18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μαντσεστερ Vs Μέρσεϊσαϊντ στα σημερινά παιχνίδια της Premier League!

Μαντσεστερ Vs Μέρσεϊσαϊντ στα σημερινά παιχνίδια της Premier League!

By on 15 Ιανουαρίου, 2017 0 680 Views

Όπως… σοφά είχε πει ο Γερμανός τεχνικός του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ, «σε αυτά τα ντέρμπι μπορείς εύκολα να ξεχάσεις το παρελθόν ή να μη σκέφτεσαι το μέλλον, γιατί αυτό που μετράει είναι η στιγμή».

Αυτές οι στιγμές κάνουν… σέντρα στις 18:00 (ώρα Ελλάδας) στο Ολντ Τράφορντ, με τη Γιουνάιτεντ να μετράει 15 σερί ματς δίχως ήττα έχοντας βελτιώσει κατά πολύ την εικόνα και την αποτελεσματικότητά της και έχοντας βρεθεί στο -5 από την πρώτη τετράδα. Μάλιστα, σε αυτό το σερί, έχει σημειώσει εννέα διαδοχικές νίκες στα τελευταία ισάριθμα παιχνίδια, τη στιγμή που η Λίβερπουλ έχει μείνει δίχως «τρίποντο» από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κι έκτοτε έχει δύο ισοπαλίες και μια ήττα σε όλες τις διοργανώσεις.

Η ομάδα του Κλοπ, έχει υποχωρήσει στο -8 από την κορυφή (με την Τσέλσι να έχει πάρει τη νίκη επί της Λέστερ το απόγευμα του Σαββάτου) και σύμφωνα με τα λεγόμενα του προπονητή των σημερινών φιλοξενούμενων, «το σερί της Γιουνάιτεντ δείχνει πόσο καλή ομάδα είναι, αλλά ακόμα δεν έχει παίξει μαζί μας…».

Ο Ζοσέ Μουρίνιο, από την πλευρά του, αρχίζει να αισθάνεται όλο και καλύτερα το τελευταίο διάστημα, αντικρίζει και ο ίδιος τα θετικά στοιχεία που βγάζει η ομάδα του, συνεχώς μιλάει για τον κόσμο και το ιδιαίτερο συναισθηματικό δέσιμο με τους οπαδούς και για το σημερινό ντέρμπι θα στηριχθεί και πάλι στον εκπληκτικό, παρά τα χρόνια του, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που επιστρέφει έπειτα από την απουσία του λόγω ίωσης στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ. Διαθέσιμος ο Ρόχο, στο Κόπα Άφρικα ο Μπαϊγί.

Ο Κλοπ, ενδέχεται να ξεκινήσει τον Φελίπε Κουτίνιο, ο οποίος επέστρεψε πλέον στα πλάνα του προπονητή του έπειτα από 1,5 μήνα, ενώ ο Σαντιό Μανέ απουσιάζει λόγω των υποχρεώσεών του με την εθνική ομάδα της Σενεγάλης.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-3-3): Ντε Χέα – Βαλένσια, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Μπλιντ – Φελαϊνί, Ερέρα, Πογκμπά – Μχιταριάν, Ιμπραΐμοβιτς, Μαρσιάλ

Λίβερπουλ (4-3-3): Μινιολέ – Κλάιν, Λόβρεν, Μάτιπ, Μίλνερ – Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Τσαν – Λαλάνα, Φιρμίνο, Κουτίνιο

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Μάντσεστερ Σίτι φιλοξενείται από την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ», με ώρα έναρξης της αναμέτρησης στις 15:30 (Ελλάδας). Μεσοβδόμαδα, οι «πολίτες» εξασφάλισαν την παρουσία τους στον τελικό του Λιγκ Καπ έπειτα και από το εκτός έδρας 5-0 επί της Γουέστ Χαμ στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό, ενώ, μαζί με τη νίκη (2-1) επί της Μπέρνλι, με παίκτη λιγότερο και με ανατροπή, έχει γίνει το 2×2 μέσα στο 2017 για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Τα «ζαχαρωτά», ενισχύθηκαν με τον Μόργκαν Σνάιντερλιν τις προηγούμενες μέρες και είναι πολύ πιθανό να δούμε τον Γάλλο χαφ στο αρχικό σχήμα του Ρόναλντ Κούμαν στο σημερινό παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να έχουν ένα σερί τριών ματς δίχως ήττα στο πρωτάθλημα (δύο νίκες με Λέστερ και Σαουθάμπτον και μια ισοπαλία με την Έβερτον), όμως, την περασμένη εβδομάδα ηττήθηκαν στο Κύπελλο από τις «αλεπούδες» κι έμειναν εκτός συνέχειας…

Αμφίβολοι μέχρι την τελευταία στιγμή οι Στεκέλενμπουργκ και ΜακΚάρθι για τους γηπεδούχους, τιμωρημένος ο Φερναντίνιο, δίχως δικαίωμα συμμετοχής ακόμα ο Γκάμπριελ Ζέσους, έτοιμοι οι Κομπανί και Σανέ, αμφίβολος ο Φερνάντο για τους «πολίτες».

Πιθανές ενδεκάδες:

Έβερτον (4-3-3): Στεκέλενμπουργκ – Κόουλμαν, Γιαγκέλκα, Γουίλιαμς, Μπέινς – Ντέιβις, Μπάρι, Μπάρκλεϊ – Ντεουλοφέου, Λουκάκου, Μιραλάς

Μάντσεστερ Σίτι (4-1-4-1): Μπράβο – Σανιά, Οταμέντι, Στόουνς, Κολάροφ – Φερνάντο – Φερνάντο – Στέρλινγκ, Τουρέ, Σίλβα, Ντε Μπρόινε – Αγουέρο