20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Α.ΜΥΛΩΝΑΣ:Θα προστεθούν και άλλες αποτρεπτικές ποινές

Α.ΜΥΛΩΝΑΣ:Θα προστεθούν και άλλες αποτρεπτικές ποινές

By on 22 Νοεμβρίου, 2016 0 1085 Views

Για τις χθεσινές αποφάσεις της ΚΟΠ για τα στημένα, μίλησε στον Super ΣΠΟΡ FM, o γενικός διευθυντής της ομοσπονδίας, Ανθούλης Μυλωνάς.

«Το δ.σ. στη ψεσινή του συνεδρία έδειξε αποφασιστικότητα να πατάξει αυτό το τραγελαφικό. Βλέποντας τη σοβαρότητα των αδικημάτων που έγιναν, πάρθηκαν οι αποφάσεις που θα ισχύσουν από σήμερα. Για ότι έγινε μέχρι ψες, θα ισχύουν οι προηγούμενες ποινές. Έχουν μπει οι ποινές που ανακοινώθηκαν. Μπήκε και η ποινή αναφορικά με σωματεία μικρότερων κατηγοριών Οι ποινές θα μετρούν στο πρωτάθλημα που γίνεται το αδίκημα» ανέφερε αρχικά.

Για τον τρόπο με τον οποίο θα καταλογίζεται ευθύνη…

«Συστάθηκε επιτροπή για να έχει συνάντηση με την ΟΥΕΦΑ και να συζητήσει το θέμα και να εξαλειφθεί η πιθανότητα να έρθει φάκελος και να είναι για λάθος σωματείο. Θέλουμε να είμαστε 100% σωστοί».

Αν έχει μπει ασφαλιστική δικλείδα για να ελεγχθεί το σύστημα…

«Ναι υπάρχει. Αν το πόρισμα είναι για διαιτητή ή κάποιον άλλο θα επιβάλλονται ποινές. Θα συζητηθούν και αυτά και θέλουμε να γίνει και για τους παράγοντες μια ρύθμιση. Θα γίνει μια τροποποίηση για να προστεθούν ποινές και για άλλους. Θα υπάρξει σκλήρυνση των μέτρων. Νιώθουμε ότι πλέον κάποιος θα σκέφτεται 2 και 3 φορές να βάλει το σωματείο του σε τέτοιες περιπέτειες. Δεν είναι εύκολο να αποκλείσεις κάποια άτομα από το ποδόσφαιρο χωρίς αποδείξεις. Υπάρχει και νομοθεσία .Δεν είναι εύκολο πράγμα να αποκλείσεις κάποιον από το να είναι μέλος σωματείο. Με τους δικούς μας κανονισμούς, μπορούμε να το περιορίσουμε».

Για το πότε θα αρχίσουν οι επαφές με την ΟΥΕΦΑ…

«Αμέσως. Θα ξεκινήσουν αρχές του επόμενου μήνα».

Για το ότι θα πρέπει να γίνεται ενημέρωση…

«Οι αξιωματούχοι της ΚΟΠ είναι ανοιχτοί στα μέσα και στον κόσμο. Πρέπει να ολοκληρώνονται κάποια πράγματα και μετά. Δεν μπορείς να ανακοινώσεις σκέψεις ή εισηγήσεις».

Αν θα υπάρχει ανακοίνωση σε περίπτωση που έρχεται φάκελος…

«Μόνο όταν θα παραπέμπεται στον αθλητικό δικαστή».

Αν το σωματείο θα λέει ότι δεν έχει ευθύνη…

«Δεν θα μπορεί να αντιδράσει. Από τη στιγμή που θα παραπέμπεται, η ποινή είναι δεδομένη. Θα δικαιούται να εφεσιβάλει αλλά θα έχει μειωμένες οι πιθανότητες επιτυχίας».

Για το ότι ήταν ομόφωνη η απόφαση…

«Έχουμε συνειδητοποιήσει που έχουμε φτάσει. Όλοι είναι ενωμένοι σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται. Στα μέτρα ήταν όλος ο κόσμος ομόφωνος. Ακούστηκαν εισηγήσεις και έχουν ενσωματωθεί στις αποφάσεις που λήφθηκαν».

Αν θα επιστρέψουμε στις 12 ομάδες…

«Δεν πιστεύω ότι η αύξηση των φακέλων έγινε επειδή είχαμε 14 ομάδες. Και οι 3 ομάδες να είχαμε, αν ήθελε η μια ομάδα, πάλι θα έκανε. Υπάρχει ειλημμένη απόφαση ότι από την περίοδο 2018-19 θα γίνει πρωτάθλημα με 12 ομάδε».

Για το οικονομικό και τις μικρές κατηγορίες…

«Πρέπει και οι παράγοντες να αντιληφθούν ότι το ποδοσφαιριστές πρέπει να παίζεται με βάση τις οικονομικές δυνατότητες των σωματείων. Η ομοσπονδία δεν θα είναι η τράπεζα που θα πληρώνει τις υποχρεώσεις των σωματείων. Δεν θα δίνει απλά λεφτά στα σωματεία, αλλά θα το κάνει στοχευμένα σε διαιτησίες λεωφορεία, αθλητικό υλικό και όλα αυτά».