26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024

Επιβράβευση της προσπάθειας η πρόκριση

By on 15 Νοεμβρίου, 2016 0 960 Views

Ο απολογισμός από την αποστολή στο Μαυροβούνιο έφερε το ζητούμενο της πρόκρισης και η Εθνική μας ομάδα των Νέων επιστρέφει στον elite round μετά από τρία χρόνια.

Η μεγάλη προσπάθεια για διάκριση της ομάδας μας στην προκριματική φάση επιβραβεύτηκε με το εισιτήριο της πρόκρισης και όσοι έζησαν από κοντά αυτή τη διαδρομή, γνωρίζουν ασφαλώς και το μέγεθος της προσπάθειας που καταβλήθηκε σε όλα τα επίπεδα.

Η συγκίνηση και η περηφάνεια δικαιολογημένη και το μέγεθος της επιτυχίας παίρνει αξία και από την αναγνώριση των αντιπάλων μας. Εκπρόσωποι και από τις τρεις ομάδες μας μετέφεραν τα καλύτερα για την παρουσία της Εθνικής μας στο Μαυροβούνιο.

Ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Νεόφυτος Λάρκου συγχάρηκε τους ποδοσφαιριστές του για την επιτυχία τονίζοντας τους παράλληλα πως πρέπει να βάζουν μεγαλύτερους στόχους στην καριέρα τους, ανοίγοντας έτσι και το παράθυρο της επόμενης ημέρας.

Εκ μέρους της ΚΟΠ τα συγχαρητήρια του προς τους ποδοσφαιριστές μετέφερε ο υπεύθυνος της ομάδας κ. Μιχάλης Μίτας, τονίζοντας τους πως η μεγάλη τους προσπάθεια επιβραβεύτηκε πανάξια και με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής στους τρεις αγώνες του δωδέκατου ομίλου έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους δεκαοκτώ ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στην αποστολή.

Υπενθυμίζουμε ότι στην αποστολή συμμετείχαν οι ακόλουθοι ποδοσφαιριστές:

ΑΕΚ: Γιάννης Μιχαήλ
ΑΕΛ: Αντρέας Νεοφύτου, Στυλιανός Παντελή, Μάρκος Μουστάκης
ΑΛΚΗ Ορόκλινη: Χρίστος Καλλής
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δερύνειας: Σιών Ιωάννου
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Χρίστος Χατζηπασχάλης
ΑΠΟΕΛ: Ανδρέας Παρασκευά, Μιχάλης Χαραλάμπους
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Εύδωρας Σιλβέστρος, Μάριος Αντρέου, Λεωνίδας Κυριάκου
ΘΟΙ Λακατάμιας: Αλέξανδρος Ιερείδης
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Θεοδόσης Σιαθάς
ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας: Σωτήρης Φιάκας
ARSENAL: Κώστας Πηλέας
WEST BROMWICH ALBION: Παναγιώτης Αρτυματάς
ΠΑΟΚ: Νικόλας Ματθαίου

Στην αρχική αποστολή συμμετείχε ο τζακ Ρόουλς όμως λόγω τραυματισμού δεν μπορούσε να βοηθήσει και αντικαταστάθηκε από τον Λεωνίδα Κυριάκου.

Η μεγάλη πρόκληση
Το οδοιπορικό στο Μαυροβούνιο άρχισε με ήττα 4-0 από την εξαιρετική ομάδα της Κροατίας που επιβεβαίωσε την σαφή ανωτερότητα της εξασφαλίζοντας το απόλυτο με συντελεστή τερμάτων 11-1.

Το 1-0 που ακολούθησε πάνω στο Μαυροβούνιο από το καταπληκτικό γκολ του Νικόλα Ματθαίου άνοιξε και το δρόμο της πρόκρισης και το δεύτερο 1-0 πάνω στα Νησιά Φαρόε από το πέναλτι του Ματθαίου, σφράγισε την πρόκριση.

«Πιστέψαμε από την αρχή στην πρόκριση και πανάξια συνεχίζουμε στη διοργάνωση. Η παρουσία της ομάδας μας πιστεύω ότι δικαιολογεί και τον απολογισμό της κατάκτησης της δεύτερης θέσης σε ένα δύσκολο όμιλο και αγωνιζόμενοι εκτός έδρας.

Για εμάς τους ποδοσφαιριστές ήταν η μεγάλη πρόκληση η συμμετοχή σε αυτή τη διοργάνωση και χαιρόμαστε που καταφέραμε να ξαναβάλουμε την Κύπρο μας στον elite round.

Όλοι μας έχουμε ανάγκη από διεθνείς επιτυχίες και με σκληρή δουλειά αλλά και με πίστη στις δυνάμεις μας καταφέραμε να φτάσουμε στο ζητούμενο που μας δίνει δύναμη να προχωρήσουμε και να κοιτάξουμε το μέλλον με περισσότερες απαιτήσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ ο Νικόλας Ματθαίου.

Οι επόμενες υποχρεώσεις
Η Εθνική μας θα περιμένει την κλήρωση της 13ης Δεκεμβρίου όπου θα γίνουν γνωστοί οι αντίπαλοι της για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στον elite round θα λάβουν μέρος 28 ομάδες που θα κληρωθούν σε επτά ομίλους και η πρώτη ομάδα από κάθε όμιλο θα εξασφαλίσει εισιτήριο συμμετοχής για την τελική φάση που θα γίνει στη Γεωργία.

Οι αγώνες για τον elite round θα γίνουν την ερχόμενη Άνοιξη και η τελική φάση μεταξύ 2-15 Ιουλίου 2017.

Στον 6ο, τον 7ο και τον 8ο όμιλο η δράση ολοκληρώνεται σήμερα όπου θα κριθούν και τα τελευταία εισιτήρια.

Στον elite round μέχρι τώρα προκρίθηκαν Αυστρία, Βέλγιο, Βοσνία / Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, ΕΪΡΕ, Σκοτία, Σερβία, Σλοβακία, Σουηδία, Τουρκία και Ουκρανία.