19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024

Κρίμα κύριοι…Προτιμάτε εντυπώσεις παρά το θέαμα!

By on 29 Νοεμβρίου, 2016 0 1152 Views

Μετά από ένα αγώνα με εξαιρετικό θέαμα από δύο ποιοτικές ομάδες τον οποίο οι φίλαθλοι παρακολούθησαν καθηλωμένοι στις οθόνες τους για 90΄,στο τέλος αυτό που απολαύσαμε χάθηκε .Αντί να μιλάμε για την καλή προσπάθεια των πρωταγωνιστών για το παιγνίδι που είναι από τα λίγα που μας πρόσφεραν τέτοιο θέαμα ,άρχισαν οι δηλώσεις εντυπώσεων που έβγαζαν θυμό και απογοήτευση για το αποτέλεσμα.
Μετά από ένα τέτοιο αγώνα πρέπει να είσαι υποχρεωμένος αντί να σχολιάζεις τις ενέργειες των παικτών, τις αλλαγές των προπονητών ,την τακτική, τις ευκαιρίες που χάθηκαν ,θα πρέπει να κρατάς μεζούρα και να ζυγίζεις αν τα λάθη του διαιτητή βαρούσαν περισσότερο προς τη μια ομάδα ή στην άλλη. Και ο εκπρόσωπος της κάθε ομάδας να βλέπει μόνο τα λάθη που πιστεύει ότι έγιναν σε βάρος της δικής του και να μη βλέπει τα λάθη εις βάρος της άλλης ομάδας, να βλέπει μόνο τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή που προκάλεσε με χειρονομίες και να αγνοεί τον δικό του.
Σε ένα αγώνα που από πλευράς θεάματος σε ντέρμπι ,θα έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα και κεντρικό θέμα συζήτησης τελικά αποδείχθηκε λεπτομέρεια …Το σημαντικό δεν ήταν το παιγνίδι αλλά ήταν οι λεπτομέρειες που μπορούσαν να συζητηθούν όταν θα περνούσε η ένταση του αγώνα .
Δυστυχώς αυτοί που έπρεπε να προστατεύουν το άθλημα και να προβάλλουν το θέαμα ,το δυσφημούν μόλις πάρουν μικρόφωνο επηρεασμένοι από την απογοήτευση του αποτελέσματος. Και αντί να ηρεμούν τους εκνευρισμένους ή αυτούς που πιθανόν να παρεκτράπηκαν ,βάζουν λάδι στη φωτιά χάρη της δημιουργίας εντυπώσεων ή για λόγους επικοινωνιακούς.
Υπήρχαν φάσεις που ο διαιτητής έκανε λάθη ή μπορούσε να χειριστεί διαφορετικά κάποιες φάσεις. Δεν μπορεί όμως κανείς βάζοντας τα στην ζυγαριά να πάρει αντικειμενική θέση και να εκφράσει την άποψη ότι τα λάθη του ήταν μονόπλευρα και σκόπιμα σε βάρος της μίας ή ης άλλης ομάδας.
Καταδικαστέα τα όσα έγιναν στην φυσούνα ,καταδικαστέοι οι παίκτες που παρεκτράπηκαν είτε στη φυσούνα είτε προς αντιπάλους είτε προς την κερκίδα και απαράδεκτες δυσφημιστικές δηλώσεις στο τέλος .Γιατί αυτά στέρησαν από τους ποδοσφαιρόφιλους να απολαύσουν το πραγματικό θέαμα που είδαν και το διέγραψαν ήδη από τη μνήμη τους γιατί αμέσως μετά τον αγώνα φρόντισαν κάποιοι να μετατρέψουν το θέαμα σε λεπτομέρεια μικρής σημασίας και αντί να δώσουν σωστά μηνύματα έβαλαν λάθη στη φωτιά προκαλώντας μεγαλύτερο φανατισμό και ένταση ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων ,δυσφημώντας το δικό τους άθλημα μετά από ένα αγώνα διαφήμισης του ποδοσφαίρου…
Κρίμα κύριοι…