26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ξέρει από προκλήσεις το ΑΠΟΕΛ. Όλοι στην αποστολή για το Μπιλμπάο

Ξέρει από προκλήσεις το ΑΠΟΕΛ. Όλοι στην αποστολή για το Μπιλμπάο

By on 14 Φεβρουαρίου, 2017 0 1096 Views

Βόρις Καραγιάννης (Απεσταλμένος ΕΑΚ στο Μπιλμπάο)

Για τους περισσότερους η 14η Φεβρουαρίου έχει να κάνει με τον Άγιο Βαλεντίνο και τον έρωτα. Για το ΑΠΟΕΛ, φέτος, ο Άγιος Βαλεντίνος έγινε… San Mames (Άγιος Μάμας) και ο έρωτας δεν είναι παρά μόνο για άλλη μία ευρωπαϊκή διάκριση! Η οποία για να έρθει, θα πρέπει το ΑΠΟΕΛ να ξεπεράσει ένα εμπόδιο πολύ ψηλό. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο είναι πρώτα απ’ όλα ισπανική ομάδα. Και αυτό λέει πολλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Είναι μία ομάδα με ευρωπαϊκές παραστάσεις και ευρωπαϊκές φιλοδοξίες. Μία ομάδα με πολύ καλή έδρα στην οποία έχουν λυγίσει όλοι οι μεγάλοι του ισπανικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο του ισπανικού.
Έχει όμως και το ΑΠΟΕΛ πολλά να βάλει στην άλλη πλευρά της ζυγαριάς. Πρώτα απ’ όλα τις δικές του εμπειρίες που ξεπερνούν αυτές της Μπιλμπάο. Η ισπανική ομάδα δεν έφτασε στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία χρόνια. Για την ακρίβεια το πέτυχε μία φορά στο πολύ μακρινό 1956-57 όταν αποκλείστηκε τελικά από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το ΑΠΟΕΛ συμμετέχει με συνέπεια σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Έχει αντιμετωπίσει όλες τις σπουδαίες ομάδες της Ισπανίας και το δείγμα είναι τέτοιο που του επιτρέπει να ονειρεύεται.

Να φέρει την πρόκριση στη Λευκωσία

Είναι κλισέ, αλλά στους διπλούς αγώνες, οι επιδιώξεις των ομάδων είναι σταθερές. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο μεγάλος στόχος του ΑΠΟΕΛ, σ’ ένα ζευγάρι όπου είναι το αουτσάιντερ, είναι να φέρει την πρόκριση να παίζεται στη Λευκωσία και στο ΓΣΠ. Αυτή τη φορά έχει απέναντί του μία ομάδα που παρουσιάζει πολύ μεγάλη διαφορά στην απόδοσή της στα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια. Στο ισπανικό πρωτάθλημα η Μπιλμπάο έχει μόλις 2 νίκες στα 10 εκτός έδρας παιχνίδια όταν στο «Σαν Μαμές» έχει 8 νίκες στους 12 αγώνες. Η ομάδα του Βαλβέρδε έχει σκοράρει μόνο 7 γκολ μακριά από την έδρα της σε 10 αγώνες, ενώ στο… σπίτι της 21.

Ένα μόνο γκολ εκτός έδρας!

Ακόμα και στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ, η εικόνα είναι η ίδια. Η Μπιλμπάο στους τρεις εκτός έδρας αγώνες της στη φάση των ομίλων, έχασε δύο φορές και πήρε μία ισοπαλία. Με συντελεστή τερμάτων… 1-6!
Και φυσικά, δεν μπορεί κάποιος να μην σημειώσει ότι το ΑΠΟΕΛ έχει σκοράρει σε όλους τους εκτός έδρας αγώνες στη φάση των ομίλων. Και όχι μόνο σκόραρε, αλλά πήρε και νίκη μέσα στο «Καραϊσκάκη» απέναντι στον Ολυμπιακό.

Τα στατιστικά λοιπόν λένε την αλήθεια. Αν το ΑΠΟΕΛ πάρει καλό σκορ μετά το πρώτο 90λεπτο, τότε οι ελπίδες του ανεβαίνουν κατακόρυφα. Πάντα με την υποσημείωση ότι αντιμετωπίζει μία μεγάλη ομάδα, μία ισπανική ομάδα που είναι το φαβορί.

Ταξίδι στο Μπιλμπάο και προπονήσεις

Με ναυλωμένη πτήση στις 09:00 το πρωί σήμερα Τρίτης αναχωρεί, η αποστολή του ΑΠΟΕΛ. Η άφιξη αναμένεται στις 12:45 τοπική ώρα Ισπανίας.
Η ομάδα θα προπονηθεί στις εγκαταστάσεις του Lezama, το απόγευμα της Τρίτης, σε κλειστή προπόνηση.

Πρόγραμμα Προπονήσεων και Διασκέψεων

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/02
16:00 Διάσκεψη Ερνέστο Βαλβέρδε (San Mames Stadium)
18:15 Διάσκεψη Τόμας Κρίστιανσεν (San Mames Stadium)
19:00 Προπόνηση ΑΠΟΕΛ (San Mames Stadium, ανοικτή για τα ΜΜΕ τα πρώτα 15 λεπτά)

Η αποστολή θα αναχωρήσει για την Κύπρο, το μεσημέρι της Παρασκευής και θα αφιχθεί γύρω στις 20:00. Θα υπάρξει πρωινή στις 09:45 Lezama Training Facilities.

Πάνω από 1300 οπαδοί!

Η προπώληση εισιτηρίων για τον αγώνα με την Μπιλμπάο, το βράδυ της Πέμπτης (22:05 ώρα Κύπρου) πάει εξαιρετικά καλά και έχει φτάσει τον αριθμό των 1300. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ΑΠΟΕΛ θα έχει στο πλευρό μία ισχυρή υποστήριξη, σ’ ένα μάλλον μισογεμάτο Σαν Μαμές.

Δυο λόγια για την πόλη του Μπιλμπάο

Το Μπιλμπάο είναι η μεγαλύτερη πόλη στη Χώρα των Βάσκων και η πρωτεύουσα της επαρχίας της Βισκαϊκής στην Ισπανία. Η πόλη έχει 353.168 κατοίκους (2007) και είναι το πιο οικονομικά και βιομηχανικά ενεργό μέρος της Ευρύτερης αστικής περιοχής του Μπιλμπάο, η οποία αριθμεί πάνω από 939.000 κατοίκους.

Ο καιρός στη βάσκικη πόλη

Αν οι προβλέψεις των μετεωρολόγων επιβεβαιωθούν, τότε τόσο οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ που θα κάνουν το ταξίδι για το Μπιλμπάο, όσο και η ομάδα, θα πρέπει να αισθάνονται πολύ τυχεροί. Δεν προβλέπεται βροχή καθ’ όλη τη διάρκεια της αποστολής, από σήμερα Τρίτη δηλαδή μέχρι και την Παρασκευή, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 7 μέχρι 18 βαθμούς Κελσίου. Και όλα αυτά σε μία περιοχή που παραδοσιακά έχει πολλές βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες!