19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Απόψε οι βραβεύσεις των κορυφαίων Αθλητών και ομάδων(ποιοί θα τιμηθούν.Ζωντανά από το ΡΙΚ2)

Απόψε οι βραβεύσεις των κορυφαίων Αθλητών και ομάδων(ποιοί θα τιμηθούν.Ζωντανά από το ΡΙΚ2)

By on 19 Δεκεμβρίου, 2016 0 1313 Views

Η μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού, όπως συνηθίζεται να χαρακτηρίζεται η τελετή βράβευσης των Άριστων Αθλητών της χρονιάς, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, στις 19:30, στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία. Στην τελετή, που διοργανώνεται από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου και όπως πάντα τελεί υπό την αιγίδα του ΚΟΑ, θα βραβευτούν οι κορυφαίοι αθλητές, αθλήτριες και ομάδες της χρονιάς, ενώ θα τιμηθούν άτομα, σωματεία και Εθνικές ομάδες με τις καθιερωμένες τιμητικές διακρίσεις της ΕΑΚ.
Στη φετινή βράβευση των κορυφαίων θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις επιδόσεις των Κύπριων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν τον περασμένο Αύγουστο στο Ρίο. Με σύνθημα «Η Κύπρος ψηλότερα με τον αθλητισμό», η ΕΑΚ θέλει, με αυτό τον τρόπο, να στείλει το μήνυμα ότι, παρά τους δύσκολους καιρούς που περνά η πατρίδα μας, ο αθλητισμός συνεχίζει να κρατά τη σημαία ψηλά και να αποτελεί φάρο ελπίδας για το μέλλον. Και στο πλαίσιο αυτό, το ΔΣ των Κύπριων αθλητικών συντακτών αποφάσισε ομόφωνα να βραβεύσει με το έπαθλο «Στέλιος Κυριακίδης», την Ολυμπιακή Ομάδα που μας εκπροσώπησε στο Ρίο.
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, μετά από ψηφοφορία ανάμεσα στα μέλη της ΕΑΚ, οι αθλητές, αθλήτριες και ομάδες που θα βραβευτούν (η σειρά κατάταξης θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της τελετής) είναι οι ακόλουθοι:
Άνδρες: Μάριος Γεωργίου (ενόργανη γυμναστική), Κυριάκος Ιωάννου (στίβος), Παύλος Κοντίδης (ιστιοπλοϊα), Απόστολος Παρέλλης (στίβος), Μίλαν Τραϊκοβιτς (στίβος)
Γυναίκες: Άντρη Ελευθερίου (σκοποβολή), Κωνσταντίνα Νικολάου (σκοποβολή), Ραμόνα Παπαϊωάννου (στίβος)
Ομάδες: ΑΕΚ (μπάσκετ), ΑΠΟΕΛ (ποδόσφαιρο), Ομόνοια (βόλεϊ)
Θα απονεμηθούν, επίσης, τα ακόλουθα βραβεία:
Παραολυμπιακοί Αγώνες: Αντώνης Αρέστη (στίβος), Καρολίνα Πελεντρίτου (κολύμβηση)
Βραβείο ‘Ηθους και Προσφοράς «Θεόδωρος Στυλιανού»: Γιώργος Αναστασιάδης
(πρώην καλαθοσφαιριστής)
Βραβείο Μακρόχρονης και Εξαίρετης Προσφοράς: Λουκάς Καλογήρου
(πρώην αθλητής, προπονητής και εκπαιδευτικός)
Βραβείο «Στέλιος Κυριακίδης» (απονέμεται σε άτομα, ομάδες ή σωματεία που εκπροσωπούν επάξια την Κύπρο στο εξωτερικό): Ολυμπιακή Ομάδα
Κορυφαία επίθεση 2015-16: ΑΠΟΕΛ
Κορυφαία άμυνα 2015-16: ΑΠΟΕΛ
Χρυσό παπούτσι: Αντρέ Άλβες (ΑΕΚ), Φερνάνδο Καβενάγκι (ΑΠΟΕΛ), Ντίμιταρ Μακρίεφ (Σαλαμίνα)
Ανερχόμενα ταλέντα: Ηλίας Γεωργίου (ενόργανη γυμναστική), Γιώργος Κονιαράκης (στίβος)
Τιμιτικές διακρίσεις: Αντώνης Γιαννουλάκης (προπονητής στίβου), Τώνης Κωνσταντινίδης (προπονητής μπάσκετ), Μαρίνος Πελαγίας (χάντμπολ), Κώστας Συμεωνίδης (φιλανθρωπική δραστηριότητα), Εθνική γυναικών (βόλεϊ), Εθνική U-19 (ποδόσφαιρο), Εθνική U-17 (ποδόσφαιρο), Εθνική U-16 (μπάσκετ), Σχολική Ομάδα Γυμνασιάδας, Εθνική ομάδα Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων (ποδόσφαιρο)
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην σημερινή εκδήλωση θα ανακηρυχθούν και θα βραβευτούν, από τον ΚΟΑ, η πρώην πρόεδρος του Οργανισμού Κλέα Παπαέλληνα («Αθλητισμός και Γυναίκα») και ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Μιχάλης Κωνσταντίνου (Πρέσβης Fair Play για το 2017).
Η τελετή βράβευσης των Άριστων Αθλητών της χρονιάς θεωρείται εδώ και πολλά χρόνια η κορυφαία στο είδος της στην πατρίδα μας και έχουν προσκληθεί να την τιμήσουν με την παρουσία τους, η πολιτική ηγεσία του τόπου, υπουργοί, βουλευτές, η ηγεσία του ΚΟΑ και της ΚΟΕ, καθώς επίσης αθλητικοί φορείς και πολλοί επίσημοι.
Η ΕΑΚ θα ήθελε, με την ευκαιρία αυτή, να ευχαριστήσει και δημόσια τους δύο μεγάλους χορηγούς της, ΟΠΑΠ και Cytavision, την εταιρεία Hercules, που κατασκευάζει και προσφέρει τα έπαθλα της γιορτής των Άριστων Αθλητών τα τελευταία δεκαεπτά χρόνια, καθώς επίσης το ΡΙΚ, που θα μεταδώσει απευθείας την εκδήλωση.
Η τελετή θα αρχίσει στις 19:30 και λόγω της ζωντανής μετάδοσης από το ΡΙΚ 2, η ώρα προσέλευσης των προσκεκλημένων είναι η 19:00 και όσων θα τιμηθούν 18:45, για καλύτερη οργάνωση της τελετής.