25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Τι λένε οι κανονισμοί για τις ποινές των Μέσκα ,Βάλε και Πιντσέλι

Τι λένε οι κανονισμοί για τις ποινές των Μέσκα ,Βάλε και Πιντσέλι

By on 8 Δεκεμβρίου, 2016 0 1162 Views

Όποτε έχουμε ποινές για ποδοσφαιριστές που συμπεριφέρονται αντιαθλητικά υπάρχει ένταση και συζήτηση για το ύψος των ποινών από τον Αθλητικό Δικαστή.
Οι πειθαρχικοί κανονισμοί είναι στα γραφεία των ομάδων και λογικά θα πρέπει να ενημέρωσαν τους παίκτες και τους προπονητές τους ενώ είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ οπότε ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί. Είναι γνωστό ότι στον αθλητικό δικαστή της ΚΟΠ παραπέμπονται οι παίκτες που αποβάλλονται ή αν προβούν σε αντιαθλητική ενέργεια και δεν γίνουν αντιληπτοί από τον διαιτητή για να αποβληθούν με απευθείας κόκκινη ,παραπέμπονται αν καταγράφεται η ενέργεια τους από τον παρατηρητή αγώνα ο οποίος βρίσκεται εντός του αγωνιστικού χώρου ή αν υπάρχει οπτικοακουστική μαρτυρία.
Οι ποινές είναι κωδικοποιημένες και επιβάλλονται από τον Αθλητικό δικαστή σύμφωνα με τους πειθαρχικούς κανονισμούς.
Εν αναμονή του σκεπτικού των ποινών που επέβαλε ο Αρ. Βρυωνίδης και το οποίο θα δοθεί στη δημοσιότητα όπως ανέφερε στην ανακοίνωση των αποφάσεων του ,μεταφέρουμε πρόνοιες των άρθρων στα οποία βασίστηκε η απόφαση για τις ποινές στους Μέσκα, Βάλε και Πιντσέλι. Ο Μέσκα και ο Πιντσέλι τιμωρήθηκαν με βάση το άρθρο 8 και ο Βάλε με βάση το άρθρο 9.
Οι πανηγυρισμοί παικτών ή άλλα παραπτώματα που επισύρουν μόνο κίτρινη κάρτα έστω και αν δεν τους τιμώρησε ο διαιτητής δεν παραπέμπονται στον αθλητικό δικαστή.

ΑΡΘΡΟ 8 – ΑΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Επιπλέον της ποινής του αυτόματου αποκλεισμού στις ακόλουθες περιπτώσεις
επιβάλλεται και ποινή προστίμου και οι ακόλουθες ποινές:

(ii) Ποινή προστίμου σε περίπτωση που αποβλήθηκε για αντιαθλητικό παιχνίδι,
εκτός της περίπτωσης που ο ίδιος ποδοσφαιριστής την ίδια ποδοσφαιρική
περίοδο αποβληθεί για περισσότερες από δύο φορές για αυτό το αδίκημα,
οπότε θα του επιβάλλεται πέραν του προστίμου και ποινή αποκλεισμού για τουλάχιστον ένα αγώνα.
(iii) Ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον δύο αγωνιστικών για υπέρμετρη βία.
(iv) Ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον (3) αγωνιστικών για επίθεση προς αντίπαλο ποδοσφαιριστή ή άλλο πρόσωπο πλην του αξιωματούχου αγώνα.
(v) Ποινή αποκλεισμού για τουλάχιστον έξι αγώνες σε περίπτωση που φτύνει αντίπαλο ποδοσφαιριστή.
AΡΘΡΟ 9
(ι) Αποβολή από τουλάχιστον δύο αγώνες όλων των διοργανώσεων ή για μεγαλύτερη περίοδο και επιβολή ποινής προστίμου τουλάχιστον 5,600 ευρώ σε οποιοδήποτε προβαίνει σε προκλήσεις προς τους θεατές κατά την διάρκεια αγώνα.
(ια) Αποβολή από τουλάχιστον τρεις αγώνες όλων των διοργανώσεων ή για μεγαλύτερη περίοδο και επιβολή ποινής προστίμου τουλάχιστον 600 ευρώ για αντιαθλητική συμπεριφορά προς διαιτητή, παρατηρητή, παρατηρητή αγώνα ή γυμνασίαρχο αγώνα.