27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Απόλυτα σωστός ο φάκελος.Ας τα βρούν μεταξύ τους …Κατηγορηματικός ο Μ.Λευκαρίτης

Απόλυτα σωστός ο φάκελος.Ας τα βρούν μεταξύ τους …Κατηγορηματικός ο Μ.Λευκαρίτης

By on 27 Ιανουαρίου, 2017 0 1294 Views

Μιλώντας στον ράδιο «ΑΣΤΡΑ» ο επίτιμος πρόεδρος της ΚΟΠ και αντιπρόεδρος της ΟΥΕΦΑ και μέλος της εκτελεστικής  τη ΦΙΦΑ κ.Μ.Λευκαρίτης απάντησε σε δηλώσεις για τους φακέλους που ήρθαν από την ΟΥΕΦΑ και παραπέμφθηκαν στον αθλητικό δικαστή για ποινή.

Αναλυτικά:

Μπροστά μου έφτασε μόνο ο φάκελος του αγώνα Κυπέλλου ανάμεσα σε Καρμιώτισσα και ΑΕΚ. Στο παιχνίδι Κυπέλλου είναι ξεκάθαρο το συμπέρασμα με τα στοιχεία και τα βίντεο. Δεν έχω υπόψη μου τα ονόματα, δεν παίζουν τόση σημασία. Είναι όχι 100%, αλλά ένα εκατομμύριο τοις εκατό.

Έγινε ξεκάθαρα προσπάθεια η οποία πέτυχε, να έχει κέρδος η Καρμιώτισσα. Το πόσο ευθύνεται ας το βρουν αυτοί. Η ΚΟΠ και η ΟΥΕΦΑ έχει υποχρέωση να καταλογίσει ευθύνη στο Σωματείο. Η ομάδα θα πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά όπως αναφέρουν οι νέοι κανονισμοί. Τα Σωματεία δηλώνουν άγνοια, εγώ δεν δηλώνω. Όπου θέλει ας πάει ο Παπάς. Ακόμα και όταν ένας σκοτώσει, λέει δεν σκότωσε. Θα τιμωρηθεί και εύχομαι να τιμωρηθεί παραδειγματικά κι ας πάνε να τα βρουν μεταξύ τους.

Αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι όλα όσα καταλογίζονταν για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος ήταν αλήθεια. Γι’ αυτό και επί δύο μήνες νομίζω υπήρχε ησυχία, τώρα βγήκε μια, να την κάνουν μια και καλή.

Για μένα οι 50 χιλιάδες είναι λίγο ποσό. Έπρεπε απ’ την πρώτη στιγμή να υπήρχε και αφαίρεση βαθμών. Άφησαν το ποσό μόνο για την πρώτη φορά, το δέχθηκε η ΟΥΕΦΑ. Δεν μπορώ να αντιληφθώ ότι γίνεται αυτό το πράγμα, μας το ξεκαθαρίζουν και έχουμε αυτές τις ομάδες να παίζουν στο πρωτάθλημά μας.

Η ΟΥΕΦΑ απ’ την περίπτωση της Σκεντερμπέου που την απέκλισε λόγω αυτού του τρόπου συμπεριφοράς, έκανε μια δοκιμή. Πήγε σε όλα τα δικαστήρια και αποδείχθηκε ότι η ΟΥΕΦΑ ήταν σωστή, γι’ αυτό και ενθαρρύνει τις ομοσπονδίας να εφαρμόσουν τις ποινές και να μην φοβούνται.

Μπορεί να έρθει μια αρπαχτή, πολλοί την κάνουν μια φορά και μετά εξαφανίζονται. Εγώ αν δεν είμαι ένας αγνός Ομονοιάτης, ένας αγνός οπαδός και είμαι ένας ευκαιριτζήδες και βρω την ευκαιρία να την κάνω μια φορά, μπορώ να δημιουργήσω πρόβλημα μια φορά και να αποχωρήσω από το ποδόσφαιρο.

Οι ομάδες να προσέχουν ποιους έχουν. Εγώ σκέφτομαι αυτό τον Στέλιο Χρίστου, τον Πρόεδρο της ΑΕΖ που ξέρω πάνω από 30 χρόνια. Τον θυμάμαι από την 4η κατηγορά, την 3 η κατηγορία, δουλεύει μόνος του. Είναι ρομαντικός άνθρωπος. Αντιλαμβάνεστε πόσο άσχημα νιώθει ο ίδιος.