29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΥΛΩΝΑΣ:Ο κάθε παίκτης γνωρίζει τις ποινές για κάθε παράπτωμα

ΜΥΛΩΝΑΣ:Ο κάθε παίκτης γνωρίζει τις ποινές για κάθε παράπτωμα

By on 8 Δεκεμβρίου, 2016 0 1089 Views

Ο γενικός διευθυντής της ΚΟΠ Ανθούλλης Μυλωνάς μίλησε στον Super ΣΠΟΡ και εξήγησε πως έχουν τα πράγματα με τους πειθαρχικούς κανονισμούς και με αφορμή τις χθεσινές τιμωρίες ποδοσφαιριστών

«Ο στόχος μου δεν είναι να συζητήσω συγκεκριμένες περιπτώσεις αλλά για να βοηθήσουμε τον κόσμο να αντιληφτεί τι περιέχουν οι πειθαρχικοί κανονισμοί».

Για τις εφέσεις;
«Ο πειθαρχικός κανονισμός αναφέρει σε ποιες ποινές μπορεί να υποβληθεί έφεση. Η ποινή του Βάλε ήταν δυο αγωνιστικές όμως επειδή το πρόστιμο είναι 5.600 ευρώ μπορεί να γίνει έφεση».

** «Η ποινή όταν εφεσιβάλλεται τότε αναστέλλεται από μόνη της για περίοδο 8 ημερών. Η μοναδική περίπτωση που μια ομάδα δεν θέλει να υποβάλει έφεση και να ισχύσει άμεσα η τιμωρία είναι για ποινή κεκλεισμένων των θυρών. Η έφεση πρέπει να γίνει εντός τριών ημερών και κοστίζει 3 χιλιάδες ευρώ. Αν ο Αθλητικός Δικαστής προχωρήσει σε πλήρες σκεπτικό τότε η περίοδος τριών ημερών αρχίζει από την ημέρα που θα κοινοποιηθεί το πλήρες σκεπτικό. Για Τις χθεσινές ποινές θα εκδοθεί πλήρες σκεπτικό».

**«Μετά την έφεση δεν μπορούν να μειωθούν οι ποινές παρά μόνο να ακυρωθούν αν δικαιωθούν τα σωματεία. Αν υπάρχει κακοδικία μπορεί το εφετείο να στείλει πίσω στον Αθλητικό Δικαστή την εκδίκαση».

Για τις κωδικοποιημένες ποινές…
«Ο πειθαρχικός κανονισμός σε κάποιες περιπτώσεις είναι κωδικοποιημένος. Για το φτύσιμο αναφέρει ότι αν φτύσεις σε παράγοντα η αξιωματούχο αγώνα η ποινή είναι 12 μήνες. Αν φτύσεις σε συμποδοσφαιριστή σου η ποινή είναι 6 αγωνιστικές το μίνιμουμ».

Για τον Βάλε πως έγινε η παραπομπή;
«Με βάση την έκθεση του παρατηρητή παραπέμφθηκε ο Βάλε. Η έκθεση ήρθε στην ομοσπονδία, έγραφε αυτό που έγραφε και με βάση αυτό προχώρησε στην παραπομπή. Ήταν για άσεμνη χειρονομία».

**«Πρέπει όλοι να μάθουν τους πειθαρχικούς κανονισμούς για να δουν τι πρέπει να αποφεύγουν. Οι ποδοσφαιριστές ξέρουν με τι ποινές θα τιμωρηθούν για κάθε ενέργεια που κάνουν».

**«Υπάρχει διαδικασία να εκφραστούν τα παράπονα μέσω της ομοσπονδίας και όχι να μιλούν δημόσια και να γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».