20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024

O Απόλλωνας έπνιξε την ΑΕΛ στη βροχή. Δίκαιη νίκη 2-0

By on 7 Ιανουαρίου, 2017 0 1212 Views

Ο Απόλλωνας πετούσε μέσα στη βροχή και συνέχισε την νικηφόρα πορεία του με τον Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο του. Στο ντέρμπι της Λεμεσού μετά από το καλό αρχικό ξεκίνημα της ΑΕΛ ο Απόλλωνας ανέλαβε τον έλεγχο και επιβλήθηκε κατά κράτος του αντιπάλου του .Στο 28΄ο Πίεχ πέτυχε με εξαιρετικό τρόπο το 1-0 και στις καθυστερήσεις ο Παπουλλής σφράγισε τη νίκη με 2-0 . Το στενό σκορ παραπλανά παραπέμποντας σε αμφίρροπο αγώνα όμως η αλήθεια είναι ότι ο Απόλλωνας άξιζε μια πιο άνετη νίκη αφού έχασε αρκετές ευκαιρίες έχοντας την υπεροχή και τον έλεγχο σε όλο τον αγώνα σε αντίθεση με την ΑΕΛ που ήταν ακίνδυνη επιθετικά. Άσχετα αν το πανηγύρισε με ήπιο τρόπο ο Πίεχ το 1-0 δεν δίστασε να εκτελέσει την πρώην ομάδα του με άψογο κοντρόλ και γρήγορο πλασέ στο 28΄ενώ ο ελλαδίτης επιθετικός των γαλάζιων στο 97΄πέτυχε το δεύτερο γκολ με πέναλτι που κέρδισε ο Πιέχ δίνοντας έναυσμα στους τρελούς πανηγυρισμούς για τη νίκη που βάζει για καλά σε τροχιά τίτλου τον Απόλλωνα που πλησίασε στους τρείς βαθμούς την ΑΕΛ και θα περιμένει τον αγώνα του ΑΠΟΕΛ με τον Άρη. Η ΑΕΛ έχασε και τον Αϊρόσα που αποβλήθηκε στο 78΄με δεύτερη κίτρινη ωστόσο δεν ήταν αυτό που στοίχισε στην ΑΕΛ που σε κανένα σημείο του αγώνα δεν απείλησε με ισοφάριση τον Απόλλωνα.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Βινίσιους, Ρομπέρζ, Γκόμες, Ζοάο Πέδρο (74′ Μάριο Σέρτζιο), Σακέτι, Κυριάκου, Ντα Σίλβα (73′ Σεμέδο), Παπουλής, Μπεντόγια (59′ Σαρδινέρο), Πίεχ.

ΑΕΛ: Ρομό, Τζούνιορ, Σιέλης, Φορτούνα, Αϊρόσα, Σοάρες, Σόουζα, Μπουένο (69′ Ουέλινγκτον), Γεωργιάδης (87′ Σαβανέ), Μπλάνκο (57′ Πίτι), Αρουαμπαρένα.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κυριάκου, Ζοάο Πέδρο, Ρομπέρζ, Βάλε / Μπλάνκο, Σόουζα

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Αϊρόσα

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Διαιτητής: Τράττου Λεόντιος

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Χαραλάμπους Χαράλαμπος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ιωάννου Αθηνόδωρος

4ος Διαιτητής: Σκαπούλλης Χαράλαμπος