20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Το ντέρμπι κράτησε 16΄ και το κέρδισε εύκολα το ΑΠΟΕΛ 4-1.Καθοριστική η αποβολή του Καρλίτος

Το ντέρμπι κράτησε 16΄ και το κέρδισε εύκολα το ΑΠΟΕΛ 4-1.Καθοριστική η αποβολή του Καρλίτος

By on 3 Δεκεμβρίου, 2016 0 1181 Views

Το ντέρμπι των αιωνίων στο ΓΣΠ τέλειωσε με νικητή το ΑΠΟΕΛ ωστόσο ..το ντέρμπι κράτησε μόνο 16 λεπτά και το κέρδισε εύκολα 4-1 ενώ πήρε και δώρο από την Δερύνεια η οποία υποχρέωσε την ΑΕΚ σε ισοπαλία 0-0.
Μετά την αποβολή του Καρλίτος και το πέναλτι με το οποίο ευστόχησε ο Εφραίμ η ζυγαριά έγειρε για καλά στην πλευρά των γαλαζοκίτρινων αφού η Ομόνοια με 10 παίκτες και την ψυχρολουσία της αποβολής και του 0-1 παρά την φιλοτιμία κάποιων παικτών της ήταν δύσκολο να αντιδράσει και πριν πάμε στο ημίχρονο το ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε με 0-3 αφού ακολούθησαν δύο γκολ από τον Πιέρο Σωτηρίου.
Η Ομόνοια πάντως ξεκίνησε με ενθουσιασμό επιθετικά τον αγώνα και ήταν καλύτερη στο ξεκίνημα χάνοντας και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Χριστοφή. Μετά την φάση του 16 ΄όπου ο Καρλίτος χωρίς καλή ισορροπία ανέτρεψε τον Καμάργκο χωρίς να πάει για την μπάλα και ο διαιτητής εφάρμοσε τον κανονισμό για πέναλτι και αποβολή. Ο Εφραίμ πέτυχε το 0-1 και η Ομόνοια προσπάθησε να το ξεπεράσει κυνηγώντας την ισοφάριση και ο Βάτρεμαν έσωσε το ΑΠΟΕΛ σε σουτ του Νταρπισάιαρ λίγο πριν έρθει το 0-2 από τον Σωτηρίου και σύντομα το 0-3 που προδιάγραψε το τελικό αποτέλεσμα.
diaititis ntermpi
Η Ομόνοια μείωσε νωρίς στο β΄ ημίχρονο με απευθείας φάουλ του Μαργκάσα σε μία φάση που οι διαιτητές άνευ λόγου τα έκαναν μαντάρα .Ο Αλεξάνδρου ανέτρεψε εντός της περιοχής τον Κωνσταντινίδη και ο Γ. Νικολάου που τα πήγαινε πολύ καλά έδωσε το πέναλτι αλλά μετά από διαμαρτυρίες παικτών του ΑΠΟΕΛ ζήτησε την συμβουλή του βοηθού Μ. Δημητριάδη ο οποίος δεν υπέδειξε οφσάιντ και στο τρίτο γκολ όπου ο Σωτηρίου ήταν ελαφρώς εκτεθειμένος ,του υπέδειξε ότι ήταν εκτός περιοχής η παράβαση και το πέναλτι έγινε φάουλ που ναι μεν μετέτρεψε σε γκολ ο Μαργκάσα αλλά διαιτητής και βοηθός έμειναν εκτεθειμένοι σε μια εύκολη φάση σε ένα αγώνα με ξεκάθαρο σκορ. Φυσικά η μείωση του σκορ δεν άλλαξε τα δεδομένα και το ΑΠΟΕΛ στο 67΄πέτυχε το 1-4 με τον Βινίσιους δίνοντας τέλος σε κάθε σκέψη για διαφοροποίηση των δεδομένων που δημιουργήθηκαν πριν τελειώσει το Α΄ ημίχρονο.
ΟΜΟΝΟΙΑ (Τζ.Κάρβερ): Παναγή, Σοϊλέδης, Όρσουλιτς, Καρλίτος, Κωνσταντινίδης, Κατελάρης, Μαργκάσα, Τουρέ (21΄ Βύντρα), Κλέιτον (46΄ Φλορέσκου), Χριστοφή (77΄ Σέρινταν), , Ντάρμπισαϊαρ
ΑΠΟΕΛ (Τ.Κρίστιανσεν): Βάτερμαν, Αστίθ, Καρλάο (46΄ Μερκής), Μιλάνοφ, Αλεξάνδρου, Μοράις, Βινίσιους, Αλωνεύτης, Εφραίμ (70΄ Γιαννιώτας), Ντε Καμάργκο (58΄ Μπερτόλιο), Σωτηρίου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φλορέσκου/Καρλάο (4η), Εφραίμ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Καρλίτος
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 12.598 (10.316 για την Ομόνοια , 2.282 για το ΑΠΟΕ)
Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
4ος Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης
Παρατηρητής Διαιτησίας: Καπιτανής Κώστας