27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Κ.ΣΤΡΑΤΗΣ:Πρέπει να διορθωθούν πολλά στην Β΄κατηγορία.

Κ.ΣΤΡΑΤΗΣ:Πρέπει να διορθωθούν πολλά στην Β΄κατηγορία.

By on 9 Φεβρουαρίου, 2017 0 907 Views

Το διοικητικό στέλεχος της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου Κώστας Στράτης τοποθετήθηκε μέσω του FB για την μείωση των ομάδων και εξέφρασε απόψεις κάνοντας και εισηγήσεις.Αναλυτικά:
Αποφασίστηκε τελικά η επαναφορά του πρωταθλήματος των 12 ομάδων. Οπαδοί και παράγοντες των λεγόμενων μεγάλων ομάδων και αρκετοί αθλητικογράφοι το ήθελαν και το πέτυχαν.
Επειδή όμως έχω μάθει να σέβομαι τις οποιεσδήποτε ληφθήσες αποφάσεις, δεν θα διαφωνήσω με την απόφαση της ΚΟΠ, εκτός από το σημείο που έχει αλλάξει από την “συμφωνία κυρίων ” που έγινε πριν δύο χρόνια. Να πέσουν δηλαδή τρεις και να ανεβεί μια, ενώ συμφωνήθηκε να πέσουν τέσσερεις και να ανεβούν δύο. Το θεωρώ άδικο και εξοντωτικό για τις ομάδες της Β’ Κατηγορίας.

Κι εδώ ακριβώς θα ήθελα να αναφερθώ. Στην παραμελημένη και ξεχασμένη Β’ Κατηγορία, που και σε αυτή την απόφαση δεν προβλημάτισε κανέναν. Μια κατηγορία που βιώνοντας την πάθαμε σοκ. Άθλιες συνθήκες, ελάχιστη μέχρι τίποτε η προβολή και κυρίως μηδενική οικονομική στήριξη. Παρόλο που σαν Ένωση πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε την άνοδο, θεωρώ πως ήρθε η ώρα να διορθωθούν κάποια πράγματα σε αυτή την κατηγορία και γενικότερα στο κυπριακό ποδόσφαιρο, φτάνει να υπάρχει διάθεση και θέληση από όλους.
Α1 και Α2 με 10 ομάδες το κάθε πρωτάθλημα, σαν αρχική εισήγηση χωρίς να αποκλείω και τις 8 ομάδες. Δύο ομάδες να υποβαθμίζονται και να ανεβαίνουν, δίνοντας οριστικό τέλος στα στημένα. Τηλεοπτικά δικαιώματα και στις 2 κατηγορίες, όσο και αυτό δεν θα αρέσει σε πολλούς και ίσως να το χλευάσουν. Λίγη σημασία έχει όμως, αφού είναι κάτι που συμβαίνει σε πολλά πρωταθλήματα της Ευρώπης (βλέπε Αγγλία ). Η φόρμουλα διαμοιρασμού των τηλεοπτικών θα μπορούσε να ήταν π.χ. 70 – 30. Επιβάλλεται η εξασφαλισμένη εβδομαδιαία τηλεοπτική κάλυψη τουλάχιστον ενός παιχνιδιού της Α2, κάτι που θα προσελκύσει και χορηγούς για τις ομάδες.
Σταδιακή αλλά άμεση βελτίωση των Σταδίων της Α2, με επιχορήγηση τόσο από το κράτος όσο και από ποσό που θα παρακρατείται από την ΚΟΠ για τα τηλεοπτικά της ομάδας που θα χρειαστεί βελτιωτικά έργα.
Ίδια αντιμετώπιση για Α1 και Α2, στις διάφορες χορηγίες που αφορούν στις Ακαδημίες. Πεποίθηση μου είναι ότι πολύ περισσότεροι ποδοσφαιριστές μπορούν να αναδειχθούν από την Α2, που δεν θα επιτρέπει χρησιμοποίηση πέραν των 6 ξένων.
Σίγουρα πολλά θα μπορούσαν να προστεθούν στα πιο πάνω, όμως προέχει η άμεση κατανόηση και αντίδραση όλων των εμπλεκόμενων. Η λύση μπορεί να μην είναι αυτή και να είναι λίγο ή εντελώς διαφορετική. Επιβάλλεται όμως να εξευρεθεί μια λύση, που θα προκύψει μέσα από διάλογο…