24 Απριλίου, 2024
  • 24 Απριλίου, 2024

Ραντεβού με την πρόκριση έχει σήμερα η Εθνική Νέων

By on 14 Νοεμβρίου, 2016 0 1098 Views

Το σημερινό φινάλε της προκριματικής φάσης με αντίπαλο τα Νησιά Φαρόε θα καθορίσει την τελική κατάταξη στο δωδέκατο όμιλο και με την ελπίδα ότι ο απολογισμός να μας χαρίσει το εισιτήριο της πρόκρισης για τον elite round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19.

Τρία χρόνια μετά την τελευταία πρόκριση, μας δίνεται ξανά η μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσουμε εισιτήριο για συμμετοχή στο γύρο όπου θα λάβουν μέρος οι 28 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Η ώρα για τη μεγάλη προσπάθεια από τους νεαρούς διεθνείς μας πλησιάζει και σήμερα (ώρα 13:00 Κύπρου) το αποτέλεσμα του αγώνα μας με τα Νησιά Φαρόε θα ξεκαθαρίσει οριστικά το σκηνικό του ομίλου μας.

Η εξαιρετική εικόνα που παρουσίασε η ομάδα μας στο νικηφόρο 1-0 με το Μαυροβούνιο επιβεβαίωσε τις δυνατότητες και τη μεγάλη διάθεση από όλους για να επιτευχθεί ο στόχος που έχουν μπροστά μας.

Με το ίδιο πάθος και αυτοσυγκέντρωση, οι νεαροί διεθνείς μας με όλες τους τις δυνάμεις και το ισχυρό κίνητρο της πρόκρισης, θα επιδιώξουν το καλύτερο που θα διατηρήσει την ομάδα στη δεύτερη θέση του ομίλου.

«Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για τη νίκη, ότι με κόπο πετύχαμε για να κερδίσουμε το Μαυροβούνιο θέλουμε να το προστατέψουμε και να του δώσουμε μεγαλύτερη αξία με την πρόκριση.

Μας ευνοούν δύο αποτελέσματα όμως εμείς θα παίξουμε για τη νίκη» ήταν και το χαρακτηριστικό μήνυμα του αρχηγού της Εθνικής μας Παναγιώτη Αρτυματά την επόμενη της σημαντικής επιτυχίας πάνω στο Μαυροβούνιο.

Κάθε αγώνας ασφαλώς έχει το δικό του χαρακτήρα και η προετοιμασία το Σαββατοκύριακο επικεντρώθηκε σύμφωνα με τις αγωνιστικές απαιτήσεις ενόψει Φαρόε. Της ομάδας που στην πρεμιέρα ανέτρεψε κάθε προγνωστικό κερδίζοντας το Μαυροβούνιο με 2-1, ανατρέποντας μάλιστα σκορ.

Ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Νεόφυτος Λάρκου και οι συνεργάτες του προετοίμασαν την ομάδα σε όλα τα επίπεδα (ψυχολογικά – αγωνιστικά) και συνεχίζουμε από εκεί που μείναμε με το Μαυροβούνιο με στόχο να κερδίσουμε και το δεύτερο στη σειρά τελικό της πρόκρισης.

Με τα Νησιά Φαρόε σε επίπεδο Νέων δεν αναμετρηθήκαμε ποτέ στο παρελθόν. Η προϊστορία καλύπτει αγώνες σε επίπεδο Ανδρών και Παίδων.

Σε επίπεδο ανδρών και σε τέσσερις συνολικά αγώνες και ο απολογισμός κατέγραψε 3 νίκες για την Εθνική μας και 1 ισοπαλία.

Στις δύο αναμετρήσεις σε επίπεδο Παίδων U-17 είχαμε ισάριθμες ισόπαλες και μάλιστα με το ίδιο σκορ (1-1) το 2006 και 2012 αντίστοιχα.

Ο σημερινός αγώνας θα διεξαχθεί στο αθλητικό κέντρο της Ομοσπονδίας του Μαυροβουνίου που βρίσκεται στην Podgorica.

Θα διαιτητεύσει ο Πορτογάλος Joao Pedro Silva Pinheiro με βοηθούς τον συμπατριώτη του Nelson Carlos Cordeiro Moniz και τον Μαυροβούνιο Milos Asovic.

Παρατηρητής αγώνα και διαιτησίας θα είναι ο Alain Hamer (Λουξεμβούργο).

Την ίδια ώρα στο γήπεδο της Πέτροβατς θα διεξαχθεί ο αγώνας Κροατία – Μαυροβούνιο και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του η Κροατία έχει εξασφαλισμένη θέση για τον elite round.

Οι σκόρερ στον όμιλο μας:

2 τέρματα: Soldo (Κροατία)
1 τέρμα: Νικόλας Ματθαίου (ΚΥΠΡΟΣ), Agnarsson, Muller (Νησιά Φαρόε), Drinčić (Μαυροβούνιο), Lovren, Majić, Majer, Brekalo, Kulenović, Gjira, Moro (Κροατία)

Από τα δεκατρία τέρματα μόνο τέσσερα σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο των αγώνων. Στα αξιοσημείωτα ότι δεν είχαμε ακόμη πέναλτι στον όμιλο μας.

Μέχρι στιγμής αποτελέσματα:

Κροατία – Κύπρος…4-0
Μαυροβούνιο – Νησιά Φαρόε…1-2
Κύπρος – Μαυροβούνιο…1-0
Κροατία – Νησιά Φαρόε…5-0

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1 Croatia Κροατία 2 2 0 0 9 0 9 6
2 Cyprus Κύπρος 2 1 0 1 1 4 -3 3
3 Faroe Islands Νησιά Φαρόε 2 1 0 1 2 6 -4 3
4 Montenegro Μαυροβούνιο 2 0 0 2 1 3 -2 0