25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Χρονιά μεγάλων προκλήσεων για τις Εθνικές μας το 2017

Χρονιά μεγάλων προκλήσεων για τις Εθνικές μας το 2017

By on 27 Δεκεμβρίου, 2016 0 1017 Views

Το 2017 μπαίνει σε λίγες μέρες και σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, είναι μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις.

Σε πρώτο πλάνο όσον αφορά τις μικρές Εθνικές η συμμετοχή στον Elite Round των Εθνικών μας ομάδων Παίδων U-17 και Νέων U-19. Μετά τις επιτυχίες τους το περασμένο Φθινόπωρο, οι Εθνικές αυτές θα επιδιώξουν τον ερχόμενο Μάρτιο τη μεγάλη υπέρβαση που είναι η πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Περισσότερο εφικτός αυτός ο στόχος (χωρίς να σημαίνει ότι είναι και εύκολο να επιτευχθεί) για την Εθνική Παίδων U-17 αφού η τελική φάση θα γίνει με 16 ομάδες σε αντίθεση με την τελική φάση του στους U-19 που διεξάγεται με 8 ομάδες.

Επίσης, τον Ιανουάριο θα μάθουμε και τους αντιπάλους της Εθνικής μας ομάδας των Ελπίδων στη νέα διοργάνωση της UEFA ενώ, αρκετές είναι και οι υποχρεώσεις της Εθνικής μας ομάδας των Ανδρών, επίσημες και φιλικές.

Επίσημες υποχρεώσεις τον Ιανουάριο και για την Εθνική μας ομάδα του Futsal που θα αγωνιστεί σε όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ας δούμε το πρόγραμμα των επίσημων υποχρεώσεων Εθνικών μας ομάδων μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο.

Εθνική Ανδρών: Στις 22 Μαρτίου θα παίξει φιλικό με το Καζακστάν και στις 25 Μαρτίου θα αγωνιστεί με την Εσθονία για την 5η αγωνιστική του 8ου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ 2018. Και οι δύο αγώνες θα γίνουν στο ΓΣΠ. Στις 9 Ιουνίου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας το Γιβραλτάρ, επίσης για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.

Εθνική Ελπίδων U-21: Το 2017 αρχίζει νέα διοργάνωση της UEFA και η ομάδα μας θα μάθει τους αντιπάλους της από την κλήρωση που θα γίνει στις 26 Ιανουαρίου. Οι πρώτοι αγώνες της νέας διοργάνωσης θα γίνουν από τις 20 μέχρι τις 28 Μαρτίου.

Εθνική Νέων U-19: Από τις 23 μέχρι τις 28 Μαρτίου θα αγωνιστεί στο δεύτερο όμιλο του Elite Round που θα γίνει στη Γερμανία. Θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία, τη Σλοβακία και τη Σερβία. Στη φάση αυτή, σχηματίστηκαν επτά όμιλοι των τεσσάρων ομάδων. Στην τελική φάση που θα γίνει τον Ιούλιο στη Γεωργία, θα προκριθούν μόνοι οι επτά πρώτες ομάδες.

Εθνική Παίδων U-17: Από τις 15 μέχρι τις 20 Μαρτίου θα αγωνιστεί στον 8ο όμιλο του Elite Round οι αγώνες του οποίου θα γίνουν στην Κύπρο. Οι πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο και οι επτά καλύτερες δεύτερες θα προκριθούν στην τελική φάση που θα γίνει το Μάιο του 2017 στην Κροατία.

Εθνική Futsal: Από τις 30 Ιανουαρίου μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου θα αγωνιστεί στον 5ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Futsal και θα αντιμετωπίσει τη Δανία (30/01), το Κόσοβο (31/01) και τη Νορβηγία (01/02). Οι αγώνες θα γίνουν στην Κύπρο. Η ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση θα προκριθεί στον Elite Round και θα αγωνιστεί στον 6ο όμιλο που θα γίνει στο Καζακστάν τον Απρίλιο του 2017 με αντιπάλους το Καζακστάν, την Τσεχία και στα Σκόπια.