29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΑΣΠ:Είναι δεμένα τα χέρια μας.Δεν είναι μόνο ποδοσφαιριστές αλλά και προπονητές.

ΠΑΣΠ:Είναι δεμένα τα χέρια μας.Δεν είναι μόνο ποδοσφαιριστές αλλά και προπονητές.

By on 30 Νοεμβρίου, 2016 0 1044 Views

Τα αποτελέσματα της έρευνας της FIFPro για τα στημένα, σχολίασε στον Super ΣΠΟΡ FM, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έρευνα που έγινε στον κόσμο. Είναι πολλά τα συμπεράσματα. Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια» ανέφερε αρχικά. .

Αν ήρθαν μέλη για να ενημερώσουν τον σύνδεσμο…

«Όταν δεν υπάρχει τίποτα γραπτό, είναι δεμένα τα χέρια μας και δεν μπορούμε να πάμε σε καταγγελίες. Καταφέραμε με τις περσινές κινήσεις μας να τροχοδρομηθούν διαδικασίες για να αλλάξει η νομοθεσία. Μαζί με τις ποινές της ΟΥΕΦΑ θα μειώσουμε το ποσοστό. Αυτά όμως δεν αρκούν».

Για τους λόγους που οδηγούνται σε αυτές τις ενέργειες οι ποδοσφαιριστές…

«Έχουν να κάνουν με τις συνθήκες. Πρέπει να δούμε για ποιο λόγο εμπλέκονται οι ποδοσφαιριστές. Ένας λόγος είναι η χαμηλή μισθοδοσία. Έχει διάφορους τρόπους για να το κάνει. Για να λύσουμε το πρόβλημα πρέπει να βρούμε τις αιτίες. Οι πιο ευάλωτες κατηγορίες είναι οι χαμηλόμισθοι. Μετά είναι αυτοί που έχουν να παίρνουν καθυστερημένο μισθό. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες για να αποτρέψουμε».

Αν γνωρίζουν τους ποδοσφαιριστές που είναι εμπλεκόμενοι με τα στημένα…

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Δεν γνωρίζουμε επίσημα ποιοι ποδοσφαιριστές είναι. Ανεπίσημα γνωρίζουμε. Δεν είναι μόνο ποδοσφαιριστές αλλά και προπονητές. Τίποτα δεν κάναμε αφού δεν γνωρίζαμε κάτι επίσημα. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές ήταν ενήμεροι για το τι προνοούν οι νομοθεσίες. Για μας η δικαιολογία «Δεν ήξερα», δεν στέκει. Αν υπάρξει ποδοσφαιριστής που αποδειχθεί ότι υπάρχει λογαριασμός στο όνομα του, θα πάει φυλακή».