25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024

Η Έβερτον ταπείνωσε την Σίτι με τεσσάρα

By on 15 Ιανουαρίου, 2017 0 992 Views

Eίχε μάθει, όσο να πεις, αλλιώς: στην Ισπανία, η δικιά του Μπαρτσελόνα συναντούσε πολύ μικρότερο ανταγωνισμό, αφενός επειδή αυτό που είχε «φτιάξει» ήταν η κορυφαία, ίσως, ομάδα όλων των εποχών, αφετέρου γιατί «έτρεχαν» 2- ή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, 3- για τον τίτλο. Μετά, στην Γερμανία, και να ήθελε να τερματίσει δεύτερος θα ήταν ανέφικτο, καθώς η Μπάγερν (του) χάνει πλέον τίτλο κάθε φορά που πραγματοποιούνται οργανωμένα ταξίδια στην Αφροδίτη- ποτέ δηλαδή.

Όμως εδώ (έστω: εκεί) είναι Αγγλία- και στην Premier League ο δρόμος για την κορυφή δεν είναι ακριβώς στρωμένος με ροδοπέταλα: μπορεί ο Πεπ Γκουαρντιόλα να ξεκίνησε με το πόδι κολλημένο στο γκάζι τη θητεία του στην Σίτι (10 νίκες σε όλες τις διοργανώσεις), όμως μετά το πρώτο δίμηνο βλέπει την άλλη πλευρά του φεγγαριού. Την σκοτεινή.

Και σήμερα η Έβερτον φρόντισε να της καταστήσει και πάλι σαφές πως ο τροχός θέλει πολλή δουλειά για να γυρίσει: στο 34΄ ο Μιραλάς εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Κλισί, γύρισε ωραία στον Λουκάκου και ο τελευταίος με πλασέ δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.

Στο 37΄ οι «Πολίτες» έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, όμως ο Αγκουέρο δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα μετά το γύρισμα του Ντε Μπρόιν κι έπειτα άρχισε η κατηφόρα: 2-0 ο Μιραλάς με υπέροχο τελείωμα στο στο 47΄ (δεύτερη φορά στην καριέρα του στο Νησί που ο πρώην παίχτης του Ολυμπιακού πετυχαίνει γκολ και δίνει ασίστ στο ίδιο ματς, μετά το Νοέμβριο του 2013 και το ματς κόντρα στην Λίβερπουλ), 3-0 ο Ντέιβις μετά από φοβερή ενέργεια και ολοκλήρωση της κατραπακιάς στις καθυστερήσεις με τον Λούκμαν στο ντεμπούτο του με την Έβερτον να σκοράρει.

Αυτό το 4-0 ήταν η βαρύτερη ήττα του Γκουαρντιόλα ως προπονητής σε αγώνα πρωταθλήματος κι έφερε την Σίτι στο -10 από την, απλησίαστη, Τσέλσι.

Αγωνιστική με την αγωνιστική το πρωτάθλημα απομακρύνεται από την αγκαλιά του Πεπ, ο οποίος είχε μάθει, όπως είπαμε, αλλιώς.

Άραγε, θα καταφέρει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα;