29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Τεράστια τραγωδία με συντριβή αεροπλάνου (81 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων μέλη της Τσαπεκοένσε)

Τεράστια τραγωδία με συντριβή αεροπλάνου (81 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων μέλη της Τσαπεκοένσε)

By on 29 Νοεμβρίου, 2016 0 1045 Views

Απίστευτη τραγωδία με συντριβή αεροπλάνου στην Κολομβία, το οποίο είχε 81 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσαπεκοένσε.

Οιαρχές της Κολομβίας ανακοίνωσαν πως συνετρίβη αεροσκάφος της πτήσης τσάρτερ CP-2933 με 72 επιβάτες και 9 μέλη πλήρωμα. Σύμφωνα με το ABC News, το αεροσκάφος συνετρίβη καθ’ οδόν προς το διεθνές αεροδρόμιο του Μεντεγίν. Όπως ανακοινώθηκε μέσω του λογαριασμού στο Twitter του αεροδρομίου, το αεροπλάνο είχε ξεκινήσει από το αεροδρόμιο του Σάο Πάουλο, έκανε στάση στο “SantaCruz de la Sierra” και από εκεί απογειώθηκε με τελικό προορισμό την Κολομβία

Μάλιστα, η τραγωδία είναι και αθλητική, καθώς το αεροσκάφος μετέφερε τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσαπεκοένσε από τη Βραζιλία, που πήγαινε να παίξει κόντρα στην Ατλέτικο Νασιονάλ στο πλαίσιο του πρώτου τελικού του Copa Sudamericana στο Μεντεγίν, που όπως είναι φυσικό αναβλήθηκε, αλλά αυτό έχει τη μικρότερη σημασία.

Σύμφωνα με το Russia Today, το αεροπλάνο (ένα βρετανικό 146) έπεσε λόγω έλλειψης καυσίμου και ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως πόσοι είναι οι επιζώντες και τι ακριβώς έχει συμβεί με τους 81 ανθρώπους που επέβαιναν στο αεροπλάνο. Η πτήση φέρεται να συνετρίβη στην περιοχή El Cerro Gordo. Άλλες πηγές, αναφέρουν πως το αεροσκάφος έχασε την επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου γύρω στα μεσάνυχτα.

Τα συνεργεία διάσωσης απομακρύνουν επιζώντες από τον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους στην κεντρική Κολομβία σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, όμως ακόμα είναι άγνωστο πόσα είναι τα θύματα (πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 25 νεκρούς).

Νοσοκομεία όπως το  “San Juan de Dios” είναι έτοιμα να υποδεχθούν τραυματίες, με προτεραιότητα σε όσους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δυο κολομβιανά ελικόπτερα πετάνε πάνω από το El Cerro Gordo, ψάχνοντας για διασωθέντες.

Το αεροδρόμιο Rio Negro στην Κολομβία, σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως “αυτή την στιγμή ξέρουμε ότι η καταστροφή συνέβη στο Cerro Gordo στην κοινότητα La Union και ότι υπήρχαν 72 επιβάτες και 9 μέλη πλήρωμα, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας Τσαποένσε Ρεάλ. Μέχρι στιγμή υπάρχουν έξι διασωθέντες”, ενώ ο δήμαρχος του Μεντεγίν, Φεντερίκο Γκουτιέρεζ είπε πως “είναι μια τραγωδία τεραστίων διαστάσεων”.

Παράλληλα, ο δήμαρχος τόνισε πως ασθενοφόρα και διασώστες πηγαίνουν στο σημείο της συντριβής που είναι σε μια περιοχή με βουνά έξω από την πόλη, ενώ να τονιστεί πως οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καθόλου καλές. Οι Αρχές κάλεσαν μάλιστα τον κόσμο να μείνει μακριά από το σημείο της συντριβής και να επιτρέψει στους διασώστες να κινηθούν γρήγορα.

H Ατλέτικο Νασιονάλ, αντίπαλος της Τσαπεκοένσε, έστειλε ένα μήνυμα στήριξης στις οικογένειες των θυμάτων, αναφέροντας: “Εκφράζουμε τη λύπη μας για το ατύχημα της Τσαπεκοένσε και αναμένουμε πληροφορίες από τις αρχές”.

ΟΙ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΤΣΑΠΕΚΟΕΝΣΕ

Οι ποδοσφαιριστές που που βρίσκονταν στο αεροπλάνο, ήταν οι εξής: Ντανίπλο, Φολμαν, Χιμένες, Ντένερ, Άλαν Ρούσελ, Καραμέλο, Μαρσέλο, Φιλίπε Μασάδο, Τιέγκο, Νέτο, Ζοσιμάρ, Ζιλ, Σέρχιο Μανοέλ, Ματέους Μπιτέκο, Κλέμπερ Σαντάνα, Άρθουρα Μάια, Κέμπες, Ανανίας, Λούκας Γκόμες, Τιαγκουίνιο, Μπρούνο Ρανζέλ, Κανέλα.

Πέρα από τους παίκτες, σύμφωνα με το κολομβιανό “Caracol Radio” ήταν στο αεροπλάνο οκτώ μέλη της διοίκησης της Τσαπεκοένσε, 21 δημοσιογράφοι και τρεις φιλοξενούμενοι του συλλόγου. Μάλιστα, θα ήταν στο αεροπλάνο και ένας 23ος παίκτης της ομάδας (δεν κατονομάζεται), ο οποίος όμως έμεινε εκτός.

Τέσσερις παίκτες της ομάδας, ανάμεσά τους οι Ρουσέλ και  Ντανίλο έχουν διασωθεί και βρίσκονται σε νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής.

Η ροή καινούργιων πληροφοριών είναι συνεχής…

10:14 Σε νοσοκομείο της περιοχής μεταφέρεται αυτή τη στιγμή ο γκολκίπερ της ομάδας, Ζάκσον Φόλμαν. Υπενθυμίζουμε είναι εκ των επιζώντων, μαζί με τους Ρουσέλ και Ντανίλο.

10:20 Σύμφωνα με τα κολομβιανά ΜΜΕ είναι δύσκολη η πρόσβαση στο σημείο της συντριβής. Η βροχόπτωση των τελευταίων ημερών στην περιοχή καθιστά δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

10:25 Δείτε την τροχιά που διέγραψε το αεροπλάνο και το σημείο της συντριβής:

10:31 Η CONMEBOL αναστέλλει κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα στη Νότιο Αμερική. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Αλεχάντρο Ντομίνγκες, ταξιδεύει για το Μεντεγίν. Βέβαια αυτό είναι ελάσσονος σημασίας μπροστά στην αγωνία για την ανεύρεση περισσοτέρων επιζώντων.

10:35 Η πολιτική αεροπορία της Κολομβίας έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τους επιβαίνοντες στην πτήση:

10:37 “Τουλάχιστον 25 νεκροί”. Αυτή είναι η θέση του δημάρχου της Λα Σέχα, Ελκίν Οσπίνα. Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Είναι πολλοί νεκροί. Ήδη μιλούν για 25 με 27 νεκρούς”.

10:42 Υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει σταματήσει το σωστικό έργο των πυροσβεστών εξαιτίας νέας δυνατής βροχής. Δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση γι’ αυτό. Η ώρα τώρα στο Μεντεγίν είναι  03:44 το βράδυ.

10:45 Διίστανται οι εκτιμήσεις για την αιτία της συντριβής. Έλλειψη καυσίμων η πρώτη εκδοχή, ηλεκτρική βλάβη η δεύτερη. “Ο πιλότος έδωσε σήμα έκτακτης ανάγκης. Του δόθηκε προτεραιότητα για προσγείωση. Μετά, χάθηκε το σήμα”.

10:50 Στο ίδιο αεροπλάνο επιβιβάστηκε και η αποστολή της εθνικής Αργεντινής πριν από το 20 ημέρες. Το Lamia BAE-146 μετέφερε την “αλμπισελέστε” στο Μπέλο Οριζόντε για την αναμέτρηση με τη Βραζιλίας στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ 2018.

10:52 Δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι αναστέλλονται οι έρευνες. Ο δήμαρχος του Μεντεγίν, Φεδερίκο Γκουτιέρες, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό υποστηρίζει ότι συνεχίζονται κανονικά οι προσπάθειες.

10:54 Την ώρα που το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επιβεβαιώνει το θάνατο 25 μελών της αποστολής, ο αρχηγός της Αστυνομίας του Μεντεγίν μιλά για εκτίμηση, η οποία ανέρχεται στους 75 νεκρούς.

10:56 Η σύζυγος του Αλάν Ρουσέλ επιβεβαιώνει μέσω Instagram τη διάσωσή του: “Χάρη στον Θεό, ο Άλαν είναι στο νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση. Προσευχόμαστε για όλους, όσους δεν έχουν ακόμη βρεθεί. Είναι δύσκολη η κατάσταση. Μακάρι ο Θεός να βοηθήσει. Ευχαριστώ Θεέ”.

11:02 Ένας ακόμη επιζών! Ο Ραφαέλ (σ.σ δεν έχει γίνει γνωστό το επώνυμό του), δημοσιογράφος που καλύπτει το ρεπορτάζ διεσώθη.