28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΘΝΙΚΗ
  • Η πρόκριση θα δώσει αξία στη νίκη των Νέων μας(ανάλυση και δηλώσεις Π.Αρτυματά)

Η πρόκριση θα δώσει αξία στη νίκη των Νέων μας(ανάλυση και δηλώσεις Π.Αρτυματά)

By on 12 Νοεμβρίου, 2016 0 1232 Views

Οι εκκρεμότητες στο δωδέκατο όμιλο της προκριματικής φάσης που συμμετέχει η Εθνική μας θα ξεκαθαρίσουν στο φινάλε της ερχόμενης Δευτέρας.

Η Κροατία με τις δύο σερί νίκες εξασφάλισε ήδη την πρωτιά και στην αναμέτρηση της Εθνικής μας με τα Νησιά Φαρόε θα κριθεί και το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στον elite round.

Η εξασφάλιση της δεύτερης θέσης και η συμμετοχή στις 28 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τους νεαρούς διεθνείς μας.

Η χθεσινή σπουδαία επιτυχία δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να διατηρήσουμε τη δεύτερη θέση που σήμερα κατέχουμε και το σύνθημα της τεχνικής ηγεσίας ήταν ξεκάθαρο από την ώρα της λήξης του αγώνα με το Μαυροβούνιο.

Στο φινάλε με τα Νησιά Φαρόε μπορεί να μας εξυπηρετούν δύο αποτελέσματα, όμως κυνηγούμε τη νίκη που θα σφραγίσει με τον καλύτερο τρόπο το εισιτήριο της πρόκρισης.

Ξεκάθαρο το μήνυμα του Νεόφυτου Λάρκου και ο κύκλος της δουλειάς σε όλα τα επίπεδα αρχίζει από σήμερα χωρίς ουσιαστικά προβλήματα.

Οι νεαροί διεθνείς μας από την πλευρά τους αντιλαμβάνονται καλά τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν μέσα από τη μεγάλη προσπάθεια της Παρασκευής και η τοποθέτηση του αρχηγού της ομάδας Παναγιώτη Αρτυματά είναι χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί στην ομάδα.

«Πραγματοποιήσαμε το μεγάλο βήμα όμως ακόμη δεν τέλειωσε η προσπάθεια που αρχίσαμε με σκληρή δουλειά εδώ και μήνες.

Από τη στιγμή που χάσαμε στην πρεμιέρα ξέραμε ότι είχαμε δύο τελικούς. Ξεπεράσαμε με επιτυχία το εμπόδιο με το Μαυροβούνιο και τώρα μας έμεινε ο δεύτερος τελικός με τα Νησιά Φαρόε.

Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για τη νίκη, ότι με κόπο πετύχαμε για να κερδίσουμε το Μαυροβούνιο θέλουμε να το προστατέψουμε και να του δώσουμε μεγαλύτερη αξία με την πρόκριση».

Αναφερόμενος για το παιχνίδι με το Μαυροβούνιο και τα στοιχεία που καθόρισαν το νικηφόρο αποτέλεσμα ο Αρτυματάς δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ:

«Παίξαμε με πάθος και αυτοσυγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και πιστεύω ότι πανάξια φτάσαμε στη νίκη. Ήταν ένας μεγάλος τελικός και δουλέψαμε πάρα πολύ με τον προπονητή μας και μέσα από την ομαδική προσπάθεια μας βγήκε ένα σημαντικό αποτέλεσμα.

Συνεχίζουμε προσγειωμένα και με σοβαρότηα για το στόχο της πρόκρισης και βλέπουμε μόνο το παιχνίδι της Δευτέρας με τα Νησιά Φαρόε».

Τα στατιστικά στον όμιλο μας
Μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης αγωνιστικής στον όμιλο μας σκόραραν οι ακόλουθοι ποδοσφαιριστές:

2 τέρματα: Soldo (Κροατία)
1 τέρμα: Νικόλας Ματθαίου (ΚΥΠΡΟΣ), Agnarsson, Muller (Νησιά Φαρόε), Drinčić (Μαυροβούνιο), Lovren, Majić, Majer, Brekalo, Kulenović, Gjira, Moro (Κροατία)

Από τα δεκατρία τέρματα μόνο τέσσερα σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο των αγώνων.

Στα αξιοσημείωτα ότι δεν είχαμε ακόμη πέναλτι στον όμιλο μας.