26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024

Τέλεια κλοπή …στο Etihad.Η Τσέλσι 1-3 την Σίτι

By on 3 Δεκεμβρίου, 2016 0 971 Views

ο ριφιφί είναι μία γαλλική λέξη, μα ταιριάζει γάντι στην τεχνοτροπία των Ιταλών προπονητών ποδοσφαίρου. Αυτών που λατρεύουν να κλέβουν το αποτέλεσμα, δίχως κανείς να μπορεί να εξηγήσει πως έγινε αυτό. Η τακτική τους είναι συνήθως σιωπηλή. Λατρεύουν να πιάνουν στον ύπνο τον αντίπαλο και να τον αιφνιδιάζουν όταν αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα!

Ο Αντόνιο Κόντε οργάνωσε την τέλεια ληστεία στο Etihad. Η Τσέλσι άντεξε την τρικυμία της πρώτης μιας ώρας παιχνιδιού, όπου δεν υπήρχε στο γήπεδο και έριξε μονάχα τρεις σφαίρες. Με τρία σουτ προς την αντίπαλη εστία οι μπλε σκόραραν ισάριθμες φορές, κάνοντας το Πεπ Γκουαρντιόλα να απορεί με αυτά που έβλεπαν τα μάτια του.

Το 1-3 των Λονδρέζων, δεν αποτελεί απλώς την 8η συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα (θέλουν άλλη μία για να ισοφαρίσουν το απόλυτο ρεκόρ του Μουρίνιο), αλλά μοιάζει με το απόλυτο colpo grosso, αφού γέμισε με εσωστρέφεια τους «πολίτες» που έχασαν στις καθυστερήσεις με αποβολή τόσο τον Κουν Αγκούερο, όσο και τον Φερναντίνιο.

Για μία ώρα παιχνιδιού υπήρχε μόνο μία ομάδα στο γήπεδο και αυτή φορούσε γαλάζια. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα μιμήθηκε τακτικά τον Κόντε και το δικό του απλωμένο 3-4-3 γέμιζε πολύ περισσότερο το γήπεδο. Η Μάντσεστερ Σίτι είχε την κατοχή, τις ευκαιρίες, ζήτησε (πιθανώς δικαιολογημένα) δύο πέναλτι που δεν της έδωσε ο Άντονι Τέιλορ και είχε την Τσέλσι στα σχοινιά. Μάλιστα βρήκε το 1-0 στο καλύτερο χρονικά σημείο, από μία φάση που θα τσάκιζε κάθε αντίπαλο.

Ο Γκάρι Κέιχιλ με άτσαλο «ψαλιδάκι» έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουρτουά (45’, 1-0) και έκανε «άσο» το ημίχρονο, κάτι απόλυτα δίκαιο με βάση την εικόνα του παιχνιδιού. Ο λόγος που το παιχνίδι δεν έληξε και άσος είναι η αφέλεια των γηπεδούχων, που αστόχησαν δύο φορές σε κενή εστία!

Πρώτα ο Αγκουέρο στο 53ο λεπτό (πρόλαβε ο Κέιχιλ στην γραμμή) και λίγο αργότερα (56’) ο Ντε Μπρόινε (σημάδεψε τα… πουλιά) σπατάλησαν κλασικές ευκαιρίες και η Σίτι το πλήρωσε πολύ ακριβά.

Μία σαραντάρα μπαλιά του Φάμπρεγκας ήταν το κατάλληλο έναυσμα της αντεπίθεσης, με τον Ντιέγκο Κόστα να ισοπεδώνει τον Οταμέντι και με ψύχραιμο σουτ (60’, 1-1) να πετυχαίνει το 11ο φετινό του γκολ στην Premier League. Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος είχε κι άλλο βέλος στην φαρέτρα του. Αυτός άνοιξε την κόντρα επίθεση κι έβγαλε ιδανική ασίστ στον Ουίλιαν (μόλις είχε περάσει αλλαγή) που με διαγώνιο σουτ (70’, 1-2) έκανε την απόλυτη ανατροπή!

Αυτό ήταν! Η Τσέλσι είχε πια φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της, απέναντι σε μία πελαγωμένη Μάντσεστερ Σίτι που δεν απείλησε ποτέ ξανά σοβαρά. Ακριβώς στην εκπνοή (90’) ο Εντέν Αζάρ «κατάπιε» στο σπριντ τον Κολάροφ, πλάσαρε εύστοχα και πότισε περισσότερο φαρμάκι τους οπαδούς της Μάντσεστερ Σίτι που στο 1-3 άρχισαν να αποχωρούν από το γήπεδο.

Κάπως έτσι, έχασαν και την κλωτσοπατινάδα της χρονιάς, όταν ο Αγκουέρο πήγε να κόψει την μπάλα στον Νταβίντ Λουίζ, με τον Αργεντινό να αποβάλλεται, παρέα με τον Φερναντίνιο που έριξε τρεις «καλές» στον Σεσκ Φάμπρεγκας στο «ξύλο» που ακολούθησε.