24 Απριλίου, 2024
  • 24 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Όρθιο το εφτάψυχο ΑΠΟΕΛ στο Σαν Μαμές. Έχασε 3-2 και στο ΓΣΠ κτυπά πρόκριση

Όρθιο το εφτάψυχο ΑΠΟΕΛ στο Σαν Μαμές. Έχασε 3-2 και στο ΓΣΠ κτυπά πρόκριση

By on 17 Φεβρουαρίου, 2017 0 1741 Views

Το ΑΠΟΕΛ ήταν εφτάψυχο στο Μπιλμππάο και όπου στάθηκε όρθιο, άντεξε στην πίεση της Αθλέτικ και σκόραρε δύο γκολ με τους Εφραίμ και Γιαννιώτα .Έχασε 3-2 αλλά είναι ζωντανό στην μάχη της πρόκρισης με τον Βαλβέρδ να νιώθει τον κίνδυνο του αποκλεισμού ξανά από κυπριακή ομάδα.
vaterman
Το ΑΠΟΕΛ άντεξε στο αρχικό σφυροκόπημα της Αθλέτικ Μπιλμπάο και προς στιγμή πάγωσε το Σαν Μαμές όταν ο Εφραίμ στην πρώτη ευκαιρία του ΑΠΟΕΛ πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα της Κύπρου. Η τύχη το εγκατέλειψε όμως σε 2΄και η μπάλα βρέθηκε στα δίκτυα του ΑΠΟΕΛ αφού κτύπησε αρχικά στον Μιλάνοφ και στην συνέχεια στον Μερκή για να αιφνιδιάσει τον Βάτερμαν και να γίνει το 1-1 .Η μάχη ήταν άνιση αφού η διαφορά των δύο ομάδων ήταν μεγάλη με την Αθλέτικ να ασκεί σφοδρή πίεση και να σημειώνει δύο γκολ στο β΄ ημίχρονο λυγίζοντας τον πολύ καλό Βάτερμαν .Το 3-1 ήταν καλό αποτέλεσμα για το ΑΠΟΕΛ υπό τις περιστάσεις που είχε δοκάρι με τον Καμάργκο αλλά στο 89΄ο Γιαννιώτας πέτυχε το 3-2 εξασφαλίζοντας για το ΑΠΟΕΛ ένα πολύ καλό αποτέλεσμα κρατώντας το ζωντανό στην μάχη της πρόκρισης αφού στο ΓΣΠ την άλλη Πέμπτη όλα παίζονται. Τρείς τελικές είχε το ΑΠΟΕΛ ,σκόραρε δυο γκολ ,είχε ένα δοκάρι ,δεν του δόθηκε ένα πέναλτι ,δέχθηκε δύο γκολ από λάθη ,είχε ένα κέρβερο κάτω από τα δοκάρια στάθηκε τυχερό σε κάποιες φάσεις ,πολέμησε και τώρα ελπίζει στην πρόκριση.

Κόντρα στη ροή του αγώνα το ΑΠΟΕΛ πήρε προβάδισμα. Στο 36΄ ο Βινίσιους έβγαλε μόνο τον Εφραίμ, ο οποίος με εντυπωσιακό πλασέ από διαγώνια θέση άνοιξε το σκορ.

Η απάντηση για τους γηπεδούχους ήταν άμεση με τον Μερκή να στέλνει την μπάλα άθελα στα δίκτυα της ομάδας του. Στο δεύτερο ημίχρονο, η Αθλέτικ συνέχισε να δημιουργεί συνεχώς ευκαιρίες και να σκοράρει ακόμα δύο γκολ με τους Αντούριθ (61΄) και Γουίλιαμς (72΄). Στο 67΄ ο Ντε Καμάργκο είχε δοκάρι με κεφαλιά. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Γιαννιώτας στο 89΄ με διαγώνιο σουτ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 24΄ θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι υπέρ του ΑΠΟΕΛ σε κράτημα του Γεράι στον Σωτηρίου.

ΑΘΛΕΤΙΚ: Ιραϊθόθ, Λαπόρτε, Μπενιάτ, Ιτουράσπε (57΄ Σαν Χοσέ), Μουνιάιν, Γουίλιαμς (78΄ Σουσαέτα), Ντε Μάρκος, Αντούριθ, Γκαρθία, Μπαλενθιάγκα (57΄ Λέκουε), Γεράι

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Γιαμπερέ, Ιωάννου, Μοράις, Βινίσιους, Μπερτόλιο (60΄ Ντε Καμάργκο), Γιαννιώτας, Εφραίμ (73΄ Αλωνεύτης), Σωτηρίου (77΄ Αστίθ)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιόνας Έρισκον

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λαπόρτ, Γκαρθία / Εφραίμ, Μερκής, Γιαννιώτας, Γιαμπερέ

ΓΗΠΕΔΟ: Σαν Μαμές

ΘΕΑΤΕΣ: 37.000 (1.500 φίλοι του ΑΠΟΕΛ)