20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • «Με κακοποιούσε σεξουαλικά σκάουτ της Τσέλσι και αγόρασαν τη σιωπή μου»

«Με κακοποιούσε σεξουαλικά σκάουτ της Τσέλσι και αγόρασαν τη σιωπή μου»

By on 2 Δεκεμβρίου, 2016 0 929 Views

Ο Γκάρι Τζόνσον δήλωσε ότι πληρώθηκε το ποσό των 50.000 λιρών από την Τσέλσι, προκειμένου να μην αποκαλύψει ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον τότε επικεφαλής τμήματος σκάουτινγκ του συλλόγου, Έντι Χιθ.

Οι Λονδρέζοι, εδώ και τρία χρόνια εξαγόραζαν τη σιωπή ενός προσώπου για να μην φέρει στο φως τις συγκεκριμένες καταγγελίες και τελικά αποδείχτηκε πως το πρόσωπό αυτό ήταν ο Τζόνσον.

Στην πρώτη του συνέντευξη στην Daily Mirror δήλωσε: «Με πλήρωναν για να έχω το στόμα μου κλειστό. Υπάρχουν εκατομμύρια υποστηρικτές της Τσέλσι σε όλο τον κόσμο. Οι φίλαθλοι πρέπει να ξέρουν την αλήθεια, φανταστείτε πόσοι υπάρχουν εκεί έξω. Μπορεί να έχουν πληρώσει και άλλους για να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό. Ελπίζω να μην κουκουλώσει τέτοια υπόθεση καμία ομάδα. Κανείς δεν πρέπει να ξεφεύγει από τη δικαιοσύνη».

Από τη μεριά της, η Τσέλσι εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ισχυρίζεται πως θα πάρει νομικά μέτρα για πρώην εργαζόμενο της από το 1970’ χωρίς όμως να αποκαλύπτει τα στοιχεία του.

Ο Γκάρι Τζόνσον ανήκε στα τμήματα υποδομής της Τσέλσι από τα 11 του και στα 13 του γνώρισε τον Χιθ. Το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα ήρθε το 1978 και παρέμεινε μέχρι το 1981, ενώ ισχυρίζεται ότι κακοποιούταν σεξουαλικά από 13 χρονών. «Ένιωσα ντροπή, ένιωσα ότι μου στέρησαν την παιδική μου ηλικία», θυμάται.