26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • A.ΜΥΛΩΝΑΣ: Δεν κάνει λάθος στους φακέλους η ΟΥΕΦΑ.(Αυστηρά αλλά ξεκάθαρα τα μέτρα)

A.ΜΥΛΩΝΑΣ: Δεν κάνει λάθος στους φακέλους η ΟΥΕΦΑ.(Αυστηρά αλλά ξεκάθαρα τα μέτρα)

By on 15 Νοεμβρίου, 2016 0 995 Views

Για τη χθεσινή άτυπη και πολύ σημαντική συνέλευση της ΚΟΠ και για τα θέματα που προκύπτουν σε σχέση με τους φακέλους, μίλησε στον Super ΣΠΟΡ FM ο γενικός διευθυντής της Ομοσπονδίας Ανθούλης Μυλωνάς ο οποίος ξεκαθάρισε τις αποφάσεις και έλυσε πολλές απορίες. Οι δηλώσεις του:

«Με χαρά σας λέω ότι δεν είναι μόνο η ηγεσία της ΚΟΠ που θέλει αυτό το πράγμα, αλλά και όλα τα μέλη στη ΓΣ έχουν δείξει τη θέληση για να ληφθούν μέτρα, γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

Για την θλιβερή πρωτιά της Κύπρου: «Είμαστε στην ίδια θέση με Αλβανία και Μολδαβία, αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε ντροπή».

Πότε θα ληφθούν αποφάσεις: «Το ΔΣ είναι το αρμόδιο όργανο για να λάβει τις αποφάσεις για να μπουν στους κανονισμούς της ΚΟΠ. Έχουν ακουστεί οι απόψεις των σωματείων και η θέση η δική μου είναι ότι θα είναι ομόφωνες οι αποφάσεις που θα ληφθούν».

Για τον αρνητικό αντίκτυπο στο άθλημα: «Από το ποδόσφαιρο ζουν πολλές χιλιάδες οικογένειες, δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές κλπ, είναι όλοι, είναι τα παιδιά μας, έχουμε φέτος 6000 παιδιά στα πρωταθλήματα Γκρασρουτς. Όταν ξέρει ο φίλαθλος ότι αυτό που θα δει θα είναι στημένο γιατί να πάει να το δει και να πληρώσει εισιτήριο;».

Εκφράστηκαν και αντίθετες απόψεις: «Η αντίθετη άποψη ήταν πολύ μεμονωμένη. Εκείνο που εκφράστηκε ήταν ότι αυτό το θέμα θα έπρεπε να γίνει ενδοοικογενειακά. Για να εκφραστούν καλύτερα κάποιες απόψεις και ίσως να δίνονταν περισσότερα στοιχεία. Σωστά όμως ήταν εκεί τα ΜΜΕ και βγήκε προς τα έξω όπως έπρεπε το θέμα. Ήταν η πιο κρίσιμη συνέλευση που είχε η ΚΟΠ εδώ και πολλά χρόνια».

Για τους φακέλους: «Είναι ένα email 15-16 σελίδων και αναπτύσσονται όλα τα θέματα. Η πιθανότητα να κάνει λάθος η ΟΥΕΦΑ είναι 1%. Γι’ αυτό και θεωρείται ως τεκμήριο ο φάκελος. Γι’ αυτό και αποκλείστηκε και η Αλβανική Σκεντερμπέου».

Τι γίνεται με τους φάκελους που έχουν προηγηθεί: «Μετά τη χθεσινή συνέλευση αποφασίστηκε να ζητηθεί από την ΟΥΕΦΑ να καταλογιστεί ευθύνη και για τους υπόλοιπους φακέλους που έχουν έρθει μέχρι στιγμής».

Αν καταλογιστεί ευθύνη σε κάποιον από τους προηγούμενους τι γίνεται: «Θα μετρήσει ως προηγούμενα με βάση τους κανονισμούς του καλοκαιριού, όχι τους νέους».

Πότε θα γίνει η συνεδρία του ΔΣ: «Σήμερα θα οριστικοποιηθεί η μέρα συνεδρίας του ΔΣ, θα γίνει σύντομαμ πάντως».

Αν δεν καταλογίζεται σε κανένα ευθύνη από την ΟΥΕΦΑ: «Δεν θα χρεώνεται σε κανένα η ευθύνη, αν η ΟΥΕΦΑ δεν μπορεί να καταλογίσει ευθύνη σε κανένα από τα δυο σωματεία. Αν από τον φάκελο φαίνεται ότι ο σκοπός δεν επετεύχθητε και πάλι δεν θα τιμωρείται κανένας.Τα μέτρα είναι αυστηρά αλλά ξεκάθαρα και εμείς δεν πρέπει να έχουμε καμιά αμφιβολία για να μη τιμωρηθεί αθώα ομάδα».

Για την εγκυρότητα του φακέλου: «Τα όσα αναφέρονται στον φάκελο είναι 99% βέβαια».

Για το στοίχημα: «Είναι η καταστροφή του ποδοσφαίρου μας το παράνομο στοίχημα».

Για όνομα ποδοσφαιριστή που εμπλέκεται σε 9 φακέλους: «Οι φάκελοι όλοι είναι στην αστυνομία. Αν ψάξει κάποιος μπορεί να βρει το όνομα του. Είναι δουλειά των Αρχών να το διερευνήσουν».

Για το νέο νομοσχέδιο που προωθείται: «Θα είναι βοηθητικό μέτρο για πάταξη του φαινομένου».

Για τη συνεδρία και τι θα αποφασιστεί: «Θα είναι όλα τα μετρά επί τάπητος και αυτά που εισηγείται η ΚΟΠ και αυτά που εισηγείται η ΟΥΕΦΑ».

Για τους παράγοντες που είπαν ότι θα αποχωρήσουν: «Καλώ τους παράγοντες τους υγιείς να μείνουν στον χώρο. Αυτοί που προσφέρουν για το καλό του ποδοσφαίρου. Ως ΚΟΠ έχουμε κανονισμούς για άτομα που είναι στα ΔΣ και υπάρχει έλεγχος. Αυτοί που είναι πίσω εξωδιοικητικά στελέχη είναι άλλο θέμα και δεν μπορούμε να παρέμβουμε, είναι θέμα των σωματείων που ανέχονται κάποια άτομα».

Για τοποθετήσεις παραγόντων να τους βγάλουν από το στοίχημα: «Δεν μπορεί να γίνει στην πράξη αυτό, δεν ξέρω γιατί το λένε, με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Δεν μπορεί να γίνει αυτό».

Για διαφήμιση στοιχηματικών εταιρειών: «Η διαφήμιση στοιχηματικών εταιρειών επιτρέπεται να βρίσκεται στις φανέλες, ομάδων σε όλη την ευρώπη ενώ και η ΟΥΕΦΑ έχει συνεργασία με εταιρείες στοιχημάτων.το πρόβλημα είναι το παράνομο στοίχημα…».