25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Το ΑΠΟΕΛ σταθερό στην δική του φιλοσοφία και σε αυτό το ντέρμπι

Το ΑΠΟΕΛ σταθερό στην δική του φιλοσοφία και σε αυτό το ντέρμπι

By on 3 Φεβρουαρίου, 2017 0 891 Views

Το ΑΠΟΕΛ έχει την εμπειρία και την σοβαρότητα να αντιμετωπίζει τους αντιπάλους του με τον τρόπο που επιβάλλεται γνωρίζοντας και την νοοτροπία του αντιπάλου αλλά και πόσο επικίνδυνος είναι όταν προέρχεται από αρνητικά αποτελέσματα. Και η ΑΕΚ για πολλούς παίζει την Κυριακή το τελευταίο της χαρτί στην μάχη του τίτλου ,ωστόσο το ΑΠΟΕΛ δεν αποπροσανατολίζεται και μένει σταθερό στην δική του φιλοσοφία και γνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι η κάθε νίκη απέναντι σε ομάδες που έχουν ψηλούς στόχους. Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ μίλησε στον Super Sport FM ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος.

«Είναι το παιχνίδι που οριοθετεί το ντέρμπι κορυφής. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Το περιμένουμε με ανυπομονησία. Έχουμε μπει στη λογική των μεγάλων ντέρμπι ή μάλλον των πλέι οφ, αφού πλην Καρμιώτισσας θα έχουμε μόνο ντέρμπι. Είναι παιχνίδια με πολλά ωφελήματα αν είμαστε στην πλευρά των νικητών και σημαντικές απώλειες αν είμαστε στην πλευρά των ηττημένων. Σταθήκαμε ιδιαίτερα συνεπείς και σταθεροί τον τελευταίο καιρό, ώστε αυτή τη στιγμή να κοιτάζουμε τους αντιπάλους μας με βαθμολογικό πλεονέκτημα. Είμαστε η ομάδα που είναι ως παράδειγμα στις ανατροπές γι’ αυτό είμαστε σοβαροί ώστε να συνεχίσουμε το νικηφόρο σερί. Δεν μας απασχολούν οι διαφορές αλλά μόνο το πώς θα πάρουμε τη νίκη».

Για την ΑΕΚ: «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που παίζει το τελευταίο της χαρτί. Βεβαίως αυτό είναι κάπως σχετικό, διότι οι ομάδες του πρώτου γκρουπ δεν έχουν στόχο μόνο την κατάκτηση του τίτλου. Είναι όντως πληγωμένη που δεν έχει ιδιαίτερα καλή ψυχολογία και θα έρθει να ρισκάρει για να πάρει αποτέλεσμα. Είμαστε όμως πολύ ώριμοι ως ομάδα, ξέρουμε διαχρονικά τη φιλοσοφία των αντιπάλων μας και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα κίνητρά τους. Έχουμε το δικό μας κίνητρο που είναι η κορυφή και ο τίτλος».

Για ένα πιθανό +8: «Δεν βλέπουμε ποιος είναι δεύτερος ή τρίτος. Αυτό που μπορεί να προκύψει στο τέλος της αγωνιστικής, είναι η πιθανότητα να παραμείνει η δεύτερη ομάδα με την υφιστάμενη διαφορά».

Για το ότι η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια παίρνει αποτελέσματα στο ΓΣΠ: «Τα πλείστα στατιστικά είναι υπέρ του ΑΠΟΕΛ αλλά δεν τα επικαλούμαστε διότι δεν είναι ουσιώδες. Δεν μας απασχολεί καθόλου. Είναι μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει πρωταγωνιστικές αξιώσεις. Δεν παίζουν ρόλο οι προϊστορίες».

Τα αγωνιστικά: «Θα αξιολογηθεί το Σάββατο αν κάποιος θα μείνει εκτός. Είναι σημαντικές οι προπονήσεις που ακολουθούν. Θα αξιολογήσει ο προπονητής ποιοι θα είναι 100% έτοιμος. Ο κ. Κρίστιανσεν έχει να διαχειριστεί ένα μεγάλο ρόστερ, τους 22 καταλληλότερους που θα είναι στην αποστολή».

Για τον κόσμο: «Οι ενδείξεις μας κάνουν ιδιαίτερα αισιόδοξους. Θα έλεγα ότι ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ μπορεί για μεγαλύτερους αριθμούς. Ο κόσμος είναι απαιτητικός. Όλα αυτά που απαιτεί είναι σωστά κι αυτή τη στιγμή τίθενται ενώπιον του. Πρέπει να είναι συνεπής προς την αγάπη του στην ομάδα, να έρθει στο γήπεδο για να την δει ξανά πρωταθλήτρια».