25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024

Έβαλε βάσεις πρόκρισης η «Κυρία»

By on 11 Ιανουαρίου, 2017 0 971 Views

60 λεπτά και από τα έντεκα βήματα ήταν αρκετά για να λυγίσει ο ΑΣΙΛ στην πίεση της Ανόρθωσης για τον πρώτο αγώνα της β’ φάσης του Κυπέλλου Coca-Cola. Καλύτερη στο β΄μέρος η γηπεδούχος που ανέβασε ρυθμούς για να κλειδώσει την υπόθεση πρόκριση. Σκόρερ για την «Κυρία» οι Γκονζάλβες (60′, πεν) και Καλό (78′).

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Δυναμικά μπήκε στο παιχνίδι η Ανόρθωση ψάχνοντας το γρήγορο γκολ, ωστόσο παρά τις ευκαιρίες που είχε δεν κατάφερε να προηγηθεί. Οι γηπεδούχοι απώλεσαν την πιο σημαντική φάση στο πρώτο δεκάλεπτο με τον Καμπρέρα στο 9′ να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι μετά από συνεργασία των Καλό και Σάντος.  Στο 12′ το πλασέ του Γκονσάλβες εξουδετερώθηκε από τον Ζαχαρουδιού ο οποίος απέκρουσε με τα πόδια. Η Ανόρθωση συνέχισε να έχει την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας, ωστόσο δεν απέιλησε ιδιαίτερα την εστία του ΑΣΙΛ. Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους του αγώνα.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Από εκεί που έμεινε ξεκίνησε το β΄μέρος του αγώνα με την Ανόρθωση να είναι αυτή που έχει την υπεροχή και να ασκεί πίεση στην άμυνα του ΑΣΙΛ. Στην πρώτη φάση του δεύτερου μέρους ο Καμπρέρα στο 46′ μετά από ατομική ενέργεα στην περιοχή έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο χέρι αμυντικού και ο Καμπρέρα έκανε δεύτερο σουτ που σταμάτησε σε αμυντικό προ της τελικής γραμμής. Η Κυρία κατάφερε τελικά να πάρει  το προβάδισμα στο 60′ με εύστοχη εκτέλεση του Γκονζάλβες σε πέναλτι που κέρδισε ο Καλό. Οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματα τους 12 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα με τον Καλό, ο οποίος μετά από σέντρα του Γκάμπριελ και γυριστή κεφαλιά του Καμπρέρα σκόραρε από κοντά με πλασέ. Η Ανόρθωση είχε την ευκαιρία να κάνει τρία τα τέρματα της όταν στο 87′ ο Γκοσνσάλβες μετά από μακρινή μπαλιά υποδέχθηκε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή αλλά έκανε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων της αντίπαλης εστίας.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Ρ.Λέβι): Παπαδόπουλος, Καλντερόν, Ακιλάρ (81΄ Σίβου), Γκιγέρμε, Γκάμπριελ, Ζοάο Βίκτορ, Οικονομίδης, Καρλίτος, Κυριάκου (46΄ Νικολάου), Καμπρέρα, Γκονσάλβες

ΑΣΙΛ (Β.Μιχαίλοβιτς):  Ζαχαρουδιού, Τότσεφ (81΄ Σάββα), Θεοδώρου, Γεωργίου, Παύλου, Μπολμποσιάν, Πιτταράς (70΄ Μιχαήλ), Κούρτης, Μάρκου (65΄ Μπασόφ), Τόφιας, Πολυκάρπου

Κίτρινες: — / —

Κόκκινες: — / —

Σκόρερ:  60′ Γκονζάλβες πεν. , 78′ Καλό / —


Διαιτητής: Μάριος Αντωνίου

*Τον αγώνα διαιτήτευσε τελικά ο τέταρτος, Δημήτρης Μασιάς καθώς ο Μάριος Αντωνίου τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της προθέρμανσης.
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Παύλος Γεωργίου
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Μανώλης Τίγρης
4ος Διαιτητής: Δημήτρης Μασιάς
Παρατηρητής Διαιτησίας: Μάριος Τσαγγάρης