24 Απριλίου, 2024
  • 24 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Α.ΜΥΛΩΝΑΣ:Να δοθούν στην αστυνομία τα στοιχεία του ΠΑΣΠ.Κανένας φάκελος μετά τα μέτρα

Α.ΜΥΛΩΝΑΣ:Να δοθούν στην αστυνομία τα στοιχεία του ΠΑΣΠ.Κανένας φάκελος μετά τα μέτρα

By on 30 Νοεμβρίου, 2016 0 614 Views

Ο γενικός διευθυντής της ΚΟΠ Ανθούλης Μυλωνάς μίλησε στον Super ΣΠΟΡ FM για την έρευνα της fifpro για τους χειραγωγημένους αγώνες.
«Από αυτά που είδαμε στον τύπο διαπιστώνουμε την σοβαρότητα του θέματος. Επιβεβαιώνεται ότι υπήρχε σοβαρό πρόβλημα, επιβεβαιώνεται η ΟΥΕΦΑ που μας έλεγε ότι είμαστε στις πρώτες θέσεις σε αυτό τον τομέα και γι’ αυτό λήφθησαν τα μέτρα» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Είναι μια μαύρη σελίδα για το Κυπριακό ποδόσφαιρο και δεν είναι η πρώτη φορά που το λέμε. Διάβασα δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΠ Σπύρου Νεοφυτίδη ότι γνωρίζει παίκτες και προπονητές που έχουν εμπλακεί και πρέπει να ενημερωθούν οι αρμόδιοι για να γίνει η έρευνα. Καλό είναι τα στοιχεία να δοθούν στις διωκτικές αρχές».

Φαίνεται ότι πρέπει να υπάρχουν ποδοσφαιριστές για να χειραγωγηθεί ένας αγώνας…
«Υπάρχουν στους πειθαρχικούς κανονισμούς ποινές για όλους. Μετά την συνάντηση με τον επικεφαλής των πειθαρχικών σωμάτων της ΟΥΕΦΑ πιθανόν να μπουν και αυστηρότερες ποινές. Εμείς είμαστε ανοικτοί. Έχουμε συναντήσεις συνεχώς με τον ΠΑΣΠ, αν υπάρχουν ονόματα να μας τα μεταφέρουν και μείς θα τα δώσουμε στις διωκτικές αρχές. Θα δούμε και εμείς πως θα βοηθήσουμε, μας καίει όλους και όλοι πρέπει να βάλουμε το λιθαράκι μας»

Για το πρόβλημα με τα διπλά συμβόλαια…
«Αν μιλάμε για ποδοσφαιριστές α΄ κατηγορίας είναι παράλογο να υπάρχουν χίλια ευρώ συμβόλαιο αλλά για τις μικρές κατηγορίες είναι αληθινά, υπάρχουν συμβόλαια χιλίων ευρώ. Είναι θέμα των παικτών που αποδέχονται να υπογράφουν διπλά συμβόλαια».

Αν υπάρχουν συμβόλαια που σας φαίνονται… ύποπτα…
«Δεν βλέπω όλα τα συμβόλαια αλλά υπάρχουν συμβόλαια που φαίνεται ότι είναι χαμηλότερα. Συνήθως εκεί που υπάρχουν τα συμβόλαια τα διπλά κατατίθενται εκεί που υπάρχει ανάγκη».

Για την συνάντηση με τον επικεφαλής των πειθαρχικών σωμάτων της ΟΥΕΦΑ…
«Ο κύριος Γκαρσία εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση για τα μέτρα που έλαβε η ΚΟΠ για πάταξη του φαινομένου. Μάλιστα είπε ότι δεν θα χρειαστούν περαιτέρω μέτρα από την ΟΥΕΦΑ. Συνεχάρη την ομοσπονδία φια τα μέτρα που πήρε από τότε που ψηφίστηκαν τα μέτρα κανένας αγώνας δεν θεωρήθηκε ύποπτος. Φαίνεται ότι τα μέτρα ήδη αποδίδουν καρπούς. Θεωρώ ότι έχουν ταρακουνήσει τα μέτρα. Μας ξεκαθάρισε ότι θα αποδίδει ευθύνες, ελπίζοντας όμως να μην έρθουν άλλοι φάκελοι».