη του δεύτερου μέρους, δοκάρι είχε στο πρώτο 45λεπτο ο Αργεντινός!

Το ματς

Το… ενθουσιώδες ξεκίνημα από την Πόρτο, που θέλησε να κόψει τον «τσαμπουκά» της Γιουβέντους δεν κράτησε πολύ. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, οι μπιανκονέρι άρχισαν να αναλαμβάνουν πλήρως την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθούν να κάνουν παιχνίδι, με τον Μαρκάνο να επεμβαίνει δις καθοριστικά και να μην επιτρέπει στον Ιγκουαΐν να «εκτελέσει» τον Κασίγιας. Όσο τα λεπτά περνούσαν, η Γιούβε γινόταν ολοένα και πιο πιεστική, με το παιχνίδι να μεταφέρεται στο μισό των «δράκων» και τον Ντιμπάλα να σημαδεύει άουτ από πλεονεκτική θέση.

Οι δράκοι είχαν από νωρίς περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και μέσα σε δύο λεπτά κλείστηκαν πίσω για τα καλά, κάτι για το οποίο πρέπει να… ευχαριστούν τον Τέλες. Αν και στο 25’ πήρε κίτρινη κάρτα, ο Βραζιλιάνος… συνέχισε να είναι απρόσεκτος και δύο λεπτά αργότερα έκανε νέο άτσαλο τάκλιν, με αποτέλεσμα να αντικρίσει ορθώς κόκκινη κάρτα και να αφήσει τους συμπαίκτες του να παλεύουν με αριθμητικό μειονέκτημα. Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτή η εξέλιξη, έφερε ακόμα πιο έντονο μονότερμα, με το παιχνίδι να μεταφέρεται εξ ολοκλήρου στο μισό της Πόρτο. Οι παίκτες του Αλέγκρι ήταν μόνιμα στην επίθεση κι αυτοί του Νούνο μόνιμα στην άμυνα. Και θα μπορούσε από το πρώτο κιόλας μέρος να ‘χει πάρει προβάδισμα η Γιουβέντους. Την μία, όμως, ο Κουαδράδο σημάδεψε άουτ από πλεονεκτική θέση, την άλλη ο Κασίγιας έδειξε φοβερά αντανακλαστικά και δεν δέχθηκε γκολ… μπιλιάρδο (μετά από σουτ του Ιγκουαΐν που κόντραρε κι άλλαξε πορεία), την… παράλλη το ωραίο σουτ του Ντιμπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Όλα θα μπορούσαν να ‘χαν γίνει πιο απλά για τη Γιουβέντους, αν ο επόπτης δεν είχε σηκώσει τη σημαία του στο 46’ και δεν είχε ακυρωθεί λανθασμένα το γκολ του Ντιμπάλα. Ελαφρυντικό το ότι μιλάμε για μία πραγματικά οριακή φάση και επ ουδενί δεν μιλάμε για εξόφθαλμο λάθος… Η κλεψύδρα άδειαζε και τα ζόρια εμφανίζονταν για τους μπιανκονέρι. Διότι αν γύριζαν «σπίτι» με 0-0, παίζοντας όμως με παίκτη παραπάνω από το 27’ δεν θα το έλεγες κι ακριβώς επιτυχία… Το πρόβλημα στην τελική πάσα ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές, Κουαδράδο και Μάντζουκιτς έδειχναν έξω από τα νερά τους, ο Ιγκουαΐν τα ‘χε βρει σκούρα από Μαρκάνο-Φελίπε και ουσιαστικά ο Ντιμπάλα πάλευε μόνος δίχως αποτέλεσμα…

Και κάπου εκεί ήρθαν δύο επικές εμπνεύσεις από τον Αλέγκρι, ο οποίος μπορεί να καυχιέται πως πήρε το ματς με δύο δικές του επιλογές. Εντάξει, για να τα λέμε όλα θέλει να ‘χεις και άστρο για να σου «κάτσει» αυτό που… έστησε στο Ντραγκάο ο Ιταλός. Στο 67’, λοιπόν, έριξε στο ματς τον Πιάτσα. Και πέντε λεπτά αργότερα ο Κροάτης τον δικαίωσε, αφού εκμεταλλεύτηκε την γκάφα του Λαγιούν (αντί να διώξει, έστειλε την μπάλα στον αντίπαλό του) και με ωραίο διαγώνιο σουτ… έλυσε το γόρδιο δεσμό. Και σα να μην έφτανε αυτό, στο 73’ πέρασε στο ματς ο Ντάνι Άλβες και στην πρώτη του επαφή στόπαρε και «εκτέλεσε» μέσα από την περιοχή τον Κασίγιας για το 0-2. Θα ήταν και ουτοπικό να περιμέναμε αντίδραση από την Πόρτο στο τελευταίο 20λεπτο. Απογοήτευση, αριθμητικό μειονέκτημα, αντίπαλος… που δεν επέτρεψε πολλά-πολλά. Τι να έκαναν κι οι… καψεροί δράκοι; Τελικώς, τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε, με τη Γιουβέντους στην εκπνοή να χάνει τεράστια ευκαιρία για τρίτο γκολ, όταν οι παίκτες της… έκρυψαν την μπάλα και ο Κεντίρα αστόχησε από κοντά!

Πόρτο: Κασίγιας, Περέιρα, Μαρκάνο, Τέλες, Φελίπε, Ντανίλο, Μπραχίμι, Νέβες (61’ Κορόνα), Ερέρα, Αντρέ Σίλβα (30’ Λαγιούν), Σοάρες

Γιουβέντους: Μπουφόν, Λιχτστάινερ (73’ Ντάνι Άλβες), Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς, Κουαδράδο (67’ Πιάτσα), Ντιμπάλα (85’ Μαρκίζιο), Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν