26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Όλοι διαφορετικοί -όλοι ίσοι στην πράξη από το Λύκειο Κύκκου Α΄

Όλοι διαφορετικοί -όλοι ίσοι στην πράξη από το Λύκειο Κύκκου Α΄

By on 19 Ιανουαρίου, 2017 0 1341 Views

Με μικτές ομάδες του Λυκείου Κύκκου Α’ άρχισε με απόλυτη επιτυχία η υλοποίηση του τετραετούς προγράμματος της ΚΟΠ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας με σύνθημα Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι.

ANTHOYLLIS

Δύο ομάδες του Λυκείου Κύκκου Α’ με μαθητές που είχαν διαφορά εθνικότητας ή χρώματος και ικανότητας πρόσφεραν καλό ποδοσφαιρικό θέαμα εφαρμόζοντας στην πράξη το σύνθημα του προγράμματος παρουσία μαθητών και καθηγητών του Λυκείου, εκπροσώπων του Υπουργείου και της ΚΟΠ.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο διευθυντής του Λυκείου Κύκκου κ. Ταλιαδώρος που συγχάρηκε την ΚΟΠ και το Υπουργείο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Στην εκδήλωση ξεχωριστή ήταν η παρουσία του πρέσβη Fair play Μιχάλη Κωνσταντίνου ο οποίος ζήτησε από τους μαθητές της Κύπρου να αγκαλιάσουν όλα τα παιδιά που βρίσκονται στα σχολεία τους ανεξάρτητα από χρώμα, εθνικότητα και ικανότητα.

kathimenoi

Εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας χαιρετισμό απηύθυνε η επιθεωρήτρια φυσικής αγωγής Κάλλη Χατζηιωσήφ και εκ μέρους της ΚΟΠ ο Γενικός Διευθυντής Ανθούλης Μυλωνάς.

Η κυρία Χατζηιωσήφ στον χαιρετισμό της ανέφερε τα ακόλουθα:

«Ο αθλητισμός έχει τεράστια κοινωνική διάσταση και σύνθετη κοινωνική αλληλεπίδραση. Έτσι έχει και την υποχρέωση της ευθύνης έναντι τις διαφύλαξης των αρχών και αξιών του.

Η ευαισθητοποίηση ενάντια στο ρατσισμό και η αποδοχή της διαφορετικότητας αποτελούν αδιαμφισβήτητες αξίες του αθλητισμού οι οποίες αναπτύσσονται αβίαστα μέσα από το αθλητικό παιγνίδι.

«Όλοι διαφορετικοί- όλοι ίσοι» το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης ενάντια στο ρατσισμ,. Μια συνεργασία ΥΠΠ με την ΚΟΠ, διάρκειας 4 ετών, που η πρώτη μεγάλη επίσημη εκδήλωση γίνεται σήμερα στον Κύκκο Α’.

Ευχαριστίες στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και ειδικότερα στην επιτροπή του προγράμματος που είναι σήμερα μαζί μας, στη Διεύθυνση, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Κύκκου Α΄ για την πρόθυμη ανταπόκριση στο κάλεσμά μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε εσάς αγαπητά μου παιδιά που σε λίγο θα μας αποδείξετε ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα γεμάτο συγκινήσεις, αρετές και αξίες και δεν κατέκτησε τυχαία ούτε αδικαιολόγητα τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων.

PARATAXI 1

Σήμερα, καλείστε να μας αποδείξετε ότι όποια και να είναι η σύνθεση μιας ομάδας, στον αθλητισμό είμαστε «όλοι διαφορετικοί – όλοι ίσοι».

Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΠ κ. Ανθούλλης Μυλωνάς ευχαρίστησε καταρχήν το υπουργείο Παιδείας γιατί ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της ΚΟΠ για από κοινού προώθηση του προγράμματος τονίζοντας την σημασία που δίνουν ΚΟΠ και ΟΥΕΦΑ σε αυτό το πρόγραμμα.

«H Kυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και η UEFA έχουν ψηλά στις προτεραιότητες τους, την ευαισθητοποίηση του φίλαθλου κοινού σε προβλήματα κοινωνικών ομάδων αλλά και τη σωστή διαπαιδαγώγηση των νέων σε θέματα συμπεριφοράς στο χώρο του αθλητισμού και της ζωής γενικότερα.

Θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο Παιδείας για την άμεση θετική ανταπόκριση του στην πρόσκληση μας, για υλοποίηση του προγράμματος ενάντια στον Ρατσισμό, με σύνθημα ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ –ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ.

Το πρόγραμμα , θα έχει διάρκεια 4 χρόνια και με διάφορες εκδηλώσεις σε συνεργασία της ΚΟΠ με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, στοχεύουμε στην δημιουργία νέων που θα σέβονται τους αντιπάλους τους στον αθλητισμό και τους συνανθρώπους τους στη ζωή ανεξάρτητα από το χρώμα, την καταγωγή και την ικανότητα τους.

FASI DIAF

Αυτό το πρόγραμμα που εγκαινιάζουμε σήμερα, με τους μαθητές του Λυκείου Κύκκου A΄ είναι επέκταση των ενεργειών μας και αποδέκτες των μηνυμάτων θα είστε εσείς οι νέοι μας, οι αυριανοί φίλαθλοι, αθλητές, πολίτες της κοινωνίας, και ελπίζουμε, ότι με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας θα έχουμε θετικά αποτελέσματα.

Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά το υπουργείο Παιδείας και να συγχαρώ τόσο την κυρία Κάλλη Χατζηιωσήφ και τους συνεργάτες της που ανέλαβαν τον συντονισμό των εκδηλώσεων εκ μέρους του υπουργείου και τους συνεργάτες μου στην ΚΟΠ με επικεφαλής τον κ. Ανδρέα Μωριά που έχει την ευθύνη για την οργάνωση και υλοποίηση του προγράμματος.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζω στον Μιχάλη Κωνσταντίνου ο οποίος έχει γράψει την δική του ιστορία στο ποδόσφαιρο με το ταλέντο αλλά και το ήθος του. Ως πρέσβης της Κύπρου για το Fair play, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση μας και είναι μαζί μας για να στείλει το δικό του μήνυμα.

Ευχαριστώ και τους καθηγητές και τους μαθητές που θα λάβουν μέρος στους αγώνες αλλά και όλους εσάς που έχετε καλή διάθεση για να πάρετε και να μεταδώσετε τα σωστά μηνύματα».