19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Kingsley: Η ΑΕΚ είναι εδώ για να βελτιώνει τους ποδοσφαιριστές

Kingsley: Η ΑΕΚ είναι εδώ για να βελτιώνει τους ποδοσφαιριστές

By on 13 Δεκεμβρίου, 2016 0 1162 Views

Σειρά στις συνεντεύξεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ πήρε αυτή την βδομάδα ο προπονητής της ομάδας K16, Sunny Kingsley ο οποίος έγραψε την δική του ιστορία ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ:
«Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνεται να μιλήσω για την ομάδα Κ16. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, περισσότερο από πολύ ευχαριστημένος. Είμαι εντυπωσιασμένος από τα παιδιά και από την πρόοδο που δείχνουν και θέλω να ελπίζω ότι θα συνεχίσουν να βελτιώνονται», δήλωσε αρχικά για την μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας Κ16.

Για το πόσο δύσκολη ήταν για το ίδιο η μετάβαση από ποδοσφαιριστής σε προπονητή…
«Για μένα δεν θα έλεγα ότι είναι εύκολο. Ο σχεδιασμός ήταν πολύ καλός, ήμουν στην πρώτη ομάδα και με είχε καλέσει ο τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας πριν από τρία χρόνια για να βοηθήσω στην Ακαδημία. Ήμουν βοηθός στην ομάδα Κ15 και μετά στην ομάδα Κ21, οπότε ο σχεδιασμός πήγε πολύ καλά και με βοήθησε. Φυσικά δεν είναι εύκολο, αλλά προσαρμόστηκα στον σχεδιασμό».

Για την πρώτη συμβουλή που δίνει στα παιδιά…
«Το πρώτο πράγμα που τους συμβουλεύω δεν έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο, αλλά με τους ίδιους σαν άτομα. Δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο, αλλά ο χαρακτήρας πάνω από όλα. Πρέπει να σέβεσαι για να σε σέβονται. Εάν δείχνεις σωστό χαρακτήρα, αυτόματα μπορείς να γίνεις καλός ποδοσφαιριστής. Για αυτό και εγώ πάντα λέω στα παιδιά να είναι σωστοί ανθρώποι και τα υπόλοιπα έρχονται από μόνα τους».

Για το επίπεδο της Ακαδημίας…
«Εάν κοιτάξεις πίσω 3-4 χρόνια όταν άρχισα να δουλεύω στην Ακαδημία, υπάρχει τρομερή βελτίωση σε όλους τους τομείς. Στην ποιότητα των προπονήσεων, στο επίπεδο τεχνικής των ποδοσφαιριστών και στην οργάνωση. Η οργάνωση έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό και όταν έχεις καλή οργάνωση επηρεάζει θετικά την ποιότητα. Τα τελευταία χρόνια η οργάνωση και η ποιότητα στην Ακαδημία διαρκώς βελτιώνονται».

Για την επικοινωνία που πρέπει να υπάρχει με τους γονείς των παιδιών…
«Είναι γεγονός ότι όχι μόνο στην Ακαδημία, αλλά γενικά στο ποδόσφαιρο είναι δύσκολο να οργανώσεις τους ποδοσφαιριστές, τους γονείς και το Σωματείο σε κάτι ενιαίο. Είναι μία διαδικασία που χρειάζεται αρκετή ενθάρρυνση και να την χειριστείς με λεπτούς χειρισμούς, γιατί πρόκειται για ένα λεπτό ζήτημα. Επειδή βρίσκομαι στην ΑΕΚ εδώ και χρόνια, γνωρίζω όλους τους γονείς, ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια που είμαι στην Ακαδημία. Για αυτό και η επικοινωνία μου με τους γονείς είναι πιο εύκολη για μένα. Είχα την ευκαιρία πριν την έναρξη της σεζόν να έχω συνάντηση με όλους τους γονείς για να τους εξηγήσω την φιλοσοφία και τις σκέψεις μου για το ποδόσφαιρο. Αυτό ήταν πολύ αποδοτικό, όποιος γονιός ή ποδοσφαιριστής έχει πρόβλημα έρχεται απευθείας σε μένα. Άρα το παράθυρο επικοινωνίας είναι συνεχώς ανοικτό και υπάρχει καλύτερη συνεννόηση. Νομιζώ ότι το κλειδί είναι να επεξηγάς περισσότερο στους γονείς την φιλοσοφία. Γιατί οι γονείς αγαπούν τα παιδιά τους και ενδιαφέρονται για αυτά. Εμείς είμαστε προπονητές, φροντίζουμε τα παιδιά. Το Σωματείο φροντίζει και για τους προπονητές και για τους ποδοσφαιριστές. Το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργείται όταν το Σωματείο, οι γονείς και οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν καλή συνεννόηση. Επαναλαμβάνω ότι είναι πολύ σημαντικό να εξηγάς και να διδάσκεις την φιλοσοφία και την ιδέα στους ποδοσφαιριστές, όπως επίσης και τους τρόπους ανάπτυξης του ποδοσφαιριστή. Χρειαζόμαστε ποιότητα, χρειαζόμαστε τεχνική για να βελτιώσουμε την ανάπτυξη του ποδοσφαιριστή. Η ΑΕΚ είναι εδώ για να βελτιώνει τους ποδοσφαιριστές, δεν είναι προτεραιότητα η νίκη. Αυτό είναι που προσπαθούμε τα τελευταία χρόνια. Για αυτό επεξηγούμε στους γονείς, έχουμε το πλάνο για να κάνουμε αυτό και ελπίζω ότι θα δουλέψει».