25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024

Οι Ισπανοί διαιτητές αντιδρούν στις δηλώσεις Πικέ

By on 11 Ιανουαρίου, 2017 0 1026 Views

Έξαλλοι ήταν στη Μπαρτσελόνα με τη διαιτησία στα παιχνίδια με Βιγιαρεάλ και Αθλέτικ Μπιλμπάο. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση που έκανε ο Ζεράρ Πικέ μετά τον αγώνα με τους Βάσκους: “Τα πέναλτι στον Νεϊμάρ και σε εμένα ήταν ξεκάθαρα. Ξέρουμε πώς λειτουργεί αυτό. Θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο κι όχι ρουλέτα και η διαιτησία προκαλεί. Το είδαμε στο Ρεάλ – Σεβίλλη, ελπίζω να ανεβούν επίπεδο (σ.σ οι διαιτητές)”.

Η ισπανική επιτροπή διαιτησίας πέρασε στην αντεπίθεση και αποφάσισε να συντάξει επιστολή διαμαρτυρίας σε βάρος του Καταλανού στόπερ της Μπάρτσα, όπως άλλωστε κατέστησε σαφές ο πρόεδρος της επιτροπής, Βικτοριάνο Σάντσεθ Αρμίνιο.

Η επιστολή θα πήγαινε στην ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, τόσο για όσα είπε ο Πικέ μετά τον αγώνα με τη Μπιλμπάο, αλλά και για αυτά έπειτα από την αναμέτρηση με τη Βιγιαρεάλ. Αν ο εισαγγελέας της αρχής και η επιτροπή διοργάνωσης αποδεχτούν τις κατηγορίες, θα ξεκινήσει διαδικασία διερεύνησης που θα διαρκέσει ένα μήνα. Ο Πικέ θα μπορεί να είναι παρών στη διαδικασία, αν το επιθυμεί.