18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024

Ο δεκάλογος αντίδρασης της Ομόνοιας

By on 14 Δεκεμβρίου, 2016 0 1231 Views

Η Ομόνοια στην σημερινή διάσκεψη τύπου κωδικοποίησε τις θεσεις της σε δέκα σημεία .Αναλυτικά:

Ένα:Άρση εμπιστοσύνης προς την ηγεσία και τα Σώματα της ΚΟΠ, αλλά και προς την Επιτροπή Διαιτησίας. Δεν εμπιστευόμαστε την ΚΟΠ και τα όργανά της, ούτε και την υφιστάμενη δομή του κυπριακού ποδοσφαίρου. Ως εκ τούτου, ζητούμε την παραίτηση σύσσωμου του ΔΣ της ΚΟΠ για το καλό του κυπριακού Ποδοσφαίρου.

Δύο:Θα καλέσουμε τα σωματεία σε συζήτηση για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέας μορφής διεξαγωγής του πρωταθλήματος, πάνω σε υγιείς βάσεις. Μιας νέας μορφής προσαρμοσμένης στα δεδομένα της εποχής, στελεχωμένης στα καίρια πόστα από επαγγελματίες. Μιας νέας λίγκας που θα καταπολεμήσει την προκατάληψη και θα διασφαλίσει την ισότιμη μεταχείριση όλων των ομάδων. Επαφές θα γίνουν με σκοπό την εξυγίανση του Ποδοσφαίρου. Θα θέσουμε ξεκάθαρα τις θέσεις μας για τα τεκταινόμενα στον χώρο του ποδοσφαίρου και τις προθέσεις μας για το μέλλον.

Τρία:Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα ζητήσει τη διαγραφή του Γιάννη Αναστασίου από τα μητρώα της Ομοσπονδίας.

Τέσσερα: Ζητούμε την ολική αλλαγή του συστήματος διαιτησίας. Από την κορυφή μέχρι τα νύχια, διεκδικούμε την πλήρη αναδιάρθρωση υπό τον έλεγχο και την τεχνογνωσία ξένων εμπειρογνωμόνων. Δεν γίνεται ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών, ως παρατηρητής να αξιολογεί τον Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου του. Και δεν αναφέρομαι στα άτομα που κατέχουν τη δεδομένη χρονική στιγμή αυτούς τους τίτλους. Αναφέρομαι καθαρά στους θεσμούς. Μιλάμε για τραγελαφικές καταστάσεις. Ούτε εκείνος που αδικεί σήμερα να γίνεται παρατηρητής αύριο και να αξιολογεί αυτόν που θα με αδικήσει μεθαύριο. Κάπως έτσι διαιωνίζεται το σύστημα. Διαιτητές που έπρεπε να είναι εκτός διαιτησίας διότι αποδεδειγμένα δεν αξίζουν, ορίζονται ξανά και ξανά. Επιμένουμε στην φουλ επαγγελματική διαιτησία. Να είναι το αποκλειστικό εισόδημα όσων υπηρετούν τον χώρο.

Πέντε:Έχουμε την ισχυρή άποψη πως στον έλεγχο θα πρέπει να υπόκεινται όλοι ανεξαιρέτως. Συμπεριλαμβανομένων και των παρατηρητών διαιτησίας. Προτείνουμε όπως η ΚΟΠ προχωρήσει σε σύναψη συνεργασίας με Σύνδεσμο Παρατηρητών από κάποιο προηγμένο πρωτάθλημα, π.χ. Αγγλίας ή Ισπανίας και όταν ένα Σωματείο προχωρήσει σε καταγγελία διαιτητή και η αξιολόγηση του παρατηρητή συγκρούεται με τις θέσεις της ομάδας, τότε να αποστέλλεται σε αυτόν τον Σύνδεσμο το βίντεο του αγώνα, προκειμένου να τύχει ανάλυσης η διαιτησία του αγώνα. Σε περίπτωση που η κρίση του Κύπριου παρατηρητή έρθει σε αντίθεση με την κρίση του παρατηρητή του ξένου συνδέσμου, τότε ο Κύπριος παρατηρητής να τιμωρείται. Προτείνουμε στις δύο φορές που θα τιμωρηθεί, για τον λόγο αυτό, ο Κύπριος παρατηρητής, τότε να αποβάλλεται από τους καταλόγους παρατηρητών. Το κόστος αυτής της διαδικασίας, σε περίπτωση που δικαιωθεί η ομάδα, προτείνουμε όπως καταβάλλεται από την Ομοσπονδία, ενώ σε περίπτωση που δικαιωθεί ο Κύπριος παρατηρητής, τότε το κόστος θα το επιβαρύνεται η ομάδα.

Έξι:Όπως οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα του συλλόγου, έτσι και η εκπροσώπηση της ομάδας στην Ομοσπονδία βρίσκεται κάτω από συνεχή αξιολόγηση.

Επτά:Την περασμένη βδομάδα ζητήσαμε ξένους διαιτητές στους αγώνες με τον ΑΠΟΕΛ, όμως φαίνεται, μετά τα τελευταία αποτελέσματα, ότι αυτό κρίνεται αναγκαίο και με τις ομάδες του πρώτου γκρουπ.

Οκτώ:Επειδή έχει παραπεμφθεί ο εκπροσώπου τύπου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και πιθανόν να τιμωρηθεί με αποκλεισμό από τα γήπεδα, για όσο καιρό θα είναι τιμωρημένος, η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν θα προβαίνει σε δηλώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εκτός εκεί και όπου υπάρχουν συμβατικές υποχρεώσεις λόγω συμβολαίου.

Εννέα:Θυμίζω ότι σε ανακοίνωση που εκδώσαμε την περασμένη βδομάδα, είχαμε πει ότι θα ζητούσαμε με επιστολή μας συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας για να θέσουμε τους προβληματισμούς μας και τις ανησυχίες μας. Μέχρι στιγμής δεν θεώρησε χρήσιμο να απαντήσει. Τόσο μας λαμβάνει υπόψη, τόσο σέβεται τον λαοφιλέστερο σύλλογο της Κύπρου.

Δέκα:Ζητάμε τον καθορισμό ορίου θητειών για όλους τους αξιωματούχους της ΚΟΠ