26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024

Πως έφθασε η Εθνική Νέων στην πρόκριση

By on 14 Νοεμβρίου, 2016 0 1192 Views

​Το πέναλτι με το οποίο άνοιξε το σκορ η Κύπρος και τελικά μας χάρισε την πρόκριση. 

————————–

Με νίκη της Εθνικής μας ομάδας των Νέων με 1-0 πάνω στα Νησιά Φαρόε ολοκληρώθηκε ο σημερινός αγώνας για το φινάλε του δωδέκατου ομίλου της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19.

Αποτέλεσμα που μας χάρισε το εισιτήριο της πρόκρισης για τον elite round και η Εθνική μας συνεχίζει στη φάση όπου θα λάβουν μέρος οι 28 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Μια σπουδαία ομολογουμένως επιτυχία μέσα στο Μαυροβούνιο. Παρά το γεγονός ότι αρχίσαμε με ήττα 4-0 από την Κροατία οι διαδοχικές νίκες επί του Μαυροβουνίου (1-0) και σήμερα πάνω στα Νησιά Φαρόε με το ίδιο σκορ, φτάσαμε στους έξι βαθμούς που μας εξασφάλισαν τη δεύτερη θέση.

Μια πανάξια προσπάθεια και αξίζει έπαινος σε όλους τους πρωταγωνιστές της επιτυχίας. Μετά από τρία χρόνια επιστρέφουμε στον elite round και αναμένουμε πλέον την επόμενη κλήρωση.

Η Κύπρο στο σημερινό καθοριστικό ραντεβού ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της πρόκρισης και το 1-0 επιβράβευσε την προσπάθεια που καταβλήθηκε τους τελευταίους μήνες.

Στο πρώτη ημίχρονο για μεγάλα χρονικά διαστήματα η ομάδα μας διατήρησε τον έλεγχο, ουσιαστικά δεν απειλήθηκε  και θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερο προβάδισμα από το 1-0.

Στο 5′ μετά από παράβαση που έγινε πάνω στον Παναγιώτη Αρτυματά ο Νικόλας Ματθαίου με πέναλτι άνοιξε το σκορ, 1-0 για την Κύπρο.

Στο 43΄μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσουμε τα τέρματα μας. Μετά από μακρινή μπαλιά του Αρτυματά ο Ματθαίου έφυγε πίσω από την άμυνα της αντίπαλης ομάδας όμως το σουτ του εξουδετέρωσε σωτήρια ο Χέντζε.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους τα Νησιά Φαρόε προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση όμως σταδιακά η ομάδα μας και αφού ξεπέρασε τις δύσκολες στιγμές δημιούργησε νέα μεγάλη ευκαιρία.

Στο 63′ μετά από εξαιρετική ενέργεια του Νικόλα Ματθαίου η μπάλα έφυγε παράλληλα από το τέρμα του Χέντζε.

Στο 90′ αποβλήθηκε ο Ανδρέας Παρασκευάς και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Από τη στιγμή που έγιναν και οι τρεις αλλαγές τη θέση κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Λεωνίδας Κυριάκου. 

Το πέναλτι εκτελέστηκε πάνω από τα δοκάρια και ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του αγώνα.

 

Η Εθνική μας αγωνίστηκε με τους Παρασκευά, Ιωάννου, Φιάκκα, Αρτυματά, Ανδρέου, Ιερείδη (51′ Χατζηπασχάλης), Χαραλάμπους , Νεοφύτου (88′ Καλλής), Κυριάκου, Ματθαίου, Στ. Παντελή (65′ Μουστάκης).

 

Ο αγώνας έγινε στο αθλητικό κέντρο της Ομοσπονδίας του Μαυροβουνίου που βρίσκεται στην Podgorica.

 

Διαιτήτευσε ο Πορτογάλος Joao Pedro Silva Pinheiro με βοηθούς τον συμπατριώτη του Nelson Carlos Cordeiro Moniz και τον Μαυροβούνιο Milos Asovic.

 

Στο γήπεδο της Πέτροβατς έγινε ο αγώνας Κροατία – Μαυροβούνιο που έληξε με 3-1 και οι Κροάτες τέλειωσαν τις υποχρεώσεις τους μόνο με νίκες.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1 Croatia Κροατία 3 3 0 0 11 1 10 9
2 Cyprus Κύπρος 3 2 0 1 2 4 -2 6
3 Faroe Islands Νησιά Φαρόε 3 1 0 2 2 7 -5 3
4 Montenegro Μαυροβούνιο 3 0 0 3 2 5 -3 0