18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ολοκληρώθηκε η Γ.Σ. της Ανόρθωσης – Διάδοχος Πουλλαϊδη-Μανώλη ο Ανδρέας Παντελή!

Ολοκληρώθηκε η Γ.Σ. της Ανόρθωσης – Διάδοχος Πουλλαϊδη-Μανώλη ο Ανδρέας Παντελή!

By on 17 Ιανουαρίου, 2017 0 1412 Views
Εγκρίθηκε από τα μέλη της Ανόρθωσης και αναδείχθηκε νέος πρόεδρος ο Ανδρέας Παντελή στην Γενική Συνέλευση της Κυρίας.
Η τοποθέτηση του Ανδρέα Παντελή:
«Τιμή και ευχής έργον να μπορεί κάποιος να προσφέρει στην Ανόρθωση. Σίγουρα κάποιοι συζητούν για πλάνο και αυτό είναι δύσκολο να εφαρμοστεί αν δεν γίνει δουλειά. Είχαμε συναντήσεις το περασμένο τριήμερο με το σωματείο και το συμπέρασμα είναι ότι πρώτα πρέπει να ορθοποδήσει και να ανακάμψει η ομάδα. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει στο πλάνο. Πρέπει να υπάρξει ενότητα διότι εδώ και οκτώ χρόνια έχουμε… σκυλοφαγωθεί δεν ξέρουμε τι και ποιοι είμαστε. Όταν γίνουμε ομάδα και στο γήπεδο και στη γενική συνέλευση, εκεί θα πετύχουμε. Τα λόγια, εγώ δεν τα ξέρω. Αυτό που υπόσχομαι είναι ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν διαφορές και η ομάδα μας θα πάει ψηλά. Δουλειά για ανάκαμψη της ομάδας, να μπούμε σε ένα σωστό αγωνιστικό ρυθμό, να έρθουν όλοι κοντά και μακριά από τις αντιπαραθέσεις που ζημίωσαν την ομάδα. Αυτή η ομάδα είναι προορισμένη για τα μεγάλα».
Η τοποθέτηση Χ. Μανώλη:
«Το αίτημα βάση επιστολής του κύριου Παντελή ήταν όπως η θητεία του συμβουλίου να είναι τρεισήμισι χρόνια ώστε να δοθεί ο χρόνος για προγραμματισμό της προσπάθειας. Αυτό το πράγμα δεν μπορούσε να γίνει δια το λόγο το καταστατικό προνοεί ότι η θητεία ενός συμβουλίου δεν μπορεί να ξεπεράσει τα δύο χρόνια. Το δεύτερο κομμάτι αφορούσε την εξέταση των λογαριασμών της εταιρίας και τη συμφωνία διαχείρισης η οποία του έχει δοθεί. Από εκεί και πέρα έχουμε φτάσει σε τέσσερα σημεία βάση των οποίων ο κύριος Παντελή θα μπορεί να αναλάβει με τη θετική βέβαια ψήφο και των μελών. Ο κύριος Παντελή θα αναλάβει ως πρόεδρος για τον επόμενο ενάμιση χρόνο με προϋπόθεση μετά το τέλος του διαστήματος αυτού, η γενική συνέλευση να αποφασίσει αν θα ανανεωθεί η θητεία του. Αναλαμβάνει την εταιρία αφού έχει ελέγξει τους λογαριασμούς και γνωρίζει την παρούσα οικονομική κατάσταση και τον ελλειμματικό προϋπολογισμό της τρέχουσας περιόδου. Αναφορικά με τη νεά χρονιά, ο κύριος Παντελή υποχρεούται να υποβάλλει τον προϋπολογισμό της χρονιάς 2017-2018 ο οποίος πρέπει να είναι ισοσκελισμένος. Το ταμειακό δε έλλειμμα δεν πρέπει να ξεπερνά τα τρέχοντα έξοδα ενός μηνός. Τρίτο, για αφετηρία μαζί με τους συνεργάτες του δεσμεύτηκε να συνεισφέρει ένα ποσό της τάξης των 300 χιλιάδων ευρώ. Τέταρτο, όλες οι σημαντικές συμφωνίες όπως αυτή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, θα συζητούνται με το ΔΣ του σωματείου πριν υπογραφούν».
Η τοποθέτηση του Χρίστου Πουλλαίδη:
«Τα λάθη που έγιναν ήταν πράγματι μεγάλα. Άθελα μεν, αλλά δυστυχώς είναι το αποτέλεσμα που μετρά. Τουλάχιστον στο οικονομικό θέμα ήμαστε μια υγιής ομάδα. Η εταιρία ποτέ δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά ένα όχημα για να προστατευτεί το σωματείο και να εξοφλούσε όσα μπορούσε από τα δυσβάστακτα χρέη. Τα νούμερα είναι εκεί και δεν θα σας απασχολήσω με αυτά διότι οι ελεγκτές τα κατέχουν και μπορείτε να αποταθείτε σε αυτούς. Αυτό που θέλω να παρακαλέσω είναι να μείνουμε ενωμένοι. Η Ανόρθωση δεν είναι ένα άτομο, η Ανόρθωση είναι μια ιδέα την οποία στηρίζουμε, την οποίαν αγαπούμε με πάθος. Κι αυτό το πάθος καμιά φορά μας κάνει να κάνουμε πράγματα που δεν είναι του χαρακτήρα μας και το μετανιώνουμε. Η αποχώρησή μου ήταν μια δύσκολη απόφαση που δεν πήρα ελαφρά την καρδιά, αλλά πιστεύω ότι στο αγωνιστικό θα βρεθούν άτομα που να κατέχουν και να μπορούν να αφιερώσουν και τον ανάλογο χρόνο. Πηγαίνοντας πίσω στον Αύγουστο του 2013 όταν δέχθηκα πιέσεις να αναλάβω, δεν ήθελα διότι ήμουν ελάχιστο χρονικό διάστημα στην Κύπρο. Πιστεύω ότι πολλοί αναγνωρίζετε την καλή μου πρόθεση και σας ευχαριστώ. Θέλω να μείνουμε μονοιασμένοι και να σεβαστούμε το θεσμό του προέδρου. Βλέπετε ότι 50 ημέρες προσπαθούμε να βρούμε ηγέτη και δεν βρίσκουμε. Ο καθένας φοβάται να μπει εδώ διότι θα τον μαυρήσουμε και αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί. Η Ανόρθωση βασίζεται σε αρχές και αξίες από την ίδρυσή της το 1911. Αυτά πρεσβέβουμε και γι’ αυτό διαφέρουμε. Όποιος μπει θα πρέπει η απόφαση να γίνει σεβαστή και να φύγουμε σαν ένα σώμα, σαν μια γροθιά. Εγώ θα είμαι πάντα δίπλα στην Ανόρθωση όπως μπορώ στο οικονομικό κομμάτι».