18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Περήφανη η ΑΕΚ για το στολίδι που έφτιαξε…

Περήφανη η ΑΕΚ για το στολίδι που έφτιαξε…

By on 27 Νοεμβρίου, 2016 0 920 Views

Σε μία λαμπρή τελετή πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής (27/11) τα Επίσημα Εγκαίνια του AEK ARENA από τον εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού, εκκλησιαστικού και αθλητικού κόσμου και αθλητών και αθλήτριων όλων των τμημάτων της ομάδας της Λάρνακας, ενώ προηγήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον Πανοσιολογιότατο Ευμένιο Σίππη.

Ακολούθησαν οι ομιλίες, με τον πρόεδρο του Σωματείου , κύριο Άντρο Καραπατάκη να τονίζει ότι το όνειρο έγινε πραγματικότητα , μετά την μεγάλη συνεισφορά όλων και ιδιαίτερα του κόσμου, η ανταπόκριση του οποίου ήταν συγκινητική και ζήτησε την στήριξη της πολιτείας για την δεύτερη φάση του γηπέδου.
aek oloi

Αναλυτικά η ομιλία του κύριου Καραπατάκη:

«Είναι με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που σας καλωσορίζω σήμερα και επισήμως στο σπίτι μας, στο ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ. Το όνειρο που είχαμε εδώ και δεκαετίες, έγινε πραγματικότητα χάρις στη συλλογική προσπάθεια και συνεισφορά όλων μας. Η αγαπημένη μας ομάδα αγωνίζεται πλέον στη δική της ποδοσφαιρική έδρα και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν την ορθότητα της απόφασης μας.

Σε μια περίοδο δύσκολη για την Κύπρο μας, μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, τολμήσαμε να επενδύσουμε στο μέλλον, να δώσουμε απασχόληση και προοπτική στην οικονομία, αναβαθμίζοντας το Αθλητικό Κέντρο ΖΗΝΩΝ και δίδοντας περισσότερες προοπτικές στον Αθλητισμό μας για την Πόλη και Επαρχία Λάρνακας.

Η υλοποίηση της Α Φάσης του έργου, την οποία σήμερα εγκαινιάζουμε, έγινε γιατί πιστέψαμε στο όνειρο, πιστέψαμε πρώτα στις δικές μας δυνάμεις και δυνατότητες και προχωρήσαμε. Σε ενάμιση μόλις χρόνο, καταφέραμε να σχεδιάσουμε το Έργο, να εξασφαλίσουμε τις σχετικές άδειες, να προκηρύξουμε προσφορές, να ολοκληρώσουμε τις εργασίες και να δώσουμε σε χρήση στην ομάδα μας το «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ».

Θα ήθελα εδώ να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά τον Γυμναστικό Σύλλογο ΖΗΝΩΝ ο οποίος μας παρεχώρησε την Γη μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης, τους Μελετητές του έργου που δούλεψαν με ελάχιστη αμοιβή, τους Παράγοντες που συνεισφεραν οικονομικά, και τον ΚΟΑ για την επιμέρους επιχορήγηση. Το πιο μεγάλο ευχαριστώ απευθύνεται στον απλό κόσμο, φίλο της ΑΕΚ, τον απλό «Σκαλιώτη» που συνείσφερε από το υστέρημα του ένα και πλέον εκατομμύριο Ευρώ. Η ανταπόκριση ήταν πρωτοφανής και συγκινητική. Αυτό αποδεικνύει τις δυνατότητες που κρύβουν οι Πολίτες της Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας.

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,

Όπως έχετε διαπιστώσει η Α’ Φάση των εργασιών για να μπορεί να λειτουργήσει το ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία και το γήπεδο έχει δοθεί για χρήση. Πάραυτα, έχουμε ήδη δώσει οδηγίες στους Μελετητές μας για επικαιροποίηση των σχεδίων και ετοιμασία εγγράφων προσφορών για την επομένη φάση. Αύτη, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει τη στέγαση κερκίδων, την δημιουργία αποδυτήριων και χώρων φιλοξενίας και γενικά ότι απαιτείτε για να γίνει το ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ κατηγορίας UEFA 4. Αναμένουμε εξοχότατε κ. Πρόεδρε και την συνεισφορά της Πολιτείας όπως άλλωστε με διαβεβαιώσατε επανειλημμένως, ότι είστε και θα συνεχίσατε να είστε διπλά μας.

Κυρίες, Κύριοι,

Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αποδοχή της πρόσκλησης μας για την τέλεση των εγκαινίων, τον Πανοσιολογιότατο για τον Αγιασμό και τις ευχές του και όλους εσάς για την συμπαράσταση και την εδώ παρουσία σας.

Σας ευχαριστώ».

karapat

«Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα θαύμα.Ένα μικρό θαύμα από αυτά που οι άνθρωποι της δουλειάς όπως αυτοί που η τύχη έφερε να διοικούν σήμερα την ΑΕΚ Λάρνακας, ξέρουν να επιτελούν. Πριν μερικά χρόνια εάν κανείς μιλούσε για ιδιόκτητο γήπεδο της ΑΕΚ, μίας από τις πιο αξιόλογες οφείλω να ομολογήσω ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα μας, θα εθεωρείτο αιθεροβάμων. Γιατί είναι γνωστό πως ο κανόνας θέλει τις ποδοσφαιρικές μας ομάδες να πάσχουν οικονομικά και να αναζητούν διεξόδους επιβίωσης», δήλωσε μεταξύ άλλων στην δική του ομιλία ο εξοχότατος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριος Νίκος Αναστασιάδης και συνέχισε…

«Φίλε Άντρο Καραπατάκη, πρόεδρε της ΑΕΚ, έχεις κάθε δικαίωμα να νιώθεις σήμερα περήφανος για τα επιτεύγματα σου και της ομάδας που σε στηρίζει Γιατί πραγματικά μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον και σε περίοδο που άλλοι προέβαιναν σε αιματηρές εξοικονομήσεις, η διοίκηση της ΑΕΚ κατάφερε όχι μόνο να επιβιώσει, όχι μόνο να διαπρέπει στον αθλητικό στίβο, αλλά και να παραδίδει σήμερα στους Λαρνακείς και όλο το φίλαθλο κοινό αυτό το όμορφο και λειτουργικό γήπεδο. Είναι το πρώτο έργο δημόσιας ωφελείας πού άρχισε και ολοκληρώθηκε έτσι όπως έχει προγραμματισθεί μεσούσης της οικονομικής κρίσης και μάλιστα με ιδιωτική πρωτοβουλία και ιδιωτικά κεφάλαια. Το γήπεδο ποδοσφαίρου της ΑΕΚ σχεδιάστηκε, προσφοροδοτήθηκε και έχει ήδη ολοκληρωθεί η πρώτη του φάση, με κόστος 7,2 εκ ευρώ. Χωρίς τη συμβολή του Γυμναστικού Συλλόγου Ζήνων, ο οποίος παραχώρησε μέρος της γης του μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης, δεν θα ήταν δυνατόν να προωθηθεί το έργο και για αυτό οφείλουμε δημόσιες ευχαριστίες στον πρόεδρο και τα μέλη του Δ. Σ. του ΓΣΖ».

Στην συνέχεια το Σωματείο τίμησε τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας με δώρο μία εικόνα του πολιούχου της πόλης, του Αγίου Λαζάρου και φανέλα της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΑΕΚ με το όνομα του και τον αριθμό 1994.

Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια Αναμνηστικής πλάκας, η οποία θα θυμίζει σε όλους την σημερινή τελετή. Η πλάκα αναφέρει:

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ

ΣΗΜΕΡΑ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ»

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΞΟΧΟΤΑΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ

ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

κ. ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

ΕΠΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ

κ. ΑΝΤΡΟΥ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ.