20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024

«Σήμερα μιλώ ΜΟΝΟ εγώ»

By on 19 Ιανουαρίου, 2017 0 877 Views

Με σύνθημα «Σήμερα μιλώ ΜΟΝΟ εγώ», η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου διοργανώνει εκστρατεία για «Σιωπηλή Προπονητική Καθοδήγηση» (Silent Coaching) στους αγώνες των Παιδικών Πρωταθλημάτων Grassroots ΠΟΑ και στους αγώνες των Πρωταθλημάτων Παίδων U-13, U-14, U-15 και U-16 που θα γίνουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιανουαρίου 2017.

Στόχος της εκστρατείας είναι οι προπονητές αλλά και οι γονείς που παρακολουθούν τους αγώνες, να αφήσουν τα παιδιά να χαρούν το αγαπημένο τους άθλημα χωρίς φωνές, οδηγίες, παροτρύνσεις ή παρατηρήσεις που πολλές φορές προκαλούν στα παιδιά άγχος και πίεση.

Στους αγώνες των πιο πάνω Πρωταθλημάτων το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, θα μπορούν να μιλούν μόνο τα παιδιά, έχοντας έτσι την ευκαιρία να πάρουν πρωτοβουλίες και να δημιουργήσουν από μόνα τους στο γήπεδο, να κάνουν λάθη χωρίς το άγχος της παρατήρησης και μέσα από τα λάθη τους, να προσπαθήσουν να γίνουν καλύτεροι.

Όσο για τους ενήλικες, μπορούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο γήπεδο μόνο με το χειροκρότημα και για τις δύο ομάδες που θα αγωνίζονται και όχι μόνο για την ομάδα του παιδιού τους.

Ήδη, έχει σταλεί σχετική εγκύκλιος σε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στα παιδικά Πρωταθλήματα και η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου καλεί όλους να σεβαστούν την εκστρατεία και να αφήσουν τα παιδιά να χαρούν το άθλημα, παίρνοντας τα ίδια αποφάσεις και πρωτοβουλίες στον αγωνιστικό χώρο.

Επίσης, στους αγώνες που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο, θα δωθεί από την ΚΟΠ σε όλους τους υπεύθυνους των ομάδων που συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα Grassroots το εγχειρίδιο συμπεριφοράς παιδιών, προπονητών και γονέων στους ποδοσφαιρικους αγώνες που ετοιμάστηκε από το αρμόδιο τμήμα της ΚΟΠ με στόχο την καλύτερη δυνατή διαπαιδαγώγηση όλων, προς όφελος των παιδιών.