19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Σημαντικές αλλαγές στο Champions League από το 2018

Σημαντικές αλλαγές στο Champions League από το 2018

By on 10 Δεκεμβρίου, 2016 0 1074 Views

Φωτογραφία από το uefa.com από την χθεσινή συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής.
————————-

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA σε συνεδρία που έγινε χθες στη Νιόν της Ελβετίας, ενέκρινε σημαντικές τροποποιήσεις στον τρόπο διεξαγωγής του Champions League για την τριετία 2018 – 2021 ενώ προχώρησε και σε αλλαγή στην ώρα έναρξης των αγώνων.

Συγκεκριμένα, από την ποδοσφαιρική περίοδο 2018 – 2019, σε κάθε αγωνιστική ημέρα στη φάση των ομίλων (Τρίτη και Τετάρτη), δύο αγώνες θα αρχίζουν στις 20:00 και οι υπόλοιποι στις 22:00 προκειμένου οι φίλαθλοι να μπορούν να παρακολουθούν περισσότερους αγώνες.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες αλλαγές, οι τέσσερις πρώτες χώρες στην κατάταξη της UEFA θα έχουν τέσσερις ομάδες που θα συμμετέχουν απευθείας στους ομίλους του Champions League.

Με τα σημερινά δεδομένα, οι χώρες αυτές είναι η Ισπανία, η Αγγλία, η Γερμανία και η Ιταλία. Με την αλλαγή αυτή, οι διαθέσιμες θέσεις στους ομίλους τη διοργάνωσης για τις υπόλοιπες χώρες μειώνονται από 21 σε 16.
Διαφοροποιείται επίσης ο τρόπος υπολογισμού της βαθμολογίας των ομάδων για σκοπούς κληρώσεων αφού πλέον, η κάθε ομάδα θα εξαρτάται από τη δική της βαθμολογική συγκομιδή και δεν θα επηρεάζεται από τη βαθμολογία της χώρας, εκτός κι αν η βαθμολογία της ομάδας είναι χαμηλότερη από το 20% της συγκομιδής της χώρας.

Με το νέο τρόπο υπολογισμού της βαθμολογίας, μια ομάδα θα εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τα αποτελέσματα της τα τελευταία πέντε χρόνια.

Επιπρόσθετα, για την τριετία 2018 – 2021, τα χρήματα που θα μοιράζονται οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Europa League θα αυξηθούν κατά 50 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα προέρθουν από τα έσοδα του Champions League. Θα αυξηθούν επίσης κατά 10 εκατομμύρια ευρώ τα χρήματα που μοιράζονται στις ομάδες που συμμετέχουν στους προκριματικούς γύρους των δύο διοργανώσεων.

Επίσης, αποφασίστηκε όπως ο τελικός του Europa League το 2018 να γίνει στο Στάδιο της Λιόν στη Γαλλία.